Willi Dorner, som i 2011 skabte Bodies in Urban
Spaces på Vesterbro, vender tilbage med den hidtil største og længste version af sin spektakulære
vandringsforestilling, som foregår
20., 21. og 22. juli fra Christianshavns Torv til Nørrebro.
Foto: Pr-foto, Metropolis/Lisa Rastl

Willi Dorner, som i 2011 skabte Bodies in Urban Spaces på Vesterbro, vender tilbage med den hidtil største og længste version af sin spektakulære vandringsforestilling, som foregår 20., 21. og 22. juli fra Christianshavns Torv til Nørrebro.

Byliv

Metropolis: Gadeteater indtager byens rum med gratis kunst og forestillinger hele sommeren

Den danske sommer kommer til at stå i kunstens tegn med mere end 60 gratis forestillinger på 30 forskellige steder rundt om i København. 21. juni åbner sommersæsonen med en vandrekoncert.

Byliv

En gruppe 'street-jockeys' skaber en vandrekoncert kun med byens egne lyde. Tapekunstnere optegner nye ruter gennem Vesterbro. Dansere dukker op på pladser og gader, hvor de kæmper for at save stolebenene væk under sig selv. Farverige, akrobatiske kropsskulpturer klemmer sig ind i byens mellemrum.

Ja, det er blot en lille del af det, man kan opleve, når storbyteateret Metropolis for første gang inviterer til en sommersæson med internationale performances og kunst i byens rum. Ikke mindre end 60 forestillinger fordelt på 30 forskellige (udendørs) lokationer vil indtage de københavnske gader, stræder og pladser fra juni og frem til oktober.

Byen som instrument og kulisse

Med byen som scene og tema præsenterer storbyteateret et program, der byder på både overraskende, originale og stedspecifikke forestillinger skabt af internationale kunstnere i, for og med København.

21. juni skydes det 4 måneder lange program i gang med en vandrekoncert med fem street-jockeys, der på turen gennem byen samler alle byens lyde og omsætter dem til en urban koncert. Lydrejsen har til formål at »bringe poesien frem i vores daglige lydkulisse og ændre vores måde at lytte på«, lyder det i programmet.

Støder du pludselig på ekstraordinært meget tape på din tur ned til den lokale Netto på Vesterbro, er det blot Asphalt Piloten, der har lavet løjer. Fra 7.-16. juli ’hacker’ Asphalt Piloten byen med grafisk tape, eksplosiv dans og elektronisk puls i pop-up guerillaaktionen Tape Riot. Pop-up installationen folder sig ud over ni forskellige ruter med ni attraktioner.

På en syv kilometer lang rute gennem København vil 45 farverige, akrobatiske performere klemme sig ind i byens oversete mellemrum. Det er kunstneren Willi Dorner, der i 2011 skabte vandreforestillingen Bodies in Urban Space, som nu vender tilbage med den hidtil største og længste version af vandreforestillingen.

Og der er meget, meget mere på programmet. Bl.a. kan man opleve 150 lange træpinde limet sammen til et gigantisk væsen, der bevæger sig langsomt gennem byen. Eller en kikkertinstallation, der forvandler hverdagen til film.

Alle 60 forestillinger er gratis at opleve og finder sted fra 21. juni og frem til 3. september.

Et nyt syn på byen

Målet med værkerne er at udforske byen og give publikum nye kunstneriske perspektiver, oplevelser og indsigt i deres egen by. Og dette gøres ved, at kunstnerne søger grænserne for scenekunst og blander performance med bl.a. arkitektur, billedkunst, lydkunst og aktionskunst.

Kunsten skal være tilgængelig for alle, skriver kunstnerisk leder af Metropolis Katrien Verwilt i en pressemeddelelse:

»Metropolis er skabt for borgerne og finder derfor sted i vores fælles offentlige rum. De kunstnere, vi samarbejder med, har vidt forskellig tilgang til at arbejde med byen, men fælles for alle projekterne er, at de forandrer vores syn på byen og åbner vores øjne for byens mangfoldighed og potentialer. Det er samspillet mellem værket og stedet, der gør oplevelsen unik«.

Og kollegaen og kunstnerisk leder af Metropolis Trevor Davies fortsætter: »Byudvikling handler også om at kunne forestille sig noget helt andet, og samtidskunsten kan netop tage os nye steder hen«.

Du kan læse mere om programmet på Metropolis’ hjemmeside.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce