For ottende år i træk er der fællessang fra solopgang til solnedgang i Vartovs gård. Det foregår på årets længste dag, onsdag 21. juni.
Foto: Pr-foto, Adam Garff

For ottende år i træk er der fællessang fra solopgang til solnedgang i Vartovs gård. Det foregår på årets længste dag, onsdag 21. juni.

Byliv

Kom med til 15-timers maratonsang fra Højskolesangbogen i indre København

Onsdag 21. juni er der maratonsang i Vartov i København. Det betyder, at Højskolesangbogen skal synges igennem fra ende til anden, fra solopgang til solnedgang, og alle er inviteret med. Uffe Elbæk, Kristian Jensen, Katinka og mange flere kommer også forbi.

Byliv

Det er Danmarks mest solgte bog. Højskolesangbogen.

Og det er lige netop Højskolesangbogen, det skal handle om, når der er Maratonsang i Vartov. Onsdag 21. juni slår Vartovkollegiet og Gruntvigsk Forum for ottende år i træk dørene op for fællessang i Vartovs grønnegård. Det starter klokken 7.00 med morgenmad og kaffe og fortsætter derefter, kun afbrudt af middagsmad og aftensmad, indtil klokken 22.30.

Alle Højskolesangbogens 17 temaer skal synges igennem. Det foregår sådan, at der en vært for hvert tema, som vælger 3-4 sange ud og fortæller lidt om dem. Derefter får alle så lov til at ønske sange inden for det pågældende emne.

Vi gør det her, fordi Højskolesangbogen og fællessang kan danne udgangspunkt for et møde mellem alle mulige forskellige mennesker

Værterne er både folk fra højskolemiljøet og kollegiet og kendte politikere, meningsdannere og kulturpersonligheder.

For eksempel kommer finansminister Kristian Jensen klokken 11-12 for at synge sange under temaet frihed og fællesskab. Klokken 12.45-13.30 vil Katinka synge for og præsentere vintersange. Og Uffe Elbæk tager over, når foråret kommer klokken 13.30.

En hyldest til fællessang

Man bestemmer selv, hvornår man kommer forbi, og hvor længe man bliver. Og alle er velkomne, understreger en af arrangørerne, Barbara Højlund fra Vartovkollegiet. Det er nemlig en af tankerne bag arrangementet.

»Vi gør det her, fordi Højskolesangbogen og fællessang kan danne udgangspunkt for et møde mellem alle mulige forskellige mennesker. Lige fra børn til gamle. Det er fedt at arrangere noget, der kan bygge bro mellem forskellige generationer, og som er åbent både for de sangglade og dem uden en tone i livet«.

Derudover er Maratonsang naturligvis også en hyldest til Højskolesangbogen.

»Det er klart, at den bærer på en fælles historie. Og i den forbindelse er det også spændende at komme godt ned i sangbogen og få sunget nogle sange, som ellers ikke bliver sunget så tit«, siger Barbara Højlund.

»Kort sagt handler det om at hylde fællessangen og synge sommeren ind«.

Maratonsang. 21. juni, klokken 7-22.30. Vartov, København K.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce