Modeugen åbner på tirsdag. Og ikke alle events er lukkede fester.
Foto: Thomas Borberg (arkiv)

Modeugen åbner på tirsdag. Og ikke alle events er lukkede fester.

Byliv

Guide til modefesterne: Modeuge kan også være gadefest og kunst i Kødbyen

Når den københavnske modeuge begynder på tirsdag, kan du tage med til gadefest på Nørrebro, opleve unge talenter vise deres tøj frem, danse natten lang og blive klogere på sammenhængen mellem kunst og mode.

Byliv

Kom tæt på modens elite

Tirsdag eftermiddag kan du skyde modeugen i gang ved at komme helt tæt på Mads Nørgaard, Børsens moderedaktør Rikke Agnete Dam og blogger Emili Sindlev.

Copenhagen Fashion Week har nemlig arrangeret en event i Papirhallen på Papirøen, hvor alle er velkomne imod en i forvejen købt billet for 50 kroner, der går til talentudvikling. Der er i løbet af dagen fokus på skandinavisk design samt en modeudstilling kurateret af Malene Malling, som blandt andet har stiftet modebladet Cover.

Sidst på dagen åbner talentscenen, der også er en del af modeugens officielle kalender. Et modeshow med tre designere, der tæller unge talenter som brødrene Julius og Victor Juuls minimalistiske unisexbrand Heliot Emil, det feminine univers fra dansk-islandske Mai Svanhvit og håndlavede smykker fra Corali. Danske designere, der ikke er helt grønne, men heller ikke så etablerede, at de kan finansiere deres eget show.

Arrangement i Papirhallen. 8. aug. kl. 15-21. Hal 2, Papirøen. Kbh. K.

Frokost med designerne

Efter at designerne bag de nye mærker Heliot Emil og Mai Sandvit har vist deres forskelligartede kreationer på modeugens talentscene, kan du møde dem igen senere på ugen helt personligt til en lørdagsfrokost på Vesterbro.

Gæster skal slippe 125 kroner for en billet, der skal købes i forvejen, til østers og rosé med designerne, der til frokosten vil fortælle om det arbejde, de har lavet op til modeshowet. Men også om hvordan det er at være et nyt designbrand i et konkurrencepræget univers.

Frokostarrangement.12. aug. kl. 12-13. Le Trois Cochons. Kbh. V.

De nyuddannedes show

Unge talenter, der enten lige har fået karakterer for deres bachelorprojekt eller er færdige med kandidaten, viser deres kreationer frem for offentligheden onsdag og torsdag.

Elever fra Designskolen Kolding og Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler står bag tre forskellige shows. Her kan man både opleve minimalistiske linjer og mere farverige, futuristiske rober. Der er adgang for alle, men antallet af pladser er begrænset.

Onsdag viser Future of Fashion kreationer fra de to store danske designuddannelsers kandidatuddannelser. Som alt andet er det først-til-mølle, men til Future of Fashion skal man skrive til arrangøren for at sikre sig en plads.

Future of Fashion. 9. aug. kl. 11-12. CIFF, Bella Center, Center Boulevard 5, Kbh. S. Skriv til arrangøren for en plads.

Design School Kolding, BA Graduates. 9. aug. kl. 13-14. Store Kannikestræde 19, Kbh. K. Åbent for alle, også ståpladser.

KADK – BA graduates. 10. aug. kl. 20-21. Thorvaldsens Museum, Kbh. K. Efter først til mølle-princippet.

Fortovsfest og besøg fra Mø

Det nørrebroske streettøjmærke Wood Wood fylder 15, og det fejrer de, meget passende, under modeugen.

Wood Wood, der været på markedet siden 2002, er efterhånden ved at være en gammel gadedreng, og de fejrer fødselsdag i tråd med brandets stil med en fortovsfest foran natklubben Rust i Guldbergsgade med fodboldturnering og en øl, de har lavet i samarbejde med Nørrebro Bryghus. Når solen går ned, fortsætter festen indenfor på Rust, hvor MØ og Kenton Slash Demon kommer forbi.

Wood Wood holder fødselsdag.10. aug. kl. 16-05, Rust, Kbh. N.

Et kig i Kødbyens kunstkælder

Mode er – i visse tilfælde, i hvert fald – en kunstart, og kunst er en evig inspiration til modens verden. Og det går begge veje. Frederik Lentz Andersen er moderedaktør på Euroman og Eurowoman, og han inviterer med på tur til sine yndlingskunstgallerier i byen, nærmere bestemt V1 Gallery og Eighteen, der begge holder til i Kødbyen.

Han vil fortælle om sit forhold til kunst og om, hvordan han bruger det i sit arbejde med mode. Du kan komme med på rundtur for 50 kroner.

V1 Gallery. 12. aug. kl. 13-13.45. Flæsketorvet 69, Kbh. V.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

IBYEN