»Det skal gerne være som at komme hjem til en person med en let outreret, nogle ville måske sige dårlig, smag«, siger folkene bag Mudhoney.
Foto: Jessica Tolf Vulpius

»Det skal gerne være som at komme hjem til en person med en let outreret, nogle ville måske sige dårlig, smag«, siger folkene bag Mudhoney.

Byliv

Folkene bag Whammy Bar åbner nyt stamsted med syret stemning på Nørrebro

Milkshakes med sprut, 60'er-70'er-design og kaffe i solen. Det bliver bare noget af det, der venter én på The Mudhoney, som snart åbner på Nørrebro. Ibyen var forbi byggerodet for at høre, hvad de har gang i.

Byliv

Man plejer at sige, at det gælder om at specialisere sig. Ikke brede sig over for meget, køre et stramt og letforståeligt koncept. Men det er folkene bag The Mudhoney fløjtende ligeglade med.

Bag den nye bar og kaffebar i Guldbergsgade på Nørrebro står samme farverige flok, som sidste år slog dørene op for Whammy Bar på Amager, den moderne bodega, der gik hen og vandt Ibyen-prisen for årets bedste bar.

Det er Jesper 'Yebo' Reginal, Ulrik Petersen og Jessica Tolf Vulpius fra det lille indie-pladeselskab Crunchy Frog og Morten Varano, Sven Houlberg og Kristian Aagaard, der er henholdsvis direktør, musikchef og personalechef på Rust.

Da Ibyen møder dem for at høre mere om det nye sted, står sommersolen ind på ét stort byggerod. Træplader, værktøj og utapetserede vægge overalt.

»Ja, vi mangler stadig en del«, siger Morten Varano, mens han forgæves forsøger at børste støvet af sit tøj.

Men inden længe skal lokalerne huse et intimt vandhul på 69 kvadratmeter. Et sted, hvor man kan sidde udenfor og drikke kaffe i solen hele dagen, hvor man kan få alt fra grønne Tuborg fra kassen til specialbryggede Mikkeller-øl, hvor man kan få vin, champagne, cocktails, morgenmad, en enkel frokostret og, ikke mindst, rigtige milkshakes lavet på en gammel amerikansk milkshakemaskine. Med sprut i.

Foto: Jessica Tolf Vulpius

The Mudhoney satser altså på at kunne stille mange forskellige behov.

»For os handler det også om at finde nogle fede folk at arbejde sammen med. Nogle, som ved noget, vi ikke ved, og kan noget, vi ikke kan. Vi får øl fra Mikkeller, vin fra Vinhanen, kaffe fra Copenhagen Coffee Lab og kommer formentlig også til at samarbejde med nogen med hensyn til frokosten, for vi har ikke et decideret køkken her«, forklarer Kristian Aagaard.

»Når man gerne vil være et lokalt stamsted, er man også nødt til at sprede sig lidt og kunne servere noget til nogle priser, så folk har råd til at komme her, ja, hver dag«, skyder Morten Varano ind.

Papegøjetapet og 70'er-lamper

Men hvor konceptet stikker i mange forskellige retninger, så er designet nøje udvalgt. Ikke at der som sådan er et bestemt tema, men det er gennemtænkt.

»Det skal gerne være som at komme hjem til en person med en let outreret, nogle ville måske sige dårlig, smag«, fortæller Morten Varano.

Baren bliver inddelt i flere rum med to forskellige slags tapet. Et mønstret i den ene halvdel, der leder tankerne hen imod 1960'ernes flippertid, og ét med palmer og papegøjer, der giver rummet en lidt tropisk hængekøjesteming. Der er små, sirligt udskårne rumdelere af mørkegrønt træ mellem de små båse, hvor man sidder ved turkise borde med messingkant. Også baren, der kommer til at slynge sig igennem lokalet, bliver af messing.

Foto: Jessica Tolf Vulpius

Og så er der lamperne.

»Vi får nok omkring 50 lamper, måske flere, alle sammen designet af Claus Bolby og Werner Schou en gang i 1970'erne. De arbejdede meget med henholdsvis akryl og prismer, og det er nogle lidt alternative lamper, der måske ikke står højest i kurs i dag. Da jeg viste dem for de andre den første gang, var de da heller ikke fuldstændig henrykte. Men så vokser de på en, og man begynder at holde mere og mere af dem«, siger Morten Varano.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Navnet The Mudhoney refererer ikke til noget bestemt. Det bliver ikke en grungebar, men de kan allesammen godt lide Seattle-bandet Mudhoney. Og i forhold til 1960'er-1970'er-designet passer det meget godt til filminstruktøren Russ Meyers kultiske sexploitation-klassiker fra 1965 'Mudhoney', får de ræsonneret sig frem til.

Men mest af alt lyder det bare meget fedt. Og det er i virkeligheden ret kendetegnende for ejernes måde at arbejde på.

»Her skal selvfølgelig være relativt stilrent, men der er ikke nogen af os, der kan lide at komme ind et sted, hvor det hele er så skarpt, at man ikke tør være der«, siger Jesper Reginal. Sven Houlberg tilføjer: »Mange af tingene kommer af vores egne erfaringer med at gå ud og vores forskellige præferencer, som vi så bringer sammen«.

Foto: Jessica Tolf Vulpius

The Mudhoney. Guldbergsgade 22, Kbh N. Åbner 7. september.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce