Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Bisse, der tidligere selv er blevet hævet op på scenen til Nye Toner af Kira Skov, er en af de tre kuratorer til Nye Toner på Bremen i morgen.
Foto: Ivan Riordan Boll

Bisse, der tidligere selv er blevet hævet op på scenen til Nye Toner af Kira Skov, er en af de tre kuratorer til Nye Toner på Bremen i morgen.

Byliv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nye Toner på Bremen: Kom til gratiskoncert med din yndlingskunstners nye yndlingskunster

Nye Toner er et gratis koncertformat, hvor kendte musikere præsenterer mindre kendte musikere. Lørdag aften er det Uffe Lorenzen, Bisse og Jannis Noyas tur til at pege på de nye stemmer i dansk musik.

Byliv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Navnene The Love Coffin, Bess og Anders Boserup siger dig muligvis ikke noget som helst. Men det er heller ikke meningen.

Bandet og de to artister er nemlig på programmet til arrangementet Nye Toner, som lørdag finder sted for 15. gang på Bremen Teater i København. Nye Toner er et gratis koncertformat, hvor tre etablerede musikere præsenterer tre mindre kendte musikere fra den danske musikscene, som de er optagede af for tiden. Herefter spiller de relativt ukendte artister hver en koncert på omkring 30 minutter.

Uffe ’Guf’ Lorenzen, kendt fra Spids Nøgenhat, Baby Woodrose og senest fra sit soloprojekt, vil introducere publikum for støjrockbandet The Love Coffin.

Bisse, der tidligere selv er blevet hævet op på scenen til Nye Toner af Kira Skov, præsenterer den danske, London-baserede producer og sanger Bess. Og Jannis Noya fra Choir of Young Believers vil forklare, hvorfor det er værd at lytte til Anders Boserup, som er en del af det hypede musikkollektiv Vellness Plader.

Aftenens vært er radioværten Carsten Holm. Inden koncerterne vil der være en musikquiz, og når koncerterne er overstået, vil dj’s – heriblandt Uffe ’Guf’ Lorenzen – sætte dansegulvet i bevægelse. Men, som det er gjort helt klart i arrangementets beskrivelse, ikke med klubbaskere, pop og techno.

Frie hænder til musikerne

Nye Toner debuterede i 2011 på initiativ af Simon Kvamm, som er medejer af Bremen Teater.

»Tanken var at sætte fokus på det upcoming musikmiljø. Og ved at lade det være musikere, som peger på nye musikere, de tror på, undgår man, at det er sådan nogle som mig eller andre branchefolk, der sidder og kloger sig. Det kan også være forfriskende og giver nogle anderledes valg af artister«, fortæller Jesper Majdall, der er direktør på teatret.

»Derudover handler det også bare om at skabe nogle gode rammer for de her artister. Normalt til arrangementer for ny musik er det ofte noget med en lille scene, fire bands, der får 10 minutter til changeover, og ingen lydprøve. Men her får de en pakket teatersal, en halv time til at spille, og der er professionelle teknikere på, så deres musik får de allerbedste omstændigheder«.

Et springbræt

De tre skiftende kuratorer, der udvælger musikken, får helt frie hænder. Derfor kommer arrangementerne også meget vidt omkring rent genremæssigt, fortæller Jesper Majdall.

»Vi har haft alt fra rendyrket popmusik til meget eksperimenterende navne«.

Helt fra begyndelsen har billetterne til Nye Toner været gratis. Og det er væsentligt, lyder det fra teaterdirektøren.

»Vi betaler naturligvis tariffen til de optrædende bands, så derfor er Nye Toner også betinget af at opnå tilskud fra enten kommercielle sponsorer eller, som nu, hvor vi heldigvis får kommunal støtte til at kunne gennemføre disse arrangementer«.

Og at det har en betydning for de udvalgte undergrundsmusikeres karriere, skal man bare kigge på tidligere afteners program for at blive overbevist om. For eksempel har populære navne som Mø, Folkeklubben og Anya trådt nogle af deres første, nervøse musikalske skridt på Bremen Teaters scene.

Som Jesper Majdall formulerer det:

»Nu er det vores 15. gang på lørdag, og folk ved efterhånden, at man kan forvente noget godt af konceptet. Og det ved branchefolkene også«.

Nye Toner #15, 16. sep. kl. 20, Bremen Teater, Kbh. V. Se mere på www.brementeater.dk

Læs mere:

Annonce

IBYEN

Ibyen guider:  Hvor skal man spise is i København denne sommer? Her er 13 virkelig gode bud

Den populære, den eksotiske eller den hemmelige:   Her er 8 gode strande nær København

Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Fra kaffe­kombucha til cold brew:   Her er 7 varianter af kold kaffe, du kan skylle sommeren ned med

»Et lille hyggeligt og hjemligt sted, hvor man selv smider sin opvask over i en spand, og hvor de bare laver lækker grøn mad«, siger kokken Frederik Bille Brahe om Morgenstedet på Christiania.

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

Hurra!  Hvor holder man en fremragende fødselsdag i København? Ibyen giver dig 12 stærke bud

Caféen Snacks & Blues på Guldbergsgade på Nørrebro i København.

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

The General Store.

Ibyen guider:  Der er keramik overalt. Besøg disse 5 små værksteder, hvis du vil se noget af det mest interessante

Herman H.J. Lynges antikvariat på Silkegade i indre København er Skandinaviens ældste antikvariat.

Henrik Palle guider:  Her finder du Københavns bedste antikvariater

Ibyen klæder dig på:  Her er de bedste loppemarkeder i København


    Anmeldelser af forskellige madboder på Københavns nye madmarked Reffen på Refshaleøen. 

Få overblik:  Her er oversigten over alle Københavns madmarkeder

»Må man ta' hunden med sig ind i himlen...?«. Ibyen guider til byens bedste karaokedestinationer.

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Der er masser af folkekøkkener i København. Vi guider til 9 af dem.

Spis billigt ude:   Her er 9 folkekøkkener i København

På Darcy's Kaffe i Blågårdsgade på Nørrebro er både kaffen og læsestoffet værd at komme efter.

Syv hyggelige boghandlere:  Her serverer de byens bedste læsestof til kaffen

På Restaurant Trio i Axel Towers er udsigten god, selv når man sidder på tønden.

Guide til Københavns tag­restauranter:  Her kan du spise, drikke og ... ja, tisse med en udsigt

Kafeteria på Statens Museum for Kunst
er bare én af byens nye forbedrede museumscafeer.

Guide:   Her er Københavns bedste museumscafeer

»Et lille hyggeligt og hjemligt sted, hvor man selv smider sin opvask over i en spand, og hvor de bare laver lækker grøn mad«, siger kokken Frederik Bille Brahe om Morgenstedet på Christiania.

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

Den italienske restaurant Cicchetti, der ligger på Nørrebro i København, drives af Nina Krysiza Sørensen og Rikke Kolding Pedersen.

Fra shawarma til friterede østers:   Kokken på Cicchetti fortæller om sine yndlingssteder i København

Claus 'Røde' Christensen er en kok af den klassiske skole. I 2013 vandt han prisen som 'kokkenes kok' , uddelt af Fonden til fremme af dansk gastronomi.

Hvor ligger byens mest undervurderede restaurant?  Kokken Røde Claus anbefaler spisesteder i København

Caféen Snacks & Blues på Guldbergsgade på Nørrebro i København.

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

Richard Hart er født i London, uddannet kok og har arbejdet som chefbager på det berømte Tartine Bakery i San Franscisco. Nu ejer han Hart Bageri på Frederiksberg.

»Helt ærligt, det er jo et helvede at tage børn med ud at spise«:   Stjernebageren Richard Hart anbefaler spisesteder i København

Nadine Levy Redzepi arbejder på Noma og udgav i 2017 kogebogen 'Downtime'.

»For mig er det det bedste sted i Europa«:   Nadine Redzepi anbefaler spisesteder i København

Frederik Plum slår et slag for den ydmyge vodka, men skal han forkæle sig selv går han ikke af vejen for en tør rom fra Hampden eller Phantom Spirits,  en japansk whisky eller en 10-15 års sherryfadslagret single malt fra Speyside.

Hvad bliver Aperol Spritzens afløser?   Drink-eksperten klæder dig på til en ny sommersæson

Bruna Mia Dieni (th.) og hendes mor, Jytte Bertelsen, kunne sidste år fejre 40 års jubilæum for grillbaren Chicky Grill i Kødbyen.

»Alle skal opleve Freddys Bar«:  Kvinden bag Chicky Grill anbefaler spisesteder i København

Yilmas Secilmis overtog i 2012 sin fars slagterforretning, Ali Baba, der har ligget på Halmtorvet siden 1978.

»Sushi er overvurderet«:   Slagter Ali Baba fra Vesterbro anbefaler spisesteder i København

I sin nye restaurant i Ryesgade dyrker Lisa Lov selv sine krydderurter i et baglokale under lamper, der normalt bruges til dyrkning af cannabis.

Tigermom anbefaler spisesteder i København:   »Du ville aldrig tænke på at gå derind på grund af navnet, men det er bangin’ indisk mad!«

Adam Aamann bliver også kaldt smørrebrødskongen og ejer foruden en cateringvirksomhed flere restauranter og spisesteder rundt om i byen.

Hvad er byens mest overvurderede madtrend?  Adam Aamann anbefaler spisesteder i København

Sake kan være et langt bedre match til mad end vin, mener sake-sommelier Henrik Levinsen

Jo, du kan godt drikke japansk sake til din mad. Faktisk kan det være et bedre match end vin

K-Bar er den ældste rene cocktailbar i København, og Kirsten Holm er en af byens mest rutinerede bartendere. Hendes yndlingscocktail er en klassisk margarita - gerne med mezcal i stedet for tequila.

Derfor skal du aldrig putte sugerør og knust is i din drink:  Få gode råd af ejeren af Københavns ældste cocktailbar

Jonas Gehl fra Prolog fik interesse for kaffe, da han arbejdede i Emmerys. Siden da har han nørdet og kan i dag kalde sig Danmarks bedste barista.

Kender du den skjulte pizza-perle i Husum?  Manden bag kaffebaren Prolog anbefaler spistesteder i København

Kamilla Seidler har arbejdet på toprestauranter verden over. Mest kendt blev hun for Gustu, Sydamerikas bedste restaurant, i La Paz i Bolivia. Ud over at være en gourmetrestaurant i 3.600 meters højde var det også et socialt projekt, der skulle give fattige bolivianere en kokkeuddannelse.

Stjernekok Kamilla Seidler guider til byens spisesteder:  Ja, der er et sted, alle københavnere burde kende

Sønderjyske Rasmus Oubæk har stået bag gryderne på michelinrestauranter, men er også kendt som manden bag burgerkæden Jagger.

Bearnaise­kongen anbefaler spise­steder:  »Lige nu bliver meget mad lavet for at komme på Instagram«

Nils Thyge fra Bar'Vin giver denne uges bud på god vin ude og hjemme.

»Beaujolais er ved at være i topform«:  Ejeren af Bar'Vin giver vintips

John Michael Jensen rykkede i 2017 fra sin mobile pølsevogn ind på en fast adresse i Kødbyen. Det var det sted, rejsemagasinet Condé Nast Traveler for nyligt inkluderede i en liste over de 22 bedste spisesteder i København.

Hotdog-John anbefaler spisesteder i København:   »Det er fandeme godt, og det er heller ikke dyrt. De laver byens bedste tarteletter«

Klaus Wittrup står bag en af byens mest populære burgerbarer, Gasoline Grill. Vi spørger ham, hvor han selv går ind, når han går ud.

Byens bedste shawarma? God mad på budget?   Manden bag Gasoline Grill anbefaler spisesteder i København

Jeppe Nothlev er barchef på cocktailbaren Ruby og giver denne uges bud på, hvad man skal drikke i weekenden.

Nu skal der skåles i vermouth:  Barchefen på Rubys giver cocktailtips