Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Papa Bird (pr)
Foto: Papa Bird (pr)
Byliv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Papa Bird: Populær ginbar udvider med en toer i Kødbyen og lokker med gratis G&Ts på fredag

Den populære ginbar 'The Bird & the Churchkey' udvider med en nummer to i kæmpestore lokaler i Kødbyen. 'Papa Bird' har foruden en helt masse forskellige gin og tonics også specialøl og økologiske toast på menuen. På fredag er der åbningsfest med gratis G&Ts og øl fra bryggeriet Kissmeyer.

Byliv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Selvom en gin & tonic nok kan klassificeres som en 'klassiker', skete der alligevel et ryk på g&t-fronten for et par år siden. Drinken blev bredere udbredt - og i dag ser mange af os den sikkert som det stensikre valg.

En sjus, som de færreste for alvor formår at gå galt i byen med.

Og dog - det er nemlig en svær kunst at lave den perfekte g&t.

Hvilken gin skal man vælge, og hvilken tonic går godt til? Skal man bruge lime, citron, agurk eller noget helt fjerde som krydring?

Det er folkene bag baren The Bird & the Churchkey på Gammel Strand måske byens bedste til at svare på.

Baren har nemlig specialiseret sig i gin. Menukortet fokuserer først og fremmest på forskellige variationer af gin & tonic, men byder også på en række gin-cocktails.

The Bird & Churchkey slog dørene op i 2013 og har siden langet mere end 300.000 gin & tonics over bardisken. Nu åbner de en så toer, 'Papa Bird', i kæmpestore lokaler i Københavns festmekka i Kødbyen (Kødboderne 7).

Her er der plads til flere end 500 gæster, ginnørderi, Kissmeyer Craft Beer, økologiske toasts og et rum med et bordtennisbord.

På fredag 13. oktober er der stor åbningsfest med gratis g&t's, Kissmeyer-øl og musik hele natten.

»Tilbage i 2013 brugte de fleste Schweppes tonic til ginen, og hvis det gik vildt for sig, så kastede man en agurk ned i sin dyrt købte Hendricks Gin. Siden da er der sket meget, så vi har hele tiden været klar over, at vores produkt konstant skal være knivskarpt og venligt prissat for at klare konkurrencen. Det er måske grunden til, at vi ikke har haft så travlt med at udvide, men da vi så fandt de her episke glemte kæmpelokaler i Kødbyen, så slog vi til«, udtaler medejer og manager Christian Tønnesen (også kendt som 'Papa Bird') om udvidelsen i en pressemeddelelse.

Gin, specialøl og økologiske toasts på menuen

Menuen består ikke overraskende af forskellige ginkreationer - for eksempel en 'Neoclassic G&T ' med Hendricks gin, Thomas Henry tonic, agurk, rosenblade og agurkeisterninger (95 kr.); en 'Basil my Berries' med Bombay Saphire gin, Thomas Henry tonic, frisk basilikum og blåbær (95 kr.); og en 'The Monkey' med Monkey 47 gin, æble, stjerneanis, timian og Fentimans tonic (120 kr.).

Man kan også sammensætte sin egen g&t ved selv at vælge gin, tonic og garnish.

Derudover byder Papa Bird på hele specialølsortimentet fra bryggeriet 'Kissmeyer' og serverer 12 forskellige fadøl - fra sort IPA til lys pale ale.

Vil man stille sulten, kan man få en væsentlig opgradering fra slatne toasts med industrifyld i form af økologiske toasts i god kvalitet og med danske råvarer som mættende barsnacks både dag og nat (45-50 kr.).

Papa Bird (pr)
Foto: Papa Bird (pr)

Det økologiske toastkoncept skulle meget gerne blive udvidet senere på året, men allerede nu kan du få en parisertoast; en 'Cowboy Chuck' med øl- og cola-braiseret svineudskræing, cheddar og økologisk, dansk goudaost, peberfrugt, abrikos, syltede løg og habanero; eller en 'Fuck Heavy Metal'-tuntoast med goma, yuzu og sesammodnet cheddarost, øko goudaost, avokado og koriander.

Lørdag og søndag er der toastbrunch til at pleje tømmermændene fra 11.30-15.

Lokalerne i Kødbyen tæller hele 600 kvadratmeter og indretningen er inspireret af en rå stil a la Østlondon og Berlin.

Fredagens åbningsfest starter kl. 16, hvor der er gratis gin og tonics og Kissmeyer-øl til kl. 18. Der er desuden 'happy hour' fra 18-19 og derefter dj's og dans til den vintermørke morgen.

Papa Bird. Kødboderne 7, Kbh. V. Åbner fredag d. 13. oktober kl. 16-05.

Læs mere:

Annonce

IBYEN

Jens Hartmann Schmidt

Stor bydelsguide:  Sådan skal du bruge 10 timer i Københavns Hollywood

Casper Dalhoff

Stjernekok åbner nyt sted på Christianshavn:  Her er 5 ting, du skal spise og drikke i september

Martin Lehmann

Det bedste stambord, den klammeste kælder og den smukkeste park:   25 københavnere udpeger deres yndlingssted i byen

Tobias Nicolai/Tobias Nicolai

Ibyens store burgerguide:  Hvor spiser man Københavns bedste burger? Vi viser vej til 12 saftige bud

Ivan Boll

Henrik Palle guider:  Her finder du Københavns bedste antikvariater

Mads Elsøe (Arkiv)

Ibyens gadeguide:  Gammelt slumkvarter bobler af gode spisesteder

Martin Lehmann

Stor bydelsguide:  Sådan skal du bruge 10 timer i Københavns rå mutant-bydel på ydersiden af Nørrebro

Emma Sejersen

Velkommen til hovedstaden:   Den ultimative byguide til nye studerende i København

Erik Petersen

Hjælp, min ven skal giftes:  Den perfekte polterabend? Her er 12 anderledes ideer

Louise Herrche Serup

Mor er støjfølsom, far er nærig, og naturvin smager surt:   Her er 10 af de bedste forældrevenlige spisesteder i København

OLESEN PETER HOVE

Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Veras

Ibyen klæder dig på:  Her er de bedste loppemarkeder i København

Jacob Ehrbahn (arkivfoto)

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

Hurra!  Hvor holder man en fremragende fødselsdag i København? Ibyen giver dig 12 stærke bud

Nanna Navntoft

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

Jens Dresling

Ibyen guider:  Der er keramik overalt. Besøg disse 5 små værksteder, hvis du vil se noget af det mest interessante

Maud Lervik

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Mads Nissen

Spis billigt ude:   Her er 9 folkekøkkener i København

Louise Serup

Syv hyggelige boghandlere:  Her serverer de byens bedste læsestof til kaffen

Jens Dresling

Guide:   Her er Københavns bedste museumscafeer

Peter Hove Olesen

Rundspørge:  Kvinder overvejer, om de kan forsvare sig med nøgler og paraplyer, når de færdes alene om natten

Philip Davali/Philip Davali

Send os dit tip:  Hvordan skaber vi et tryggere natteliv?

Peter Hove Olesen

Guide:  Her er 3 københavnske klubber med safer space-politik

Peter Hove Olesen

Natklub-ejer:  »Det største problem, vi har, er at mænd ikke kan opføre sig ordentligt, er for fulde eller for nærgående«

Peter Hove Olesen

Mød Club Mafia:  20 unge patruljerer byens natklubber. De er færdige med diskrimination, sexisme og racisme

Olivia Loftlund

38 organisationer tager afstand fra Distortion-leders status­opdatering:  Vi føler os ikke trygge til jeres gadefest

Joachim Adrian

Distortion-leder undskylder:  Jeg forsøgte at være sjov, og det gik helt galt