Tegning:: Molly My Bastian
Byliv

Børnehjørnet: Familien Bastian deler ud af tips og tricks til en sjov weekend med arvingerne

Weekenden kalder, og hvis du også mangler inspiration til 2-dages herligheder, er der heldigvis hjælp at hente fra Ibyens nye stafet, 'Børnehjørnet'.

Byliv

I regnvejr vil vi helst ...

Have nattøjsdag indenfor.

Når vejret er dårligt, hygger vi indendørs med noget, vi kalder nattøjsdage, som er kendetegnet ved at være nogle langsomme dage i nattøj med projekter fra kreakassen, noget Playmobil, perleplader eller puslespil.

Jeg kan varmt anbefale kreakassen.dk, som er et nyt koncept, hvor de sender sådan nogle forskellige små projekter ud til én. Så er alt, hvad man skal bruge, pakket i et lille charteque.

Hvis vi går ud i regnen, går vi typisk i biografen eller i Cinemateket og ser en film.

I solskin vil vi helst ...

Cykle ud i det blå.

I godt vejr ville vi tage en tur til vandet, i skoven eller i Kongens Have. Om efteråret samler vi blade, kastanjer og sten, som vi kan bruge til forskellige kreative projekter.

Men vi kan også finde på bare at cykle ud i det blå med madpakker og se, hvor vi ender. Det kunne for eksempel være Bonderen på Amager (Bondegårdslegepladsen i Remiseparken, red.), Papirøen eller Botanisk Have. Der er mange gode steder, hvor man kan tage han med børn, uden at det behøver at koste noget.

De voksne vil helst ...

Være sammen.

Jeg tror faktisk bare, jeg vil være sammen med min datter. Som deleforælder er det ikke så vigtigt for mig, hvad vi laver, eller hvor vi er, bare vi er sammen. Men en tur i sommerhus er altid en favorit. Det har vi gjort meget, og det kan man sagtens om efteråret også. Det er mindst lige så skønt og hyggeligt.

Bare godt med varme på, og så kan man gå en tur ved vandet og blive luftet godt igennem.

Hvis jeg skulle vælge noget uden min datter, ville jeg tage på Arken og se den nye Kvium-udstilling.

Vi vil helst spise ...

Simpel og lækker mad lavet med sæsonråvarer.

Vi kan godt lide at lave mad sammen. Min datter synes, det er skønt at være med i køkkenet, og selv om salaten ikke bliver snittet lige så fint, som jeg ville have gjort det, smager den jo rigtig godt stadigvæk.

Det giver en form for stolthed, når hun selv har været med til at lave maden. Det er helt tydeligt.

Hvis vi går ud at spise, og det skal være børnevenligt, går vi typisk på Wulff & Konstali, eller spiser pizza på toppen af Illum, eller sliders hos, ja, Sliders ved Søerne eller snacks hos Lo Jo ved Rundetårn. Det er vist vores 4-5 favoritter, og de er allesammen ret børnevenlige.

Børnene vil helst ...

Have besøg af bedstevennen Marlon.

Min datter ville til enhver tid vælge at få besøg af sin bedste ven, Marlon, og så kombinere det med for eksempel nattøjsdag og kagebagning.

Alternativt er Experimentarium en absolut favorit. Specielt efter det er blevet bygget om. Vi har årskort, så det behøver ikke at være det store heldagsprojekt, i stedet vælger vi et område og bruger et par timer der.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce