Foto: Pr-foto/John Lee
Byliv

Høj i parykken: Nationalmuseet holder årets sidste festlige fredagsbar med dekadent tema om 1700-tallets saloner

Det er blevet tid til Nationamuseets sidste fyraftensarrangement. 1. december kan man danse lancier, drikke drinks og blive klogere på Oplysningstidens salonkultur.

Byliv

For de fleste klinger Nationalmuseet nok ikke ligefrem af farver, fest og stærke fredagsdrinks. Det er nok nærmere noget med danefæ, potteskår og dansk kulturhistorie.

Men hvem siger egentlig, at de to ikke kan kombineres?

Det er i hvert fald det, som Nationalmuseet forsøger med deres tilbagevendende fredagsbar NatNight.

I løbet af 2017 har de fem fredage åbnet museet efter lukketid og inviteret på »fyraften med kulturel kant«, som de selv formulerer det. Det har blandt andet handlet om Asien, 1864 og burlesque.

Foto: Pr-foto

1. december holder de årets sidste NatNight, og her er temaet 1700-tallets dekadente saloner under titlen '1700 hvidkål'. I aftenens løb vil der være flere talks, så man kan blive klogere på tidens pyntesyge og salonernes betydning i Oplysningstiden.

Man kan også få lagt en typisk 1700-tals-makeup, danse de klassiske danse fra dengang, menuet og lancier, og se forestillingen 'Pailletter eller Pøbel'. Og så vil der som altid være drinks og musik i forhallen.

NatNight - 1700 hvidkål, 1. december klokken 18-23, Nationalmuseet, Frederiksholms Kanal 12, København K. Entré 75 kroner.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce