0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Arkivfoto: Joachim Adrian
Foto: Arkivfoto: Joachim Adrian

Fæææst. Distortion bevæger sig fra Nørrebro over Vesterbro til Refshaleøen.

Distortion
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Din Distortion: Så skal vi feste, København!

Distortion fylder atter de københavnske gader med fest. Det starter med kutterrejer og 6-timers rave og slutter med en lur i græsset.

Distortion
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Onsdag 1. juni: Nørrebro

Traditionen tro er Distortions åbningsdag viet til fester alle vegne på Nørrebro. Men det allerførste arrangement i år finder faktisk sted i Indre By, nærmere bestemt på Frue Plads ved Vor Frue Kirke. Her kan man fra kl. 13 opleve 10-års jubilæet for Københavnerfrokosten – et Distortion-initiativ, hvor tilfældige københavnere mødes for at spise et måltid sammen ved langborde.

I år står de roste oplevelseskokke fra I’m a Kombo for maden. Med Bo Lindegaard og Lasse Askov bag gryderne har det nomadeagtige restaurantkoncept i en årrække overrasket og inddraget deres gæster med måltider, der vægter det sociale lige så højt som det kulinariske.

Det har gæster kunnet opleve, når I’m a Kombo, der normalt holder til i Kødbyen, har serveret sine såkaldte social act-måltider på for eksempel Andy’s Bar, på Frost Festival og i Københavns Lufthavn.

Når I’m a Kombo står for maden, bliver man placeret ved siden af mennesker, man ikke i forvejen kender, og inddraget i at fordele maden rundt om bordet, selv klippe krydderurter, skænke kaffe op til andre fra termokander og den slags, der nemt resulterer i, at man kommer til at tale med andre.

I’m a Kombo destruerer således den mest udbredte restaurantadfærd, hvor man holder sig for sig selv ved sit bord, får alt serveret af en tjener og ikke kunne drømme om at stikke gæsterne ved nabobordet en skive brød. På Frue Plads vil maden blandt andet være kutterrejer, oksetatar, nye kartofler og anissmåkager.

Tæt ved Fredens Bro ligger Sølund, som er det eneste danske musikplejecenter. Her spiller musikken til hverdag en særlig stor rolle for beboerne, og til Distortion bliver der skruet ekstra meget op for lyden på plejecentret. For første gang samarbejder Sølund nemlig med Distortion om at skabe en fest for alle generationer. Menuen bliver hotdogs og øl, og soundtracket til begivenheden sørger de tre dj’s Christian D'or, Cohnny Jazz og Diskant Lyd for. Der må meget gerne danses til tonerne i haven, hvor udsigten til Sortedams Sø er ret pæn.

Noget vildere går det muligvis for sig, når dinosaurerne fra Spielbergs film ’Jurassic Park’ genoplives af udklædte mennesker, der fester til heftig blanding af livemusik og dj’s på job til festen Jatak X Tyskenhavn: The Extinction i Nørrebrogade 24. Blandt de optrædende er rapperne Emil Kruse og Felix de Luca og den elektroniske duo Code Walk.

Angiveligt en god anledning til at få brølet igennem. Samtidig kan man i Baggesensgade på Nørrebro være med til at feste for et godt formål, når varmestuen Grace inviterer til gaderave. Grace, der bor i nummer 9 og er drevet af organisationen Blå Kors, hjælper til daglig hjemløse med blandt andet et måltid mad, boligsøgning, et sundhedstjek og juridisk rådgivning.

Gaderavet varer 6 timer fra kl. 16, og hele overskuddet fra festen går til Grace. Begivenheden har fået navnet Graceland.

Torsdag 2. juni: Vesterbro

ADRIAN JOACHIM
Foto: ADRIAN JOACHIM

Børn tilgodeses med særlige arrangementer under hele Distortion. Torsdag danner Skydebanens legeplads for eksempel ramme om Børnedistortion på Vesterbro i tidsrummet 13-18.

Fra ved 16-tiden går det så løs med Distortion for de voksne over hele Vesterbro. Sønder Boulevard 46 er udgangspunktet for Droz Daily Streezins gaderave, der har overskriften ’Streets made us’ og tradition for at give mikrofonen til undergrundens hårdeste rappere.

Enghaveparken lokker med fest i en helt anden ende af musikskalaen. I samarbejde med Wilhelm Hansen Fonden præsenterer Distortion her forskellige former for klassisk musik. Blandt de optrædende er det internationalt berømte danske kammerensemble Trio con Brio.

Noget vildere kommer det nok til at gå for sig, når Copenhagen Pride traditionen tro inviterer til Gaystortion, hvor dj’s og dragqueens sætter stemningen. Det foregår i Flensborggade fra kl. 16 om eftermiddagen til langt ud på aftenen.

Imens i Dybbølsgade finder en af Distortions egne store fester sted, når dj-konceptet Apropos Live lader kampvognen rulle frem. Apropos Live lover en sand lydtsunami i Dybbølsgade skabt af folk som den hollandske house-dj Black Pillow og danske Joakim Skovbjerg, der spiller chillet hiphop.

Og så skal det ikke forbigås, at det er 2. juni i Istedgade, man kan opleve årets uddeling af alle Ibyens priser ved en stor fest. Hvem der spiller, og hvornår de gør det, er en dyb hemmelighed indtil selve dagen.

Fredag 3. juni

DALSGAARD MIRIAM
Foto: DALSGAARD MIRIAM

Ligesom sidste år er der i år Distortion på Refshaleøen både fredag 3. juni og lørdag 4. juni. I år er øfesten oven i købet udvidet til at omfatte begge sider af kanalen, idet de gamle smukke blankpolerede gulve på landsidens Langelinie Pavillon er nyt Distortion-sted. Her kan man fredag danse til musik, som Bitchslap Magazine står for.

Refshaleøens i alt 8 scener præsenterer omkring 60 kunstnere. Blandt dem er den internationalt anerkendte danske dj og producer Kasper Bjørke, der lagde ud med at spille house, da han var den ene halvdel af duoen Filur i slutningen af 1990’erne og siden har arbejdet sig hen imod en mere tilbagelænet og meget imødekommende lyd.

Andre navne på Refshalen er techno- og electroveteranen Tiga fra Montreal samt unge Helena Houff, der er fra Hamburg og arbejder eksperimenterende med techno, som udelukkende skabes på analogt udstyr.

Også andre Distortion-begivenheder end øfest finder sted i weekenden. For eksempel er spillestedet Global fredag aften vært for en koncert med The Syrian National Ensemble. Orkestret består af fem klassisk uddannede musikere, der studerede musik på universitetet i Damaskus og har fundet sammen efter at være flygtet fra krigen i Syrien.

The Syrian National Ensemble spiller både traditionel og moderne mellemøstlig musik. Det sker fra kl. 21.

Annonce

To timer senere går det løs på Culture Box i Indre By med blandt andet den tyske dance- og technoveteran DJ Hell, der debuterede i 1994 og har tilhørt den internationale dj-elite i mange år.

Lørdag 4. juni

Lørdag kurateres musikken Langelinie Pavillonen af Mainstream, der bl.a. er kendt for deres queer-raves.

På Refshaleøen, en kun få minutter lang tur med Distortions båd fra Langelinie Pavillonen, har Kasper Marott udsigt til en lang arbejdsnat. Den danske house-, disco- og jazz-dj spiller på en af øens 8 scener fra kl. 18 til kl. 6 søndag morgen.

I samme lange tidsrum kan man et andet sted på øen opleve den svenskdanske dj Martin Swanstein alias Martinez. Han voksede op i Helsingborg, bor nu i København og har skabt sig et internationalt publikum med sin blanding af house, techno og dub.

HJORTH DANIEL
Foto: HJORTH DANIEL

Søndag 5. juni

I skrivende stund har Distortion endnu ikke offentliggjort, hvad de har på programmet søndag 5. juni. Men som regel byder festivalens sidste dag på afslapning et sted i byen. Og efter fire døgns fest i Indre By, på Nørrebro og Vesterbro, på Langelinie og på Refshaleøen er der garanteret brug for at chille på en plet græs og meget gerne under en blid og venlig sol. Med en flaske vand eller to inden for rækkevidde og med hoved og krop summende af oplevelser med musik og mennesker.

Læs mere:

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce