Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

På The Laundromat Cafe kan børnene lege med et stort udvalg af dinosaurer, mens de voksne drikker kaffe, læser magasiner eller slapper af over et måltid mad.
Foto: Birgitte Kjær

På The Laundromat Cafe kan børnene lege med et stort udvalg af dinosaurer, mens de voksne drikker kaffe, læser magasiner eller slapper af over et måltid mad.

Guider
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Gadeguide: Århusgade lokker med foie gras burger og ny cocktailbar

På Østerbro kan man shoppe militært udstyr og lege med dinosaurer.

Guider
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I den ene ende ligger Bosses Bageri og tøjkæden Bertoni, der har udsalg med to herreskjorter for 150 kroner. I den anden finder man en Statoil og en kro. Lyder det som en helt almindelig gade i en hvilken som helst større dansk by?

Det er det ikke. Engang var gaden de fattiges 'Bakken' med karuseller, keglebaner og værtshuse, og i dag kan man på Århusgade finde en foie gras burger, en café med en hel flok legetøjsdinosaurer og butikker med så stort et sortiment af militært udstyr, at det vil få enhver jægersoldat til at savle.

Og indimellem dem ligger et broget udbud af butikker, værksteder og caféer.

Skrædderi og designerchikt 'Forandringer udføres' lokker et skilt i vinduet i nummer 8. Hos det gammeldags skrædderi kan man for eksempel få 'afkortet sine beklæder'.

I nabobutikken 'Esta Es' kan man købe spansk lertøj, mens værtshuset X-pressen i nummer 10 tilbyder en halv liter fadøl for 29 kr.

På den anden side af gaden - i nummer 3 - bærer indehaveren af tøjbutikken 'Bank of Style' en sortlakeret bænk ud på gaden. Indenfor hænger chikt designertøj i denim, småtblomstret stof og læder på række, og i en montre er der sarte smykker til salg.

Foie gras burger i nummer 1
Restauranten her var startskuddet til den gastronomiske fornyelse af gaden. Før den åbnede, var her stort set kun pizzeriaer, grillbarer og værtshuse, hvis man skulle have stillet sult eller slukket tørst.

Hos No. 1 kan man sætte tænderne i en luksusversion af en burger. McKøster kaldes den efter restaurantens indehaver Morten Bech Køster, som tidligere har arbejdet på en rækkke michelinrestauranter, og den består af stegt foie gras med stegte figner på et foccaciabrød. Prisen lyder på 145 kr.

Hvis der er stor kamp eller koncert i Parken serverer restaraunten ofte en særlig menu, som man kan nå at indtage før begivenheden. Tjek hjemmesiden www.no-1.dk ( eksternt link)

Århusgade 1, 2100 Kbh. Ø, åbent ti-lø 17-24, tlf. 35264201

Klædt på til action
Mere kuriøse er gadens to butikker, der servicerer folk med en fetich for militært udstyr eller blot en drøm om at se ud som B.S. Christiansen på weekendtur.

I 'US Overskud' i nummer 25 kan man købe nattekampsudstyr, skudsikre veste, soveposer, der kan klare en arktisk vinter, commandohuer og forvaskede t-shirts og slidte bælter fra den tyske hær. Gå lageret igennem ma.-to. kl. 11-17.30, fr. kl. 11-18 samt lø. 10-14 www.usol.dk ( eksternt link)

Rally Point Tactical Scandinavia længere nede ad gaden (nummer 33-35) har en mannequin i kampuniform til at reklamere for den store butiks topmoderne udstyr til militær, politi og vagtselskaber. Butikken ejes af en tidligere jægersoldat, så hvis man søger vejledning om støvgoggles eller body armour, burde ekspertisen findes her.

Butikken er åben 1100-1800 ma.-fr. rptactical.dk ( eksternt link)

Spritny cocktailbar
De ny lejere er stadig ikke kommet helt på plads i gadens nye cocktailbar. Der hamres og bankes bag baren i dagtimerne, men om aftenen er der ryddet på, så der kan shakes cocktails. Ejerne Greg Magrath og Lennart Storgaard har tilsammen 25 års erfaring bag barer i ind- og udland. '

Stedets specialitet er cocktails baseret på alverdens typer rom, og barmanageren har da også tidligere mikset våde varer hos Salon 39 og Brass Monkey. Det lille sted er enkelt indrettet med rå murstensvægge, trægulv, høje borde med levende lys, sorte drejestole og lædersofaer bagerst i lokalet.

’Kitjn Cocktail Bar’, Århusgade 14, 2100 Kbh. Ø, åbent ma-to 17-01, fr-lø 17-03.www.kitjn.dk ( eksternt link)

Deli med bistro
Kokken David de Silva, der har erfaring fra det franske gourmetkøkken på blandt andet Henne Kirkeby Kro og Kong Hans Kælder, åbnede i 2007 Davids Deli i Århusgade. Her har han siden jongleret med danske og nordiske råvarer og sæsonens friske produkter skabt et hav af to-go aftensmåltider.

I foråret åbnede han Davids Bistro i nabolokalet, hvor man kan spise morgenmad, smørrebrødsfrokost eller god flerretters aftensmad.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Århusgade 22, København Ø., tlf. 46 32 13 21, åbent ma.-fr. kl. 16 - 20:30.OBS: David holder ferie til 7. august

LÆS KOKKEHUERNE

Tvillingecafe med dinosaurer
Elmegades populære islandske bogpyntede cafe og vaskeri fik en aflægger på Århusgade for fire år siden. Og som modercaféen er den indrettet med spækket hylde med bogrygge i alle regnbuens farver under baren, retrolamper og træmøbler.

Selv den bugnende menu på de to caféer er den samme: clean eller dirty morgenmad (hhv. med frugt og pølser og bacon), burgere, supper, sandwich, weekendbrunch, aftenretter og desserter. På Århusgade er møntvaskeriet dog skiftet ud med et læs legetøj og plastikdinosaurer til Østerbroernes børn, som er meget velkomne på caféen.

Århusgade 38, Kbh. Ø, åbent ma-fr 8-23, lø 10-23 og sø 10-22, tlf. 33556020www.thelaundromatcafe.com ( eksternt link)

Bonusinfo: Caféen fylder fire år og derfor kan man 24., 25. og 26. august købe en kop kaffe til kun fire kroner kl. 8-18.

LÆS GUIDE

Biks med fikst navn

Måske kandidat til byens bedste navn? I hvert stimulerer det nysggerigheden. For hvilke stjerner er det, der allerhelst spiser i en lille smørrebrødsbiks på Ydre Østerbro?

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Indenfor lyder det dog skuffende fra madmor, at det »bare er et navn«.

Hun er i fuld gang med at smøre brede lune baguettes med tzaziki og frikadeller til et hold håndværkere, som er lige på trapperne. Den lille biks sælger også håndmadder - dagens udvalg står udstillet i vinduet - til 12 kr. stykket, 14 forskellige salater, lune retter, suppe og softice. I rigelige mængder til rimelige priser.

Århusgade 47, 2100 Kbh. Ø, åbent ma-fr kl. 9-19, tlf. 35380730

Læs mere:

IBYEN

Ibyen guider:  Hvor skal man spise is i København denne sommer? Her er 13 virkelig gode bud

Fra kaffe­kombucha til cold brew:   Her er 7 varianter af kold kaffe, du kan skylle sommeren ned med

Hurra!  Hvor holder man en fremragende fødselsdag i København? Ibyen giver dig 12 stærke bud

Ibyen guider:  Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Caféen Snacks & Blues på Guldbergsgade på Nørrebro i København.

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

»Et lille hyggeligt og hjemligt sted, hvor man selv smider sin opvask over i en spand, og hvor de bare laver lækker grøn mad«, siger kokken Frederik Bille Brahe om Morgenstedet på Christiania.

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

The General Store.

Ibyen guider:  Der er keramik overalt. Besøg disse 5 små værksteder, hvis du vil se noget af det mest interessante

Herman H.J. Lynges antikvariat på Silkegade i indre København er Skandinaviens ældste antikvariat.

Henrik Palle guider:  Her finder du Københavns bedste antikvariater

Ibyen klæder dig på:  Her er de bedste loppemarkeder i København


    Anmeldelser af forskellige madboder på Københavns nye madmarked Reffen på Refshaleøen. 

Få overblik:  Her er oversigten over alle Københavns madmarkeder

»Må man ta' hunden med sig ind i himlen...?«. Ibyen guider til byens bedste karaokedestinationer.

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Der er masser af folkekøkkener i København. Vi guider til 9 af dem.

Spis billigt ude:   Her er 9 folkekøkkener i København

På Darcy's Kaffe i Blågårdsgade på Nørrebro er både kaffen og læsestoffet værd at komme efter.

Syv hyggelige boghandlere:  Her serverer de byens bedste læsestof til kaffen

På Restaurant Trio i Axel Towers er udsigten god, selv når man sidder på tønden.

Guide til Københavns tag­restauranter:  Her kan du spise, drikke og ... ja, tisse med en udsigt

Kafeteria på Statens Museum for Kunst
er bare én af byens nye forbedrede museumscafeer.

Guide:   Her er Københavns bedste museumscafeer

»Et lille hyggeligt og hjemligt sted, hvor man selv smider sin opvask over i en spand, og hvor de bare laver lækker grøn mad«, siger kokken Frederik Bille Brahe om Morgenstedet på Christiania.

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

Den italienske restaurant Cicchetti, der ligger på Nørrebro i København, drives af Nina Krysiza Sørensen og Rikke Kolding Pedersen.

Fra shawarma til friterede østers:   Kokken på Cicchetti fortæller om sine yndlingssteder i København

Claus 'Røde' Christensen er en kok af den klassiske skole. I 2013 vandt han prisen som 'kokkenes kok' , uddelt af Fonden til fremme af dansk gastronomi.

Hvor ligger byens mest undervurderede restaurant?  Kokken Røde Claus anbefaler spisesteder i København

Caféen Snacks & Blues på Guldbergsgade på Nørrebro i København.

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

Richard Hart er født i London, uddannet kok og har arbejdet som chefbager på det berømte Tartine Bakery i San Franscisco. Nu ejer han Hart Bageri på Frederiksberg.

»Helt ærligt, det er jo et helvede at tage børn med ud at spise«:   Stjernebageren Richard Hart anbefaler spisesteder i København

Nadine Levy Redzepi arbejder på Noma og udgav i 2017 kogebogen 'Downtime'.

»For mig er det det bedste sted i Europa«:   Nadine Redzepi anbefaler spisesteder i København

Frederik Plum slår et slag for den ydmyge vodka, men skal han forkæle sig selv går han ikke af vejen for en tør rom fra Hampden eller Phantom Spirits,  en japansk whisky eller en 10-15 års sherryfadslagret single malt fra Speyside.

Hvad bliver Aperol Spritzens afløser?   Drink-eksperten klæder dig på til en ny sommersæson

Bruna Mia Dieni (th.) og hendes mor, Jytte Bertelsen, kunne sidste år fejre 40 års jubilæum for grillbaren Chicky Grill i Kødbyen.

»Alle skal opleve Freddys Bar«:  Kvinden bag Chicky Grill anbefaler spisesteder i København

Yilmas Secilmis overtog i 2012 sin fars slagterforretning, Ali Baba, der har ligget på Halmtorvet siden 1978.

»Sushi er overvurderet«:   Slagter Ali Baba fra Vesterbro anbefaler spisesteder i København

I sin nye restaurant i Ryesgade dyrker Lisa Lov selv sine krydderurter i et baglokale under lamper, der normalt bruges til dyrkning af cannabis.

Tigermom anbefaler spisesteder i København:   »Du ville aldrig tænke på at gå derind på grund af navnet, men det er bangin’ indisk mad!«

Adam Aamann bliver også kaldt smørrebrødskongen og ejer foruden en cateringvirksomhed flere restauranter og spisesteder rundt om i byen.

Hvad er byens mest overvurderede madtrend?  Adam Aamann anbefaler spisesteder i København

Sake kan være et langt bedre match til mad end vin, mener sake-sommelier Henrik Levinsen

Jo, du kan godt drikke japansk sake til din mad. Faktisk kan det være et bedre match end vin

K-Bar er den ældste rene cocktailbar i København, og Kirsten Holm er en af byens mest rutinerede bartendere. Hendes yndlingscocktail er en klassisk margarita - gerne med mezcal i stedet for tequila.

Derfor skal du aldrig putte sugerør og knust is i din drink:  Få gode råd af ejeren af Københavns ældste cocktailbar

Jonas Gehl fra Prolog fik interesse for kaffe, da han arbejdede i Emmerys. Siden da har han nørdet og kan i dag kalde sig Danmarks bedste barista.

Kender du den skjulte pizza-perle i Husum?  Manden bag kaffebaren Prolog anbefaler spistesteder i København

Kamilla Seidler har arbejdet på toprestauranter verden over. Mest kendt blev hun for Gustu, Sydamerikas bedste restaurant, i La Paz i Bolivia. Ud over at være en gourmetrestaurant i 3.600 meters højde var det også et socialt projekt, der skulle give fattige bolivianere en kokkeuddannelse.

Stjernekok Kamilla Seidler guider til byens spisesteder:  Ja, der er et sted, alle københavnere burde kende

Sønderjyske Rasmus Oubæk har stået bag gryderne på michelinrestauranter, men er også kendt som manden bag burgerkæden Jagger.

Bearnaise­kongen anbefaler spise­steder:  »Lige nu bliver meget mad lavet for at komme på Instagram«

Nils Thyge fra Bar'Vin giver denne uges bud på god vin ude og hjemme.

»Beaujolais er ved at være i topform«:  Ejeren af Bar'Vin giver vintips

John Michael Jensen rykkede i 2017 fra sin mobile pølsevogn ind på en fast adresse i Kødbyen. Det var det sted, rejsemagasinet Condé Nast Traveler for nyligt inkluderede i en liste over de 22 bedste spisesteder i København.

Hotdog-John anbefaler spisesteder i København:   »Det er fandeme godt, og det er heller ikke dyrt. De laver byens bedste tarteletter«

Klaus Wittrup står bag en af byens mest populære burgerbarer, Gasoline Grill. Vi spørger ham, hvor han selv går ind, når han går ud.

Byens bedste shawarma? God mad på budget?   Manden bag Gasoline Grill anbefaler spisesteder i København

Jeppe Nothlev er barchef på cocktailbaren Ruby og giver denne uges bud på, hvad man skal drikke i weekenden.

Nu skal der skåles i vermouth:  Barchefen på Rubys giver cocktailtips