Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Den nyåbende Bistrot Bobo er én af flere spisesteder i København, som servicerer børnefamilier med legetøj og børnemenuer.
Foto: John Bendtsen

Den nyåbende Bistrot Bobo er én af flere spisesteder i København, som servicerer børnefamilier med legetøj og børnemenuer.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Guide: Her kan du tage ungerne med ud at spise

Frygt ej for sure blikke. Nogle caféer og restauranter byder hjerteligt børn inden for.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Man behøver ikke at sidde hjemme ved voksdugen og spise fars frikadeller eller mors mørbradgryde aften efter aften, selv om der er børn på spil.

Faktisk specialiserer flere af Københavns spisesteder sig i gode rammer for far, mor og børn, så de undergår løftede øjenbryn og skæve blikke fra børneallergikere, når de spiser ude.

Hygge på Blågårdsgade Det vegetariske/veganske spisested Café N har i lang tid været et populært valgfartssted lige i hjertet af Nørrebro.

Stemningen er afslappet og ofte finder du mindst en barnevogn parkeret udenfor.

Den meget børnevenlige og uhøjtidelige atmosfære tiltrækker nemlig mange forældre og Café N tilbyder også legetøj og børnebøger, hvis de små skulle gå hen og vågne inden du er færdig med dine vegedeller. Og så kan du jo ved samme lejlighed lære dit barn en ting og to om sund og næringsrig kost.

Plads er der ikke meget af. Til gengæld vinder stedet så absolut på hygge og kvalitet. Det mente Ibyens læsere i hvert fald da de tildelte Café N Ibyen-prisen i 2010.

, Blågårdsgade 17, 2200 København N. man.-lør.: 8-22, telefon: 32156852

Bøf til børn

Mash Kids hedder det ligefrem på Skovriderkroen, hvor den tjekkede bøfkæde har lanceret børnemenu og sørger for underholdning til gæster i alderen 3-11 år, mens de venter på maden.

Den vælges fra en børnemenu med hamburger, steak, hakkebøg og spaghetti bolognese, hvortil man kan købe sideorders som ærter, majs, fritter og ris. Hovedretterne koster 75 kr. og sideorders 15 kr. per styk.

Børnenes dessertkort byder på pandekager med is, banana split, créme brûlée og chokoladekage. Mens de venter på maden, kan ungerne tegne, kigge i bøger og hygge sig med opgaver som find fem fejl og tegn efter tal, mens de venter på maden.

Mash, Skovriderkroen, Strandvejen 235, 2920 Charlottenlund, tlf. 32 54 35 43

LÆS ARTIKEL

LÆS KOKKEHUER

Restaurant med børnelounge
Morten Køster, der i forvejen ejer gourmetrestauranten Århusgade No. 1, har netop åbnet Bistrot Bobo, der serverer traditionel fransk bistro-mad til hverdagspriser og er skabt til både børn og voksne.

»Man kan for eksempel komme efter arbejde og få noget hurtigt og let. Eller når man lige har hentet ungerne fra svømning, så kan de få noget spaghetti, og far kan få sig en bøf«, siger Morten Bech Køster om idéen med sin børnevenlige restaurant.

For at børnene ikke skal blive utålmodige, får de, når de kommer, nogle gulerods- og agurkestænger og en tegning med aben Bobo, der er restaurantens logo, og nogle farveblyanter til at farvelægge. I restauranten er der også et legerum, hvor de yngre gæster sågar kan se tegnefilm.

Af børnevenlig mad på menukortet på Bistrot Bobo er blandt andet frikadeller og spaghetti bolognese - begge retter koster 50 kroner og serveres med grøntsager. Derefter kan man jo overveje is med chokoladesovs til 40 kr.

LÆS ARTIKEL

LÆS GADEGUIDE

Bistrot Bobo, Østbanegade 103, 2100 København Ø, tlf. 35 55 07 78, åbent ma.-fr. kl. 17-24.

Det sunde bud
Hvis man søger sunde retter, økologi og storbycool atmosfære, skal man besøge Tyrolsgade på Amager, hvor et tidligere værtshus nu trækker fulde huse som familievenlig cafe med retter af restaurantkvalitet.

På Madmanifesten er der desuden sørget for, at børnene ikke imploderer af kedsomhed ved bordene. Inde bag en repos med borde og stole er der et lokkende legerum, som er afskærmet fra resten af lokalet uden at være ude af syne for bekymrede forældre.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Og så er der tænkt over detaljerne - for eksempel har sofabænkene rundslebne kanter, så gennemfarende børn ikke kommer galt af sted.

På menuen er der reelle retter baseret på årstidens grøntsager, fisk, fjerkræ og kød i både voksen og børnestørrelse.

LÆS CAFEKONTROL

Madmanifesten, Tyrolsgade 6, 2300 København S, ti-to. 10-21, fr. 10-22, lø. 10-22, sø. 10-21

LÆS CAFEKONTROL

Amning og dinosaurer
På Østerbro søger børnefamilierne gerne hen på Århusgade, hvor man kan nyde sin kaffe, brunch eller aftensmad i ro og mag, mens børnene fornøjer sig med kisten fyldt med Lego-klodser, samlingen af legetøjsdinoer, biler eller malegrej.

Caféen byder - ligesom filialen i Elmegade, der også er børnevenlig og ligefrem reklamerer med »Hos os må du gerne amme. Vi elsker børn og bryster« - på god fiskesuppe, kaffe, morgenbrød, pasta og burger - og dessert og kage til slikmundene.

Laundromat, Århusgade 38 København Ø, Telefon: 35 55 60 20, åbent man-fre 8-23, lør -søn 10-23 / Laundromat, Elmegade 15, 2200 København N, åbent ma.-to. 8-24, fr. 8-02, lø. 10-02, sø. 10-24

LÆS CAFEKONTROL

Brætspil til desserten

Ungdommens Røde Kors driver en nonprofit-café på indre Frederiksberg. Alt overskud går til arbejdet med udsatte unge, og cafeen styres af frivillige kræfter. Her er stort set alle råvarer økologiske og/eller biodynamiske samt ’fair trade’-mærkede.

Man kan blandt andet få en tallerken nordiske tapas, en 'burker', salater og pasta, ostetallerken, kage og selvfølgelig kaffe, øl, saft og cocktails.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Her er der masser af brætspil på hylderne, så hvis man har skolebørn med, er her masser at give sig i kast med.

Zusammen, H.C. Ørsteds Vej 47, 1879 Frederiksberg, telefon 35 37 25 55, åbent ti.-on. 11-22, to. 11-23, fr. 11-01, lø. 10-01, sø. 10-16. Mandag lukket

LÆS CAFEKONTROL

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden