Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Kærlighed. Valentinsdag falder i år på en søndag, så der er rig mulighed for at forkæle den, man har kær. Eller kurtisere den, man drømmer om.  Eller begge dele.
Foto: JONATHAN BJERG MØLLER (arkiv)

Kærlighed. Valentinsdag falder i år på en søndag, så der er rig mulighed for at forkæle den, man har kær. Eller kurtisere den, man drømmer om. Eller begge dele.

Guider
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Valentinsguide: Løsagtige fruentimmere, app-kærlighed og franske fristelser

Det er tid til den mærkedag, du selvfølgelig synes er plat, men som du inderst inde gerne vil fejre. Her er fire bud på, hvor du kan gøre det.

Guider
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Amerikaniseringen er over os. Det er efterhånden temmelig old news.

Et af de mest glitrende sukkersøde eksempler herpå, foregår på søndag. Her er det nemlig, som bekendt, Valentins Dag. Kærlighedstraditionen, som danskerne, og ikke mindst blomsterhandlerne, har taget til sig med åbne arme og flagrende dankort.

Vi har samlet fire forslag til, hvor du (og måske din udkårne) kan tage del i festlighederne.

Gift ved første blik, love brownies og fruentimmere

På Nationalmuseet starter kærlighedsfesten tidligt i år.

Fredag aften inviterer museet til sit faste fyraftenskoncept, NatNight, som denne gang selvfølgelig står skrevet med rødglødende begærlige fortegn. Programmet byder blandt andet på forførende drinks, kærlighedshoroskoper og visning af David Lynch-klassikeren 'Vilde Hjerter' fra 1990.

Og så kan du også møde Lene Konrad - måske bedre kendt som Litteratur-Lene fra programmet Gift ved første blik. Hun vil fortælle om sine erfaringer med den (ofte svære) kærlighed. Også psykolog Thomas Markersen fra programmet vil være at finde på scenen. Sammen med Lene Konrad vil han tale om, hvorfor det er så svært med kærligheden og de forventninger, vi stiller til den.

KærlighedsNatNight. 12. feb. kl. 16-22. Nationalmuseet, Kbh. K. Gratis entré. Læs mere her.

Og det er ikke slut endnu. For at runde Valentinsrusen af, inviterer museet til lovebuffet og museumsdating lørdag og søndag. Her kan du eksempelvis komme på omvisning, der sætter fokus på, hvordan man flirtede i 1700-tallet.

Bagefter er det tid til at tage din loved one, eller bare dig selv, i hånden og gå om bord i museets kærlighedsmenu, der serveres i museets cafe og restaurant. Buffeten byder blandt andet på love brownies, Venus-salat og elskovsæg.

Valentins Dag og Museumsdating. 13. og 14. februar kl. 10-17. Omvisninger kl. 13 og kl. 14. Nationalmuséet, Kbh K. Gratis entré.

Franske fristelser i Cinemateket

Gothersgade 55 bliver for en stund forvandlet til Paris' 20. arondissement.

Det sker på søndag, hvor Cinemateket i samarbejde med Institut Francais og Copenhagen Architecture Festival serverer bidder af Paris.

Festlighederne starter klokken 16.30, hvor den danske fotograf og Paris-connaisseur, Lars Schwander, vil tage publikum med på en guidet tur gennem bydelen Ménilmontant.

Schwander viser sine egne fotos fra bydelen, som den tog sig ud i 1950'erne. Ménilmontant er dog nok mest kendt for at lægge scener til den Oscar-vindende kortfilm 'Den Røde Ballon' fra 1955.

'Den Røde Ballon' vil blive vist på aftenen, efterfulgt af den noget mere ukendte film 'Ménilmontant' fra 1926. En mystisk og voldsom filmoplevelse, der trækker tydelige tråde til fransk ekspressionisme og poesi.

'Ménilmontant' vil blive bakket op af toner fra det franske ensemble The Ménilmontant Trio, der er fløjet ind fra Frankrig for at fremføre musik, som trioen har komponeret specielt til filmen.

Mellem de to film serveres der klassisk fransk middag: coq au vin. Hele herligheden koster 250 kroner. Á votre santé!

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Cinemateket, Gothersgade 55, Kbh K. 14. februar kl 16.30.

Tåkrummende dates i kunstens verden

I havde det egentlig rigtig hyggeligt, drak øl, snakken kørte og du fik også sagt nogle ret sjove jokes. Men pludselig fik din date umanerligt travlt med at komme hjem og hænge vasketøj op, og der var faktisk også lige en ven, der skulle have hjælp til at flytte et skab, som vedkommende totalt havde glemt alt om.

Vi kender allesammen til det med at være på frygteligt akavede, fejlslagne dates. Men tag det ikke ilde op: Der er altid nogle i kunsten, der har haft det værre end dig. Og det kan du med fordel søge lindring i.

Statens Museum for Kunst inviterer til gratis omvisninger under overskriften 'Dårlige Dates i kunsten'. Formålet er at hylde den håbløse boksekamp, som kærligheden (også) indimellem kan føles som.

Her kan du gå på opdagelse i al den ulykkelige kærlighed, de fatale scoringer og knuste hjerter som findes i flere af museets kunstværker. Omvisningen er gratis og foregår søndag den 14/2 fra klokken 14 til 15.

Statens Museum for Kunst, Sølvgade 48-50 1307 København K.

Halloooo, det er kærligheden

Den danske dating-app Halloooo lancerer på søndag klokken 14 det mundrette initiativ kaldet 'Live speedating-app Event'.

Fidusen er rimelig simpel:

Download Halloooo gratis i App Store (når du altså lige er færdig med at irriteres over, hvorfor der partout skal være fire o'er? Navnet giver mest af alt bare uheldige associationer til forsøg på kommunikation efter syv gin tonics).

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Optag en 10 sekunders video af dig selv, og så er du klar til at scrolle igennem de andre Halloooo-brugere.

Tryk 'Let's Talk' når du har fundet én, du har lyst til at speeddate. Hvis personen også vælger dig, så har I to minutter til at 'live speeddate' med hinanden - det vil sige via jeres smartphone-kameraer. Lidt ligesom når du facetimer med din mor.

Hvis den hurtige date var en succes, kan du trykke på 'Loveable' og krydse fingre for, at din date gør det samme. Herefter kan I tale, så længe I orker, eller måske driste jer til et møde uden for telefonskærmenes rækkevidde.

Læs mere:

IBYEN

Ibyen guider:  Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Ibyen guider:  Hvor skal man spise is i København denne sommer? Her er 13 virkelig gode bud

Caféen Snacks & Blues på Guldbergsgade på Nørrebro i København.

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

Herman H.J. Lynges antikvariat på Silkegade i indre København er Skandinaviens ældste antikvariat.

Henrik Palle guider:  Her finder du Københavns bedste antikvariater

Ibyen klæder dig på:  Her er de bedste loppemarkeder i København


    Anmeldelser af forskellige madboder på Københavns nye madmarked Reffen på Refshaleøen. 

Få overblik:  Her er oversigten over alle Københavns madmarkeder

»Må man ta' hunden med sig ind i himlen...?«. Ibyen guider til byens bedste karaokedestinationer.

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Der er masser af folkekøkkener i København. Vi guider til 9 af dem.

Spis billigt ude:   Her er 9 folkekøkkener i København

På Darcy's Kaffe i Blågårdsgade på Nørrebro er både kaffen og læsestoffet værd at komme efter.

Syv hyggelige boghandlere:  Her serverer de byens bedste læsestof til kaffen

På Restaurant Trio i Axel Towers er udsigten god, selv når man sidder på tønden.

Guide til Københavns tag­restauranter:  Her kan du spise, drikke og ... ja, tisse med en udsigt

Kafeteria på Statens Museum for Kunst
er bare én af byens nye forbedrede museumscafeer.

Guide:   Her er Københavns bedste museumscafeer