Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

BOLD. Kødbyen bliver rammen for verdens første Global Goals World Cup, en amatør fodboldturnering for kvinder, hvor 24 hold, opkaldt efter hvert deres globale mål fra FN, kæmper mod hinanden.
Foto: Eir Soccer

BOLD. Kødbyen bliver rammen for verdens første Global Goals World Cup, en amatør fodboldturnering for kvinder, hvor 24 hold, opkaldt efter hvert deres globale mål fra FN, kæmper mod hinanden.

Guider
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Lyttesalon, film & teater: Her er de 10 stærkeste events på Woman Deliver

København er værter for den globale kvindekonference Women Deliver. Vi guider.

Guider
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Regeringsledere, organisationer, FN-topchefer, ministre, eksperter, virksomheder og masser af presse samles snart til en kæmpestor konference i Bellacenteret.

Lyder det slet ikke som noget for dig?

Så tager du fejl.

For i kølvandet på konferencen Woman Deliver 16-19. maj er hele København nemlig spækket med skæve og vigtige arrangementer samt events - endda enkelte gratis - som sætter spot på kvinders rettigheder. Hvor alle kan deltage.

Programmet er stort, og er allerede skudt i gang - så vi har gjort benarbejdet for dig og fundet de 10 bedste.

WHY WOMEN? - film over hele landet

WHY WOMEN? er et større projekt, der arbejder for at få danskerne til at deltage i debatten om piger og kvinders rettigheder. Deres bidrag til Woman Deliver er bl.a. 10 kortfilm, som den Oscarvindende skuespillerinde, Helen Mirren, har lagt stemme til, samt to nye dokumentarfilm og et dokumentarprogram på DR, som følger bl.a. H.K.H. Kronprinsesse Mary og Helle Thorning-Schmidt.

Kortfilmene bliver vist utallige steder landet over, mens dokumentarfilmene bliver vist på DR under Woman Deliver. Du kan læse mere her.

Kortfilm og dokumentarfilm. Over hele landet og på DR. Frem til 22. maj.

To gange løb

Hele to løb afholdes i forbindelse med konferencen. Onsdag 11. maj kl. 07.00 er det Masanga Danmark, der inviterer til 5-kilometers løb på Nørrebro, og 16. maj er der Women Deliver Run, som Right to Movement samt KVINFO står bag. Løbet starter på Christianshavn Torv og slutter ved Bella Centeret, og er altså også 5 kilometer, og er et socialt løb.

Masanga løb.Onsdag den 11. maj kl. 7.00-10.00 på stævnepladsen mellem Sigurdsgade 26 og Rådmandsgade. Woman Deliver Run. Mandag den 16. maj kl. 12.30-15.30 på Christianshavns Torv, 1410 København K

Omvendt ægteskabsteater

Det Kongelige Teater sætter Scener fra et ægteskab op - Ingmar Bergmans stærke og sjove relationsdrama - men med omvendt fortegn. I Ingmar Bergman anno 2016 er manden en kvinde, og kvinden en mand. Sofie Gråbøl og Morten Kirkskov skal opføre læsningen af dramaet, der havde premiere for over 40 år siden og som var en knivskarp fremstilling af datidens magtforhold mellem kønnene.

Scener fra et ægteskab - omvendt. Torsdag den 12. maj kl. 19.30 på Det Kongelige Teater.

Foto: Eir Soccer

Global amatørfodbold i Kødbyen

Kødbyen bliver rammen for verdens første Global Goals World Cup, en amatør fodboldturnering for kvinder, hvor 24 hold, opkaldt efter hvert deres globale mål fra FN, kæmper mod hinanden. Konkurrencen handler ikke kun om at score mål, men også om at sprede de globale mål på den mest kreative måde. Der er gratis adgang til at heppe på holdene. Turneringen varer tre timer, hvorefter der er chill og fest til midnat.

Global Goals World Cup. Tirsdag den 17. maj kl. 17-00. Mellem Space 10 og Fiskebaren

Mænd og børn i sadlen

Woman Deliver byder dog også på oplevelser kun rettet mod de danske mandfolk. Bl.a. et cykelevent, som skal illustrere Danmarks opmærksomhed på ligestilling og arbejde. Her inviteres alle mænd og børn (samt kvinder, hvis de vil) til at cykle sammen fra Rådhuspladsen til Bella Centeret, og på den måde blive et levende symbol for deres aktive rolle i det danske familieliv.

Cykeltur for mænd og børn. Mandag den 16. maj kl. 13.30-16.00 på Rådhuspladsen, 1599 København

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Fotoudstilling om barnemødre

Udstillingen #Childmothers giver et gribende indblik i 15 helt unge pigers liv som mødre. Pigerne er i høj grad blevet frarøvet den ungdom, der skulle have klædt dem på til at træffe egne valg i livet. Det er den anerkendte fotograf Pieter Ten Hoopen, der har mødt de 15 piger i fem udviklingslande.

Udstillingen sætter fokus på dem og på det forhold, at to millioner helt unge piger hvert år bliver mødre, inden de er fyldt 15 år. Det er UNFPA og Plan Sverige, der står bag udstillingen i Rigsdagsgården.

#Childmothers. Fra tirsdag den 17. maj i Rigsdagsgården, 1218 København K.

Lyttesalon med musikkens sirener

På Rudersdal Bibliotekerne i Birkerød er der lyttesalon hvor kvindelige musikere sættes i centrum og udfordrer den mandsdominerede musikhistorie. Til salonen bliver der spillet musik fra vigtige kvindelige komponister, artister fra Danmark og andre lande fra middelalderen og til i dag.

Musikformidleren Anders Bech Aktor vil fortælle om den indflydelse kvindelige kunstnere har haft gennem tiden.

Musikkens Sirener. Onsdag den 18. maj kl. 17.00-18.30 på Rudersdal Bibliotekerne, Stationsvej 38, 3460 Birkerød

Mini-folkemøde i Tivili

På mini-folkemødet i Tivoli deltager de internationale gæster fra Woman Deliver, og H. C. Andersen Slottet bliver omdannet til et rent demokratimøde, hvor både almindelige danskere og internationale gæster kan lære hinanden at kende. Derudover skal mini-folkemødet give de internationale gæster et indblik i det danske demokrati - lige fra mødregrupper og NGO’er til vores kongehus og ministre.

Mini-folkemøde i Tivoli. Onsdag den 18. maj kl.18.30-21.30 på H.C. Andersen Slottet i Tivoli, H.C. Andersen Boulevard 22, 1553 København V

Talk Town om køn i Kødbyen

Debatfesstivalen Talk Town åbner i Kødbyen under Woman Deliver. Talk Town er en samtaleby, som sætter hverdagssexisme, køn, arbejde, sex, ligestilling, moderne feminisme – i det hele taget kvindepolitik, under debat. Talk Town tilbyder paneldebatter, vandringer og workshops samt sociale aktiviteter som fællesspisninger, koncerter og performances spredt over en række indendørs og udendørs scener i Den Grå Kødby.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Talk Town. Fra onsdag den 18. maj kl. 9.00-22.00 i Den Grå Kødby, Slagtehusgade, 1715 København V. Til 20. maj.

Afslutningsfest med mundgodt, bar og musik på Natmus

Som afslutning på Woman Deliver inviterer Nationalmuseet til Kvindestemmer - en klog/sjov efterfest med »brændstof til hjerne, hjerte og smagsløg«. Her kan du smage mad fra Send Flere Krydderier, slukke tørsten i baren, høre musik fra DJ Dalia og møde forfatteren Suzanne Brøgger samt debattøren Emma Holten, der taler om kvinders rettigheder. Du kan også se et kvindefrigørende lingerimodeshow og se dokumentarfilm. Arrangementet er støttet af Center for Kultur og Udvikling, er gratis og alle er velkomne.

Kvindestemmer. Torsdag den 19. maj kl. 16.00-22.00 på Nationalmuseet, Ny Vestergade 10, 1471 København

Læs mere:

IBYEN

Stor bydelsguide:  Sådan skal du bruge 10 timer i Københavns rå mutant-bydel på ydersiden af Nørrebro

På nyåbnede Donda serverer de fisk og skaldyr, som man får det langs de latinamerikanske kyster.

Her er 8 nye spisesteder i København:  Nyt liv i Planetariet, brunch på porcelæns­fabrik og fisk à la Latinamerika

Det kan være svært at falde til i en stor by som København. Med Ibyens store guide får du tips og tricks til din nye hjemby.

Velkommen til hovedstaden:   Den ultimative byguide til nye studerende i København

Ibyen guider til Københavns bedste picnicsteder - og hvad du skal spise, når du breder tæppet ud,

Den store picnicguide:   Her er 9 gode solskinspletter i København – og tips til hvad du skal spise, når du sidder der

Hvordan arrangerer man et originalt polterabend? Slip roligt bekymringerne, for Ibyen tager jer her i hånden med 12 af de allerbedste ideer.

Hjælp, min ven skal giftes:  Den perfekte polterabend? Her er 12 anderledes ideer


    Københavns Museum overtager i dag nye gamlelokaler i Stormgade 18. Museet åbner for besøgende om et års tid. Udsigt til Københavns Rådhus. Tårne, udsigt.

Det bedste stambord, den klammeste kælder og den smukkeste park:   25 københavnere udpeger deres yndlingssted i byen

Ibyen guider dig til en række af Københavns bedste burgerdestinationer. På listen er blandt andre Cock's & Cows på billedet her.

Ibyens store burgerguide:  Hvor spiser man Københavns bedste burger? Vi viser vej til 12 saftige bud

På restaurant Cholon by Lam Le kan du og dine forældre få opdaterede gourmetudgaver af den klassiske forårsrulle. Men måske er komforten ikke god nok ved de høje barstole? Ibyen guider til 10 forældrevenlige restauranter.

Mor er støjfølsom, far er nærig, og naturvin smager surt:   Her er 10 af de bedste forældrevenlige spisesteder i København

Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Fra kaffe­kombucha til cold brew:   Her er 7 varianter af kold kaffe, du kan skylle sommeren ned med

Ibyens isguide:  Hvor skal man spise is i København denne sommer? Her er 13 virkelig gode bud

Ibyen klæder dig på:  Her er de bedste loppemarkeder i København

Den populære, den eksotiske eller den hemmelige:   Her er 8 gode strande nær København

»Et lille hyggeligt og hjemligt sted, hvor man selv smider sin opvask over i en spand, og hvor de bare laver lækker grøn mad«, siger kokken Frederik Bille Brahe om Morgenstedet på Christiania.

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

Hurra!  Hvor holder man en fremragende fødselsdag i København? Ibyen giver dig 12 stærke bud

Caféen Snacks & Blues på Guldbergsgade på Nørrebro i København.

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

The General Store.

Ibyen guider:  Der er keramik overalt. Besøg disse 5 små værksteder, hvis du vil se noget af det mest interessante

Herman H.J. Lynges antikvariat på Silkegade i indre København er Skandinaviens ældste antikvariat.

Henrik Palle guider:  Her finder du Københavns bedste antikvariater


    Anmeldelser af forskellige madboder på Københavns nye madmarked Reffen på Refshaleøen. 

Få overblik:  Her er oversigten over alle Københavns madmarkeder

»Må man ta' hunden med sig ind i himlen...?«. Ibyen guider til byens bedste karaokedestinationer.

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Der er masser af folkekøkkener i København. Vi guider til 9 af dem.

Spis billigt ude:   Her er 9 folkekøkkener i København

På Darcy's Kaffe i Blågårdsgade på Nørrebro er både kaffen og læsestoffet værd at komme efter.

Syv hyggelige boghandlere:  Her serverer de byens bedste læsestof til kaffen

På Restaurant Trio i Axel Towers er udsigten god, selv når man sidder på tønden.

Guide til Københavns tag­restauranter:  Her kan du spise, drikke og ... ja, tisse med en udsigt

Kafeteria på Statens Museum for Kunst
er bare én af byens nye forbedrede museumscafeer.

Guide:   Her er Københavns bedste museumscafeer

»Et lille hyggeligt og hjemligt sted, hvor man selv smider sin opvask over i en spand, og hvor de bare laver lækker grøn mad«, siger kokken Frederik Bille Brahe om Morgenstedet på Christiania.

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

Den italienske restaurant Cicchetti, der ligger på Nørrebro i København, drives af Nina Krysiza Sørensen og Rikke Kolding Pedersen.

Fra shawarma til friterede østers:   Kokken på Cicchetti fortæller om sine yndlingssteder i København

Claus 'Røde' Christensen er en kok af den klassiske skole. I 2013 vandt han prisen som 'kokkenes kok' , uddelt af Fonden til fremme af dansk gastronomi.

Hvor ligger byens mest undervurderede restaurant?  Kokken Røde Claus anbefaler spisesteder i København

Caféen Snacks & Blues på Guldbergsgade på Nørrebro i København.

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

Richard Hart er født i London, uddannet kok og har arbejdet som chefbager på det berømte Tartine Bakery i San Franscisco. Nu ejer han Hart Bageri på Frederiksberg.

»Helt ærligt, det er jo et helvede at tage børn med ud at spise«:   Stjernebageren Richard Hart anbefaler spisesteder i København

Nadine Levy Redzepi arbejder på Noma og udgav i 2017 kogebogen 'Downtime'.

»For mig er det det bedste sted i Europa«:   Nadine Redzepi anbefaler spisesteder i København

Frederik Plum slår et slag for den ydmyge vodka, men skal han forkæle sig selv går han ikke af vejen for en tør rom fra Hampden eller Phantom Spirits,  en japansk whisky eller en 10-15 års sherryfadslagret single malt fra Speyside.

Hvad bliver Aperol Spritzens afløser?   Drink-eksperten klæder dig på til en ny sommersæson

Bruna Mia Dieni (th.) og hendes mor, Jytte Bertelsen, kunne sidste år fejre 40 års jubilæum for grillbaren Chicky Grill i Kødbyen.

»Alle skal opleve Freddys Bar«:  Kvinden bag Chicky Grill anbefaler spisesteder i København

Yilmas Secilmis overtog i 2012 sin fars slagterforretning, Ali Baba, der har ligget på Halmtorvet siden 1978.

»Sushi er overvurderet«:   Slagter Ali Baba fra Vesterbro anbefaler spisesteder i København

I sin nye restaurant i Ryesgade dyrker Lisa Lov selv sine krydderurter i et baglokale under lamper, der normalt bruges til dyrkning af cannabis.

Tigermom anbefaler spisesteder i København:   »Du ville aldrig tænke på at gå derind på grund af navnet, men det er bangin’ indisk mad!«

Adam Aamann bliver også kaldt smørrebrødskongen og ejer foruden en cateringvirksomhed flere restauranter og spisesteder rundt om i byen.

Hvad er byens mest overvurderede madtrend?  Adam Aamann anbefaler spisesteder i København

Sake kan være et langt bedre match til mad end vin, mener sake-sommelier Henrik Levinsen

Jo, du kan godt drikke japansk sake til din mad. Faktisk kan det være et bedre match end vin

K-Bar er den ældste rene cocktailbar i København, og Kirsten Holm er en af byens mest rutinerede bartendere. Hendes yndlingscocktail er en klassisk margarita - gerne med mezcal i stedet for tequila.

Derfor skal du aldrig putte sugerør og knust is i din drink:  Få gode råd af ejeren af Københavns ældste cocktailbar

Jonas Gehl fra Prolog fik interesse for kaffe, da han arbejdede i Emmerys. Siden da har han nørdet og kan i dag kalde sig Danmarks bedste barista.

Kender du den skjulte pizza-perle i Husum?  Manden bag kaffebaren Prolog anbefaler spisesteder i København

Kamilla Seidler har arbejdet på toprestauranter verden over. Mest kendt blev hun for Gustu, Sydamerikas bedste restaurant, i La Paz i Bolivia. Ud over at være en gourmetrestaurant i 3.600 meters højde var det også et socialt projekt, der skulle give fattige bolivianere en kokkeuddannelse.

Stjernekok Kamilla Seidler guider til byens spisesteder:  Ja, der er et sted, alle københavnere burde kende

Sønderjyske Rasmus Oubæk har stået bag gryderne på michelinrestauranter, men er også kendt som manden bag burgerkæden Jagger.

Bearnaise­kongen anbefaler spise­steder:  »Lige nu bliver meget mad lavet for at komme på Instagram«

Nils Thyge fra Bar'Vin giver denne uges bud på god vin ude og hjemme.

»Beaujolais er ved at være i topform«:  Ejeren af Bar'Vin giver vintips

John Michael Jensen rykkede i 2017 fra sin mobile pølsevogn ind på en fast adresse i Kødbyen. Det var det sted, rejsemagasinet Condé Nast Traveler for nyligt inkluderede i en liste over de 22 bedste spisesteder i København.

Hotdog-John anbefaler spisesteder i København:   »Det er fandeme godt, og det er heller ikke dyrt. De laver byens bedste tarteletter«

Klaus Wittrup står bag en af byens mest populære burgerbarer, Gasoline Grill. Vi spørger ham, hvor han selv går ind, når han går ud.

Byens bedste shawarma? God mad på budget?   Manden bag Gasoline Grill anbefaler spisesteder i København

Jeppe Nothlev er barchef på cocktailbaren Ruby og giver denne uges bud på, hvad man skal drikke i weekenden.

Nu skal der skåles i vermouth:  Barchefen på Rubys giver cocktailtips