Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

BOLD. Kødbyen bliver rammen for verdens første Global Goals World Cup, en amatør fodboldturnering for kvinder, hvor 24 hold, opkaldt efter hvert deres globale mål fra FN, kæmper mod hinanden.
Foto: Eir Soccer

BOLD. Kødbyen bliver rammen for verdens første Global Goals World Cup, en amatør fodboldturnering for kvinder, hvor 24 hold, opkaldt efter hvert deres globale mål fra FN, kæmper mod hinanden.

Guider

Lyttesalon, film & teater: Her er de 10 stærkeste events på Woman Deliver

København er værter for den globale kvindekonference Women Deliver. Vi guider.

Guider

Regeringsledere, organisationer, FN-topchefer, ministre, eksperter, virksomheder og masser af presse samles snart til en kæmpestor konference i Bellacenteret.

Lyder det slet ikke som noget for dig?

Så tager du fejl.

For i kølvandet på konferencen Woman Deliver 16-19. maj er hele København nemlig spækket med skæve og vigtige arrangementer samt events - endda enkelte gratis - som sætter spot på kvinders rettigheder. Hvor alle kan deltage.

Programmet er stort, og er allerede skudt i gang - så vi har gjort benarbejdet for dig og fundet de 10 bedste.

WHY WOMEN? - film over hele landet

WHY WOMEN? er et større projekt, der arbejder for at få danskerne til at deltage i debatten om piger og kvinders rettigheder. Deres bidrag til Woman Deliver er bl.a. 10 kortfilm, som den Oscarvindende skuespillerinde, Helen Mirren, har lagt stemme til, samt to nye dokumentarfilm og et dokumentarprogram på DR, som følger bl.a. H.K.H. Kronprinsesse Mary og Helle Thorning-Schmidt.

Kortfilmene bliver vist utallige steder landet over, mens dokumentarfilmene bliver vist på DR under Woman Deliver. Du kan læse mere her.

Kortfilm og dokumentarfilm. Over hele landet og på DR. Frem til 22. maj.

To gange løb

Hele to løb afholdes i forbindelse med konferencen. Onsdag 11. maj kl. 07.00 er det Masanga Danmark, der inviterer til 5-kilometers løb på Nørrebro, og 16. maj er der Women Deliver Run, som Right to Movement samt KVINFO står bag. Løbet starter på Christianshavn Torv og slutter ved Bella Centeret, og er altså også 5 kilometer, og er et socialt løb.

Masanga løb.Onsdag den 11. maj kl. 7.00-10.00 på stævnepladsen mellem Sigurdsgade 26 og Rådmandsgade. Woman Deliver Run. Mandag den 16. maj kl. 12.30-15.30 på Christianshavns Torv, 1410 København K

Omvendt ægteskabsteater

Det Kongelige Teater sætter Scener fra et ægteskab op - Ingmar Bergmans stærke og sjove relationsdrama - men med omvendt fortegn. I Ingmar Bergman anno 2016 er manden en kvinde, og kvinden en mand. Sofie Gråbøl og Morten Kirkskov skal opføre læsningen af dramaet, der havde premiere for over 40 år siden og som var en knivskarp fremstilling af datidens magtforhold mellem kønnene.

Scener fra et ægteskab - omvendt. Torsdag den 12. maj kl. 19.30 på Det Kongelige Teater.

Foto: Eir Soccer

Global amatørfodbold i Kødbyen

Kødbyen bliver rammen for verdens første Global Goals World Cup, en amatør fodboldturnering for kvinder, hvor 24 hold, opkaldt efter hvert deres globale mål fra FN, kæmper mod hinanden. Konkurrencen handler ikke kun om at score mål, men også om at sprede de globale mål på den mest kreative måde. Der er gratis adgang til at heppe på holdene. Turneringen varer tre timer, hvorefter der er chill og fest til midnat.

Global Goals World Cup. Tirsdag den 17. maj kl. 17-00. Mellem Space 10 og Fiskebaren

Mænd og børn i sadlen

Woman Deliver byder dog også på oplevelser kun rettet mod de danske mandfolk. Bl.a. et cykelevent, som skal illustrere Danmarks opmærksomhed på ligestilling og arbejde. Her inviteres alle mænd og børn (samt kvinder, hvis de vil) til at cykle sammen fra Rådhuspladsen til Bella Centeret, og på den måde blive et levende symbol for deres aktive rolle i det danske familieliv.

Cykeltur for mænd og børn. Mandag den 16. maj kl. 13.30-16.00 på Rådhuspladsen, 1599 København

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Fotoudstilling om barnemødre

Udstillingen #Childmothers giver et gribende indblik i 15 helt unge pigers liv som mødre. Pigerne er i høj grad blevet frarøvet den ungdom, der skulle have klædt dem på til at træffe egne valg i livet. Det er den anerkendte fotograf Pieter Ten Hoopen, der har mødt de 15 piger i fem udviklingslande.

Udstillingen sætter fokus på dem og på det forhold, at to millioner helt unge piger hvert år bliver mødre, inden de er fyldt 15 år. Det er UNFPA og Plan Sverige, der står bag udstillingen i Rigsdagsgården.

#Childmothers. Fra tirsdag den 17. maj i Rigsdagsgården, 1218 København K.

Lyttesalon med musikkens sirener

På Rudersdal Bibliotekerne i Birkerød er der lyttesalon hvor kvindelige musikere sættes i centrum og udfordrer den mandsdominerede musikhistorie. Til salonen bliver der spillet musik fra vigtige kvindelige komponister, artister fra Danmark og andre lande fra middelalderen og til i dag.

Musikformidleren Anders Bech Aktor vil fortælle om den indflydelse kvindelige kunstnere har haft gennem tiden.

Musikkens Sirener. Onsdag den 18. maj kl. 17.00-18.30 på Rudersdal Bibliotekerne, Stationsvej 38, 3460 Birkerød

Mini-folkemøde i Tivili

På mini-folkemødet i Tivoli deltager de internationale gæster fra Woman Deliver, og H. C. Andersen Slottet bliver omdannet til et rent demokratimøde, hvor både almindelige danskere og internationale gæster kan lære hinanden at kende. Derudover skal mini-folkemødet give de internationale gæster et indblik i det danske demokrati - lige fra mødregrupper og NGO’er til vores kongehus og ministre.

Mini-folkemøde i Tivoli. Onsdag den 18. maj kl.18.30-21.30 på H.C. Andersen Slottet i Tivoli, H.C. Andersen Boulevard 22, 1553 København V

Talk Town om køn i Kødbyen

Debatfesstivalen Talk Town åbner i Kødbyen under Woman Deliver. Talk Town er en samtaleby, som sætter hverdagssexisme, køn, arbejde, sex, ligestilling, moderne feminisme – i det hele taget kvindepolitik, under debat. Talk Town tilbyder paneldebatter, vandringer og workshops samt sociale aktiviteter som fællesspisninger, koncerter og performances spredt over en række indendørs og udendørs scener i Den Grå Kødby.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Talk Town. Fra onsdag den 18. maj kl. 9.00-22.00 i Den Grå Kødby, Slagtehusgade, 1715 København V. Til 20. maj.

Afslutningsfest med mundgodt, bar og musik på Natmus

Som afslutning på Woman Deliver inviterer Nationalmuseet til Kvindestemmer - en klog/sjov efterfest med »brændstof til hjerne, hjerte og smagsløg«. Her kan du smage mad fra Send Flere Krydderier, slukke tørsten i baren, høre musik fra DJ Dalia og møde forfatteren Suzanne Brøgger samt debattøren Emma Holten, der taler om kvinders rettigheder. Du kan også se et kvindefrigørende lingerimodeshow og se dokumentarfilm. Arrangementet er støttet af Center for Kultur og Udvikling, er gratis og alle er velkomne.

Kvindestemmer. Torsdag den 19. maj kl. 16.00-22.00 på Nationalmuseet, Ny Vestergade 10, 1471 København

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce