Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Tobias Nicolai (arkiv)
Foto: Tobias Nicolai (arkiv)

Original. Det går sjældent stille for sig, når Peaches optræder. Her er hun fanget på årets Roskilde Festival, hvor hun var klædt ud som livmoder. Fredag optræder hun til CHARTs åbningsfest.

Guider
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

10 fede til weekenden: Oplev Peaches til hypet kunstfest, æble pop-up og veganer-paradis

Weekendguide: København fester igennem med gratis havnefestival og tre gange gadefest.

Guider
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Fredag: Gratis havnefest og kunstfest

For 16. gang kaster Kulturhavn Festival anker i Københavns blå byrum, og det betyder gratis aktiviteter 10 forskellige steder i Københavns havn. Festivalen varer til søndag, og på programmet er ikke færre end 250 gratis oplevelser – og endda gratis havnebusser eller kulturhavn-både, der kan fragte dig frem og tilbage. Fredag kan du bl.a. udforske Refshaleøen på en guidet gåtur (kl. 17.30 og kl. 19), danse til dancehall og afrobeats på Ofelia Plads (kl. 18) eller til den store salsafest på Papirøen (kl. 16-22), overvære en rap-battle på Islands Brygge (kl. 19) og prøve en ægte motorcrosser i Sydhavnen (kl. 17-20). Du kan se alle aktiviteterne på kulturhavn.kk.dk eller i festivalens app.

Hvis du gerne vil fremstå intellektuel, men egentlig ikke forstår en dyt af det der kunst, ja, så kan du passende slå vejen forbi CHART ART FAIR’s åbningsfest på Kunsthal Charlottenborg. Det er fredag aften, og omkring 3.000 er interesserede på Facebook; for det med at fylde op på kulturkvoten og samtidig lytte til musik og drikke alkohol, det er ganske hypet. Der er gratis indgang til klokken 22, og på scenen kan du blandt andet opleve Kwamie Liv, Peaches og Smerz, mens Emma Acs, Djuna Barnes, Courtesy og SIREN styrer løjerne ved dj-pulten. Festivalen fortsætter i øvrigt frem til søndag.

Kulturhavn Festival. 26.-28. aug. Københavns Havn, Kbh. K. Se program: www.kulturhavn.kk.dk

CHART Grand Opening Concert 2016. 26. aug. Kunsthal Charlottenborg, Kbh. K. www.chartartfair.com

Lørdag: Cykellopper, vegetardag og triple-gadefest

Så sker der endelig noget på Østerbro. Lørdag er der nemlig cykelloppemarked på Ragnhildgade 1. Buddha Bikes, et cykelværksted, der modtager brugte, glemte cykler og sætter dem i stand sammen med udsatte unge, styrer løjerne på dagen, og de har også inviteret et bredt udvalg af (cykel-)aktører forbi. Således kan du shoppe hårdt grej til cyklen fra forskellige københavnske cykelforretninger, købe tacos fra Jonathans Madcykel, stenovnspizzaer fra Bike and Bake eller drikke kaffe fra James Coffee. Der er også fællesspisning (medbring eller køb mad) med Brooklyn øl samt konkurrencer. Du er også velkommen til selv at sætte en gratis (cykel-)loppebod op.

Fra genbrugte cykler til Dansk Vegetardag på Nytorv. Den politiske korrekthed er svær at undgå i København på lørdag. For her inviterer Dansk Vegetarforening veganere, vegetarer, fleksitarer eller kødfanatikere til at lægge vejen forbi Nytorv for at smage veganske og vegetariske smagsprøver som eksempelvis vegansk kød. Foreninger som Go Vegan, GreenSpeak, Ambrosias Yogarestaurant, Sea Shepherd og Dyrenes Alliance har stader, mens Max Burger, Katjes og Naturli’ også er til stede på torvet. Dagen byder også på konkurrencer og masser af vegetarhygge.

Er du ikke lige i humør til politiske korrekte vegetarer eller genbrugsentusiaster, byder København på hele tre gadefester, hvor du kan spise bacon uden løftede øjenbryn og drikke øl fra knap så genanvendelige plastikkrus (og lykkeligt glemme, at jorden er ved at gå under). Eller, måske egentlig ikke hos Saxogadefesten, der er en socialøkonomisk gadefest, hvor overskuddet går til Settlements arbejde for et mangfoldigt Vesterbro.

Her bidrager Løs Market og Kødbyens Mad & Marked med økologiske og bæredygtige specialiteter, og der er samtalesaloner med temaer som bæredygtighed og kompostering i Københavns baggårde. Gadefesten byder også på koncerter, debatter, barer, loppemarked og de uundgåelige langborde, og blandt de optrædende er Aisha og Nosy Parker. Der er også et specifikt børneprogram med mosaik-workshop og sambadans.

Et stenkast fra Saxogade, på Skydebanegade, er der også gadefest. Loppeboder, spilleautomater, børnejazz, fællesspisning og koncerter udgør programmet. Dog er vi fortsat på Vesterbro, så musikken sikres selvfølgelig af vinyl-dj’s som bl.a. Lorenzo Woodrose og livemusik fra Benjamin Koppel. Mikkeller sørger for kolde øl, der er grill til fri afbenyttelse, og butikkerne i gaden disker op med japanske drinks, siciliansk sorbet og kulsort kaffe. Kl. 10-15 er der loppemarked, fra klokken 16 starter musikken, og det hele siger farvel og tak ved midnatstid.

Vil du have garanti for en ordentlig fest, skal du nok til Nordvest. Her er nemlig Provstevej Gadefest, og det er en spraglet og uhøjtidelig dag med folkegrill, salater i baljer og masser af kød fra Skraldedrengene, som fortsætter helt til klokken 04.00 om natten. Dagen starter med lopper (der bliver improviseret borde af den gamle Auto Park-indhegning), og så står den ellers på debat hos Vibe og Tone, musik fra bl.a. dj Ras Money, dj Kipinga og Rambo banjo and the slickpickers samt klovnerier til børnene fra Balder & Legefabrikken.

Cykelloppemarked. 27. aug. Ragnhildgade, Kbh. Ø. www.facebook.com

Dansk vegetardag. 27. aug. Nytorv 15, Kbh. K. www.vegetarforening.dk

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Saxogadegadefesten 2016. 27. aug. Saxogade, Kbh. V. www.settlementet.dk

Skydebanegadefest 2016. 27. aug. Skydebanegade, Kbh. V. www.facebook.com

Provstevej Gadefest 2016. 27. aug. Provstevej, Kbh. NV. www.facebook.com

Søndag: Æbleamok på Nørrebro og kultur i Klampenborg

Sig lige ordet: Æble pop-up. Lyder det ikke sødt? Så bare vent, det bliver endnu sødere. For søndagens æble pop-up markerer fire dage med æblesnak, æbleseminar og æblecocktails. Det er æblebaren Discovery, der fra søndag til tirsdag overtager cocktailbaren Barking Dogs lokaler på Nørrebro, hvor øllen skiftes ud med cider, lemonaden erstattes af most, bagbaren fyldes med lokale og internationale æbledestillater, og cocktailkortet bugner af drinks, der har været en tur igennem æblepressen. Æblefesten fortsætter til onsdag, og baren har åbent alle dage fra klokken 20.

Har du kræfter til at bevæge dig ud af byen på søndag, skal du til Klampenborg. På Sølyst, Den Kongelige Skydebane, er der nemlig Kultursalon, og det er en oplevelsesrig og doven eftermiddag. Eftersigende er gruppen bag kommet »sovende til programmet«, men det er ikke til at se. Navne som Thomas Helmig, Emil Stabil, Den Kongelige Ballet, Pernille Rosendahl, Kvinfo og Mikael Bertelsen kigger nemlig forbi. Der er også litteraturoplæsning, kamelridning, operasang, vinsmagning og børnecirkus.

Et andet sted i Klampenborg, nemlig på Bakken, er der også kulturelle oplevelser i vente. Her er der eksotisk besøg fra Virgin Islands, hvor 25 artister fra Caribien vil optræde med dans og musik i anledning af 100-års dagen for Danmarks salg af Jomfruøerne. Musikken kaldes for Quelbe-musik, og den er varm og livsbekræftende. Det er 19.30 på Friluftsscenen, og det er gratis.

Discovery æble pop-up. 28.-31. aug. Sankt Hans Gade 19, Kbh. N.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Kultursalon på Sølyst. 28. aug. Emiliekildevej 2, Klampenborg. Facebook.

Ten Sleepless Knights. 28. aug. Bakken, Dyrehavevej 62, Klampenborg. www.bakken.dk

Læs mere:

IBYEN

Jens Hartmann Schmidt

Stor bydelsguide:  Sådan skal du bruge 10 timer i Københavns Hollywood

Casper Dalhoff

Stjernekok åbner nyt sted på Christianshavn:  Her er 5 ting, du skal spise og drikke i september

Martin Lehmann

Det bedste stambord, den klammeste kælder og den smukkeste park:   25 københavnere udpeger deres yndlingssted i byen

Tobias Nicolai/Tobias Nicolai

Ibyens store burgerguide:  Hvor spiser man Københavns bedste burger? Vi viser vej til 12 saftige bud

Ivan Boll

Henrik Palle guider:  Her finder du Københavns bedste antikvariater

Mads Elsøe (Arkiv)

Ibyens gadeguide:  Gammelt slumkvarter bobler af gode spisesteder

Martin Lehmann

Stor bydelsguide:  Sådan skal du bruge 10 timer i Københavns rå mutant-bydel på ydersiden af Nørrebro

Emma Sejersen

Velkommen til hovedstaden:   Den ultimative byguide til nye studerende i København

Erik Petersen

Hjælp, min ven skal giftes:  Den perfekte polterabend? Her er 12 anderledes ideer

Louise Herrche Serup

Mor er støjfølsom, far er nærig, og naturvin smager surt:   Her er 10 af de bedste forældrevenlige spisesteder i København

OLESEN PETER HOVE

Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Veras

Ibyen klæder dig på:  Her er de bedste loppemarkeder i København

Jacob Ehrbahn (arkivfoto)

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

Hurra!  Hvor holder man en fremragende fødselsdag i København? Ibyen giver dig 12 stærke bud

Nanna Navntoft

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

Jens Dresling

Ibyen guider:  Der er keramik overalt. Besøg disse 5 små værksteder, hvis du vil se noget af det mest interessante

Maud Lervik

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Mads Nissen

Spis billigt ude:   Her er 9 folkekøkkener i København

Louise Serup

Syv hyggelige boghandlere:  Her serverer de byens bedste læsestof til kaffen

Jens Dresling

Guide:   Her er Københavns bedste museumscafeer

Maud Lervik (arkivfoto)

Ingen gramseri. Ingen racisme. Ingen diskrimination. Er det her fremtidens natklub i København?

Peter Hove Olesen

Rundspørge:  Kvinder overvejer, om de kan forsvare sig med nøgler og paraplyer, når de færdes alene om natten

Peter Hove Olesen

13 gæster i nattelivet fortæller:  »Når folk klapper mig i røven eller hiver ned i min trøje, tænker jeg nærmest ikke over det, fordi det sker så ofte«

Philip Davali/Philip Davali

Send os dit tip:  Hvordan skaber vi et tryggere natteliv?

Peter Hove Olesen

Guide:  Her er 3 københavnske klubber med safer space-politik

Peter Hove Olesen

Natklub-ejer:  »Det største problem, vi har, er at mænd ikke kan opføre sig ordentligt, er for fulde eller for nærgående«

Peter Hove Olesen

Mød Club Mafia:  20 unge patruljerer byens natklubber. De er færdige med diskrimination, sexisme og racisme

Olivia Loftlund

38 organisationer tager afstand fra Distortion-leders status­opdatering:  Vi føler os ikke trygge til jeres gadefest

Joachim Adrian

Distortion-leder undskylder:  Jeg forsøgte at være sjov, og det gik helt galt