To hippe burgerbarer kan snart kalde sig for deciderede burgerkæder.
Foto: Pigen & Pomfritten

To hippe burgerbarer kan snart kalde sig for deciderede burgerkæder.

Guider

Seks nye steder i København: Burger-krigen fortsætter mens havregrødskongen indtager Vesterbro

En håndfuld nye københavnske restauranter serverer alt fra spanske tapas til tyrkisk is, sydamerikansk folkekøkken og alle tænkelige tatarer.

Guider

Spansk spisehus med spandevis af vin

La Fabrica i Rantzausgade har allerede huset vinbutik og kaffebar i et par måneder, men torsdag 3. august udvider de biksen med et spansk spisehus. Det store lokale kombinerer altså nu et stort åbent køkken, spiseområde med borde i forskellige størrelser, bar og vinbutik - alt sammen indrammet af købmandsvarer, vinflasker og udkig til Rantzausgade.

La Fabricas motto er: ’Wine, Dine, Repeat’, og tanken er derfor, at man skal spise og drikke, så meget, så hurtigt og så længe, man vil i løbet af aftenen – ganske afslappet og uformelt. Menukortet byder på masser af delevenlige tapasretter, blandt andet burrata-ost med avokado og chili-vinaigrette, galicisk blæksprutte og en Caesarsalat med ansjoser. Dertil kan man købe primært spansk vin på glas eller flaske – og eftersom La Fabrica også er en vinbutik kan man ifølge bagmand Kenn Husted (Falernum, Antidote, Paté Paté m.fl.) forvente, at tjenerne har totalt tjek på både vinkort og mad/vinkombinationer.

La Fabrica åbner 3. august med åbningsarrangement fra kl. 16. Rantzausgade 22, Kbh. N.

Foto: Pr-foto, La Fabrica

Latinamerikansk folkekøkken fra verdenskendte kokke

Kokken Karlos Ponte, en venezuelansk pendant til Claus Meyer, har de seneste år styret køkkenet på den dansk-venezuelanske gourmetrestaurant Taller i Tordenskjoldsgade. Han står nu klar med mere syd- og mellemamerikansk mad til københavnerne. Der ledes efter nye lokaler til Taller, og derfor kommer Tordenskjoldsgade 11 fremover til at rumme det latinamerikanske folkekøkken ’PMY’.

PMY står for Papas (kartofler i Peru), Maíz (majs i Mexico) og Yuca (maniokplanten fra Venezuela), og Ponte får selskab i køkkenet af den mexicanske topkok Emilio Marcias og den verdenskendte peruvianske kok Diego Munoz.

Foto: Martin Lehmann (arkiv)

Menukortet byder på delevenlige latinamerikanske hverdagsretter med masser af autencitet. Til forret kan man for eksempel få en peruviansk Ceviche de Ají Amarillo – hvid fisk i citrus-chilimarinade med majs - eller venezuelansk arepa – majsbrød fyldt med oksekød og revet cheddar. Blandt hovedretterne er det mexicanske bidrag stegt gris med salsa verde og flæskesvær. En enkelt hovedret koster 185 kroner, og hele bordet kan også gøre sig i en stor menu med 9 serveringer til deling. Desuden byder baren på sydamerikanske cocktails.

PMY åbner primo august. Tordenskjoldsgade 11, Kbh. K.

Spis is med kniv og gaffel

Den tyrkiske café-kæde MADO findes allerede i over 26 lande og er nu klar til at indtage København med sin butik nummer 503 og hele 2 etager i Vesterbrogade. MADO’s specialitet er en tyrkisk is (dondurma på tyrkisk), der kan spises med kniv og gaffel, men menukortet omfatter også klassiske caféretter som pasta, burgere og sandwiches og traditionelle tyrkiske retter som icli köfte og den tyrkiske ravioliagtige manti.

Is med kniv og gaffel? Det fortjener vist en forklaring: Isen er lavet på gedemælk og indeholder stivelsespulveret salep, som gør, at isen ikke smelter. Samtidig gør harpiksarten mastiks, at teksturen bliver elastisk. Gedemælken gør isen mindre sød, hvorfor den let kan toppes med sirup, frugt og andre søde sager, uden at det bliver for kvalmende sødt.

Dessertmenuen byder derudover på tyrkiske desserter som ostedesserten kunefe, turkish delight og baklava og mere vestligt velkendte desserter som cheesecake og tiramisu. MADO er alkoholfri, men der er masser af te og kaffe på kortet – lige fra en intens tyrkisk kaffe til en blid latte.

MADO Copenhagen åbner i løbet af august. Vesterbrogade 6E, Kbh. V.

Burgerbarer udvider på Nørrebro og Østerbro

Det er vist ikke nogen hemmelighed, at københavnerne er helt vildt glade for burgere. I løbet af de seneste år er den bastante caféburger med ciabattabolle blevet vraget til fordel for briocheboller så bløde, at man får lyst til at ae sin kind med dem. Københavnerne kræver kvalitet – og to af de burgerbarer, der har held med både bløde briocheboller og fokus på de gode råvarer, er Jagger og Yoburger.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

De to hippe burgerbarer kan snart kalde sig for deciderede burgerkæder. De kvalitetsbevidste burgerjoints udvider nemlig begge biksen lige for tiden.

Jagger har for nyligt åbnet på Falkoner Allé på Frederiksberg og slår til september dørene op for en filial ved Nørrebros Runddel. Yoburger har netop udvidet med en biks lige ved Trianglen på Østerbro og forventer også at åbne på Langelinie Allé om en måneds tid.  Desuden er Yoburger henover sommeren til stede med en foodtruck på Kvæsthusbroen og en popup-burgerbar hos Haven Bar i Havnegade.

Jagger på Frederiksberg åbnede 16. juni. Falkoner Allé 84, Frb. Åbner på Nørrebrogade til september.

Yoburger på Østerbro åbnede 21. juli. Østerbrogade 64, Kbh. Ø. Åbner på Langelinie Allé til september.

Grød på Vesterbro

En anden københavnersucces er grødbaren ’Grød’. Godt nok er grød noget lidt andet end burgere, men noget tyder på, at københavnerne er tossede med begge dele. I hvert fald er Grød snart klar med sin sjette grødbar, nummer fem i København. Den kommer til at ligge på Vesterbrogade 105B (lige efter Enghavevej) og bliver Grøds hidtil største grødbutik.

Her bliver der langet grød i alle afskygninger over disken: Havregrød, acai- og chiagrød med toppings som frisk frugt, nødder, kerner og karamelsovs, men også grødretter som risotto, bygotto, daal og congee. De mange kvadratmeter på Vesterbro giver plads til et større køkken, og Grød regner derfor med at udvide menukortet og hive et par overraskelser op af ærmet.

Grød på Vesterbro åbner primo september. Vesterbrogade 105B, Kbh. V.

Råt og rørt - tatar i alle afskygninger

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

I Istedgade åbner restauranten Tatar med massevis af - ja, tatar. Menukortet kommer til at variere i takt med sæsonen tilgængelige råvarer, men vil året rundt centrere sig om tatar i alle afskygninger.

Du kan få en klassisk rørt oksetatar i en blød burgerbolle eller med et italiensk twist af tomatcreme og sprød parmesan. I disse kødkritiske og miljøbevidste tider sørger Tatar selvfølgelig for, at der også er noget til pescetarer, vegetarer og veganere: For eksempel frugt- og grøntsagstatar og fiske- og skaldyrstatar. Simpelthen alt der er råt og frisk - og som kan hakkes og røres - bliver til tatar i Istedgade.

Tatar åbner 12. august. Istedgade 109, Kbh. V.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce