Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Neighbourhoods speciale er en kombination af gourmet-pizzaer med friske toppings på en tynd, sprød bund og hjemmelavede cocktails. Alt sammen økologisk.
Foto: Pr-foto

Neighbourhoods speciale er en kombination af gourmet-pizzaer med friske toppings på en tynd, sprød bund og hjemmelavede cocktails. Alt sammen økologisk.

Guider
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Seks nye steder i København: Økologisk gourmet-pizza, alkoholiske milkshakes og en flydende ølbar

Ibyen guider dig til her til en håndfuld af byens nyeste restauranter, cafeer og barer - blandt andet kan du nu få vodka-lakrids-milkshakes, østers for 25 kr., og mikrobryg ombord på en båd.

Guider
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Snack & Blues i Guldbergsgade

Kylling, æg og pomfritter.

Det er hovedbestanddelene i retterne på det nyåbnede spise- og drikkested Snack & Blues i Guldbergsgade på Nørrebr- Råvarerne er økologiske, og retterne trækker på fast food- og dinerkøkkenet med æg i alle afskygninger, nuggets, drumsticks, ceasar salad, burgere og kyllingeschnitzel. Desuden er der også masser af cocktails på kortet.

En menu med burger, pomfritter, dip og en øl koster 145 kroner. Salaten ligger på 70 kroner, mens æggeretterne starter på 35 kroner. Man kan også få en 'avo smash', en avocadomos med rugbrød, til 50 kroner. Den dyreste ret er schnitzlen til 90 kroner, som serveres med agurk og æblepuré.

Snack & Blues. Guldbergsgade 7, København N.

Neighborhood ved Nørreport

Istedgades populære hipster-pizzapusher Neighbourhood har åbnet en filial i Frederiksborggade ved Nørreport.

Neighbourhood anvender kun halvt så meget pizzadej som normalt, så bunden er helt tynd og sprød, og toppingen består af økologisk frisk fyld i form af for eksempel sæsonens grøntsager og urter, friske oste og fisk og kød.

En af de 10 pizzaer på kortet lige nu er en 'Nordic Garden' med mynte-ærte-purre, dansk bacon, hvidløg, frisk mozzarella, hjertesalat, syltede rødløg og ærteskud. Der er også to vegatarversioner og en vegansk variant på menuen.

Men det er ikke kun gourmetpizzaer, som Neighbourhood har speciale i - en del af stedets store succes skyldes også det økologiske cocktailudvalg, hvor alt er lavet fra bunden, og øko-spiritussen er infuseret på stedet.

Den nye Neighbourhood har 120 siddepladser (30 i baren), og ideen er, at man altid kan komme forbi til frokost eller middag uden en reservation.

Du kan få 3 retter (snack + pizza + dessert) til 295 kr., pizza til 145 eller snacks, der fint går som en let frokost eller forret for 80 kr.

Neighbourhood. Frederiksborggade 20D, Kbh. K.

The Mudhoney i Guldbergsgade

Folkene fra den moderne bodega Whammy Bar på Amager, der i øvrigt vandt Ibyen-prisen 2017 for Årets Bedste Bar, har netop slået dørene op til The Mudhoney - en ny bar og kaffebar i Guldbergsgade.

Her kan man få lidt af hvert: Morgenmad og Copenhagen Coffee Lab-kaffe (20-35 kroner), let frokost (fra oktober), søde sager og stort set alle slags øl - fra grøn Tuborg til specialbrygget Mikkeller-øl (30-55 kroner). Også vin fra Vinhanen (250 kroner og opefter), champagne, cocktails (85 kroner) og sågar milkshakes med sprut i (65-95 kroner).

Den nyåbnede bar og kaffebar The Mudhoney i Guldbergsgade er præget af 60'er-70'er stil på både interiør- og musiksiden.
Foto: Jessica Tolf Vulpius

Den nyåbnede bar og kaffebar The Mudhoney i Guldbergsgade er præget af 60'er-70'er stil på både interiør- og musiksiden.

The Mudhoney har nemlig importeret en gammel amerikansk milkshake-maker, der vil byde på signatur-shakes som eksempelvis en avocado-habanero-shake, men også versioner med spiritus som en Irish Coffee-shake, vodka-lakrids-shake og Bourbon Sour-shake.

Det er pladeselskabet Crunchy Frog og bagmændene fra næsten-naboen Rust, som står bag The Mudhoney, så stedets musikprofil er stramt kurateret og har ligesom det nøje udvalgte retro-inventar et 60'er/70'er-tema.

The Mudhoney. Guldbergsgade 22, Kbh. N.

Cork Vinbar på Frederiksberg

Det giver nok sig selv, at det er vinen, der er i fokus på Cork Vinbar.

Priserne for et glas vinder starter fra 65 kr.,  og der er selvfølgelig lidt til enhver smag på vinkortet, som fylder hele 11 sider. Fra bobler til hvid, orange, rosé og til rød.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Der er dog også mulighed for at få lidt til at stille sulten, for eksempel sæsonens ret til 125 kr., charcuteriebrætter af høj kvalitet til 95 kr., og østers til kun 25 kr. per styk.

Foto: Finn Frandsen

»Jeg (..)vil næsten overveje at flytte adresse, efter at jeg har været forbi Cork Vinbar. For her bliver alle mine drømme om en vinbar indfriet. Stedet, hvor man uformelt kan mødes med en veninde eller tage et glas om lørdagen med sin mand«, skrev Ibyens anmelder og kvitterede med topkarakter (seks hjerter), da hun aflagde Cork Vinbar et besøg for ganske nylig.

Cork Vinbar. Henrik Steffens Vej 2, Frb.

Arrebo på Den Sorte Plads

Arrebo ligget midt mellem Den Sorte og Den Røde Plads på Nørrebro og holder åbent fra tidlig morgen til sen aften - nærmere bestemt fra kl. 7-23.

Her serveres der morgenmad og snacks som surdejsboller med nøddecreme og yoghurt med mysli, hjemmelavede hindbærsnitter og to slags toasts og en buratta fra La Treccia (75 kr.). Kaffen er produceret i Aarup på Fyn, og de mest gængse varianter koster mellem 30-38 kr. Man kan også købe vin til 55 kr. for et glas og øl som Ærø Gylden og Ærø Valnød.

Udover morgenmad og diverse snacks, er det også muligt at få toasts og La Treccia-buratta på Arrebo på Nørrebro.
Foto: Serup Louise Herrche

Udover morgenmad og diverse snacks, er det også muligt at få toasts og La Treccia-buratta på Arrebo på Nørrebro.

»Folkene bag Arrebo ved, hvem der er gode at samarbejde med. De har blik for, hvad der er populært og holder kvalitet. Derfor er vinen fra Vinhanen (så behøver man ikke tage stilling til druer og årgang, man ved, hvad man får: value for money), brødet er fra øko-bageren Brødflov på Frederiksberg, burrataen er fra La Trecchia, og colaen er økologisk og fairtrade og fra Karma Cola. Cool nok«, skriver Politikens anmelder og giver fire hjerter.

Desuden er der adgang forbudt for computerskærme og tablets, så der er lagt op til at man kan fordybe sig i samtaler i stedet for at stirre ned i skærmen.

Arrebo. Midgårdsgade 1, Kbh. N.

The Tipsy Mermaid - flydende ølbar i Havnegade

The Tipsy Mermaid er en flydende ølbar - altså en ølbar ombord på en båd, der holder til i havnen ved Havnegade hele året rundt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Styrhuset er udstyret med 20 fadølshaner, der byder på øl fra danske mikrobryggerier.

Rundt omkring på båden - på toppen, i stævnen og på dækket er der plads til 50 gæster, og når vejret er vinteragtigt, bliver varmelamperne under sejldugen tændt. En øl koster 40 kroner for en lille og 60 kr. for en stor, og der er både sure øl, pilsner, porter, hvedeøl og IPAs.

Det er ejeren af ølbaren Lord Nelson i Hyskenstræde, Richard Darby, der står bag The Tipsy Mermaid - og hele projektet har taget tre år at få på plads. På den flydende ølbar er der udsigt til Inderhavnsbroen, som ind i mellem går op og i, når skibe skal forbi, og på pladsen foran skibet, kan man spille boule eller kongespil, som man kan låne i baren. Hvis man har tendens til at blive lidt søsyg af de vuggende bølgebevægelser, kan man også få en søsygepille til at stille svimmelheden.

The Tipsy Mermaid. Havnegade 50, Kbh. K.

IBYEN

Ibyen guider:  Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Ibyen guider:  Hvor skal man spise is i København denne sommer? Her er 13 virkelig gode bud

Caféen Snacks & Blues på Guldbergsgade på Nørrebro i København.

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

Herman H.J. Lynges antikvariat på Silkegade i indre København er Skandinaviens ældste antikvariat.

Henrik Palle guider:  Her finder du Københavns bedste antikvariater

Ibyen klæder dig på:  Her er de bedste loppemarkeder i København


    Anmeldelser af forskellige madboder på Københavns nye madmarked Reffen på Refshaleøen. 

Få overblik:  Her er oversigten over alle Københavns madmarkeder

»Må man ta' hunden med sig ind i himlen...?«. Ibyen guider til byens bedste karaokedestinationer.

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Der er masser af folkekøkkener i København. Vi guider til 9 af dem.

Spis billigt ude:   Her er 9 folkekøkkener i København

På Darcy's Kaffe i Blågårdsgade på Nørrebro er både kaffen og læsestoffet værd at komme efter.

Syv hyggelige boghandlere:  Her serverer de byens bedste læsestof til kaffen

På Restaurant Trio i Axel Towers er udsigten god, selv når man sidder på tønden.

Guide til Københavns tag­restauranter:  Her kan du spise, drikke og ... ja, tisse med en udsigt

Kafeteria på Statens Museum for Kunst
er bare én af byens nye forbedrede museumscafeer.

Guide:   Her er Københavns bedste museumscafeer