0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Ibyen guider: 15 nye spisesteder i København, du gerne vil kende

Ibyen giver dig overblik over nye steder på spisescenen i København i en coronatid.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Den nyåbnede Bar Poldo i Lille Kongensgade i Indre By.

Guider
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Guider
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Københavns cafeer og restauranter er presset af restriktioner på grund af corona.

I løbet af få måneder har populære steder som Relæ, 108, Broaden & Build, Restaurationen og Manfreds meldt om lukning.

Men der er heldigvis også gode historier at fortælle.

Som den om de steder, der på trods af coronapandemien slår dørene op for dig og mig. Her guider vi til 15 af dem, vi tror, du gerne vil kende til.

Husk mundbind og afstand.

1 Musikalsk smørrebrød

I en fredet bolig fra 1716 med skæve gulve kan du få en klassisk omgang smørrebrød. Det er Danmarks komponistkæledægge, Carl Nielsen, der lægger navn til den nyåbnede restaurant Restaurant Carl Nielsen, og det er ikke helt uden grund. Det er nemlig hans gamle bolig, smørrebrødsrestauranten i Toldbodgade 5 er flyttet ind i.

Alt er lavet fra bunden, lover de, og Nielsens liv og musik skinner igennem på menukortet, hvor du kan bestille tre signaturretter, der henter inspiration i komponistens værker. Er åbnet.

2 Mere smørrebrød

Tæt på Toldbodgade har en anden smørrebrødsentusiast også for nylig slået dørene op. Hos Ibens Smørrebrød, der har åbent alle hverdage, kan du få klassisk og smukt anrettet smørrebrød. Rygtet lyder, at især fredagstataren er værd at stille sig i kø til. Se mere her. Er åbnet.

3 Et grønt samlingspunkt

Midt i den grønne oase Banegaarden har København fået et nyt vegetarisk spisehus. Rakils Spisehus har med egne ord fokus på bæredygtighed og økologi, og de skifter menu på ugentlig basis, så madspild minimeres.

Bag gryderne er køkkenchef Henrik Junker og souschef Jonas Harboe, der har erfaring fra hhv. Paustian, Palægade og Restaurant Copenhague i Paris. Rakils Spisehus er som nævnt en del af Banegaarden, der er opført på DSB’s gamle baneterræn. Er åbnet.

4 Fra Michelin til italiensk enoteca

Den michelinbelønnede Restaurant Clou på Øster Farimagsgade lukkede, da landet blev ramt af covid-19. Nu åbner lokalerne snart igen, men med helt andre råvarer på menuen og sågar også et nyt navn.

Lars Krabbe
Foto: Lars Krabbe

Clous tidligere ejer Jonathan Berntsen har nemlig valgt at afslutte Clou-kapitlet og i stedet indlede et italiensk eventyr. Enoteca Family hedder det nye sted ifølge Berlingske. På menuen lover de blandt andet hjemmelavet pasta. Åbner slutseptember.

5 Friteret kylling

Først kom Amass, snart naturvinbaren Pompettes Poulette, hvis åbning er blevet udskudt flere gange, og nu Crisp. Fried chicken er blevet en trend, i hvert fald hvis man skal tro antallet af restauranter og pop-ups, der specialiserer sig i forskellige varianter over temaet kylling i friture – og nu er den nyeste høne i gården åbnet i lokaler på Fælledvej nummer 9 på Nørrebro.

Emil Wellendorf Skou/PR
Foto: Emil Wellendorf Skou/PR

Hos Crisp serveres din fried chicken med slagord som dyrevelfærd og klimavenlighed – for kyllingen, lover de, er nemlig fra 100 pct. fritgående høns, uden antibiotika og helt uden tilsat vand. Den fås som nuggets, wings og i briocheburgere (75 kroner) med tilbehør som parmesanfritter (40 kroner) og trøffelmayo (8 kroner). Er åbnet.

6 Tre gange guld

I februar kunne man købe en 1 meter lang durum i Rantzausgade. Denne lettere overdrevne spise kan nu også konsumeres i Valby, hvor kendiskokken Umut Sakarya har åbnet sin anden Guldkebab. Umut, der også ejer Guldkroen og Guldkebab Nørrebro, står altså nu i spidsen for tre gyldne steder.

Forud for indtagelsen af hjemmelavet kebab kan du slukke tørsten i øl eller en Fernet Branca. Om kombinationen af italiensk bitter og kebab på dansk svinekam går hånd i hånd, må du bedømme. Åbner 9. oktober.

7 Sicilianske specialiteter

»Det bedste til maven fra Sicilien«, lover den nyåbnede vinbar og delikatessebutik Sangu Meu, der har slået dørene op i Istedgade. Her kan du få siciliansk vin, øl, olier, pasta og honning i stride strømme, og butikken inviterer også jævnligt til smagning. Se mere her. Er åbnet.

8 Taverna på Østerbro

På den hyggelige Østerbro-gade Olufsvej slog Olufs Taverna for nylig dørene op. De fleste af ugens dage holder de åbent kl. 7-22, så menuen rummer alt fra morgenmadsserveringer og frokostanretninger til antipasti og pizzaer – med andre ord er det altså ikke en klassisk græsk (hey, findes der egentlig godt græsk i København?) taverna, du skal regne med af finde her.

Bagværket kommer fra Andersen & Maillard, og en espresso på Olufs Taverna står i 25 kroner. Er åbnet.

9 Palænyt i Frederiksberg Have

I den nordvestlige del af Frederiksberg Have ligger Fasangården godt gemt af vejen af mindehøjen Mathildehøj og høje træer og buske. Tidligere har blandt andet Aarstiderne haft minibutik i det gamle palæ, men 1. oktober åbner Fasangården som restaurant.

Det er Meyers, der overtager forpagtningen, og køkkenchefen er Anika Madsen (tidligere køkkenchef og partner i Kadeaus lillesøsterrestaurant Roxie), og i de gamle stuer kan man få 8 serveringer for 595 kroner. A la carte-priser til frokost starter ved 125 kroner. Åbner 1. oktober.

10 Lola udvider

De plejer at holde til på Christianshavn, men nu har folkene bag Lola udvidet til Nordhavn, hvor de har åbnet en permanent restaurant i The Audo, der tidligere var hjemsted for en række pop-ups.

Loui, som stedet hedder, holder åbent til både frokost og aften alle ugens dage, og på menuen er blandt andet Birthesminde-gris og brøndkarse til i omegnen af 85 kroner, muslinger i harissa til 130 kroner og brød med forskellige mellemøstlige dyppelser til ca. 65 kroner. Er åbnet.

11 Vinbar m.m. i Lille Kongensgade

Skindbuksen, en af byens ældste beværtninger, fik for nylig ny nabo. På adressen Lille Kongensgade 6 er Bar Poldo åbnet som kombineret vinbar og spiseri med et udvalg af især antipasti som bacalao og grillet blæksprutte foruden østers og muslinger. Bar Poldo holder åbent tirsdag-fredag fra klokken 15 og lørdag fra klokken 12. Er åbnet.

12 Dræberkebab på Vesterbro

På adressen Viktoriagade 11 på Vesterbro – naboen til lokalet, hvor Mikkellers Vesterbro Chinese tidligere holdt til, – er der i de senere uger blevet bygget om, så stedet nu kan åbne som Killer Kebab. Bag den dræbende kebabjoint står Cofoco-bagmand Torben Klitbo, der sammen med natklubejer Bjarke Reventlow vil tage den klassiske kebab til nye højder, og det skal ske med stenovnsbagte surdejsfladbrød og kød fra fritgående lam, som de marinerer egen hemmelig marinade.

Foruden kebab med lam eller falafal kommer Killer Kebab til at servere småretter inspireret af lande som Grækenland, Algeriet og Iran. Der er siddepladser (og vin- og ølkort) indenfor, og du kan også tage sagerne med hjem. Åbner til oktober. Takeaway er muligt nu.

13 Bar Pasta med veranda

For nyligt lukkede kiosk-café-kombien Depanneurs velkendte Nørrebro-filial i Griffenfeldsgade for at flytte blot et par hundrede meter væk i Rantzausgade og åbne et femhjertet bagelsted, vores anmelder mener »slår flere af de kendte i New York«. Tilbage i de gamle lokaler er afløseren nu fundet – og det er Veranda Vin, en helt ny sydlandsk-inspireret bodega, der slår dørene op torsdag 1. oktober.

Pr/Veranda
Foto: Pr/Veranda

Folkene bag pastabaren Bar Pasta på Nørrebro udvider nu med Veranda, en vinbar med småretter inspireret af den sydeuropæiske bodega.

Bag den kombinerede vinbar og delikatessebiks står folkene fra Nørrebro-kendingen Bar Pasta, der på Veranda lover vin, der er »håndhøstet, organisk eller biodynamisk«, lette småretter både frokost og aften samt et drikkekort med blandt andet kombucha fra Klint & Bro. Åbner 1. oktober.

14 Kadeau København genopstår

Folkene bag en af landets mest toneangivende restauranter, den michelinstjernede Kadeau, måtte sidst i marts stille sig det spørgsmål, hele restaurationsbranchen stiller sig i øjeblikket: Kan vi klare krisen? De gik konkurs og fortalte om forløbet og de manglende millioner i et stort interview med Ibyen.

Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

Nicolai Nørregaard, Rasmus Kofoed og Magnus Kofoed bag Kadeau.

Men nu har trekløveret bag rejst sig igen. Tidligere på året genåbnede de Kadeau på Bornholm, og i efteråret genåbner de så dørene i Wildersgade på Christianshavn. Åbner 30. oktober.

15 Nyt liv i Restaurationen

Vi startede og slutter med smørrebrød. Tidligere på året rykkede folkene bag den nu lukkede Restaurant Palægade ind i Møntergade, hvor de har åbnet restauranten med det enkle navn Restaurant Møntergade. Nu har trioen, der består af smørrebrødsjomfru Karina Pedersen, restaurantchef Simon Olesen og sommelier Rasmus Amdi Larsen, også overtaget lokalerne på den anden side af gaden, hvor den legendariske restaurant Kokkeriet i mange år holdt til.

Det nye sted kommer til at hedde Mønten, og til Berlingske siger folkene bag: »Vi vil gerne bevare stilen og stemningen i lokalerne (fra Restaurationen, red.), men det bliver nok nødvendigt at skifte et par maskiner ud i køkkenet. Vores ansatte er ikke vant til at lave mad på kulfyrede komfurer«, joker Simon Juhl Olesen. Åbner i oktober.

Læs mere:

Annonce

IBYEN