0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Nyt specialbageri på Nørrebro slår flere af de kendte i New York

Langt om længe har vi københavnere fået et bagelbageri, der kan leve op til forbillederne.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Annika Byrde
Foto: Annika Byrde

Depanneur i Rantzausgade lader til at have fundet opskriften på en noget nær perfekt bagel. Og det er ellers ikke sådan lige til.

Cafeanmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Cafeanmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Det er efterhånden ikke til at bevæge sig gennem byen uden at risikere at snuble i en eller anden form for hullet bagværk.

Her tænker jeg især på den allestedsnærværende donut, der fås i alt fra frostoptøede og derefter Haribo-slik-pyntede til håndlavede og surdejshævede udgaver, og som af en eller anden for mig dybt ubegribelig årsag er blevet ualmindeligt populær.

Der må andre boller på suppen. Altså af dem med hul i midten. Som den gamle bagel. En kogt og derefter bagt dejcirkel, der er så vanskelig at fremstille, at det aldrig rigtig har været til at fremskaffe et ordentligt eksemplar her i Danmark. Det er en skam, for jeg går meget op i bagels.

De stammer, ligesom jeg, fra de ashkenaziske enklaver i Østeuropa og Rusland, der tog bageltraditionen med sig til De Forenede Stater, da endnu en pogrom skubbede mit folkefærd vestpå. For år tilbage brugte jeg måneder på at finde frem til den bedste bagel i New York, og efterfølgende har jeg så prøvet det samme herhjemme. Uden held. Indtil nu.

For Gud ske tak og lov, endelig findes der et bagelbageri, der rent faktisk tager arbejdet seriøst: Depanneur i Rantzausgade på Nørrebro. Den canadisk-inspirerede québécois-kiosk og deli har allieret sig med Lille Bakery-stifter Jesper Gøtz, og han har brugt fire måneder på at udvikle en surdejsbagel, som hver dag dyppes og bages i baglokalet. Og. Hold. Nu. Op ... hvor de smager!

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce