Godt oppe nordpå langs den amerikanske østkyst kan de et eller andet med skaldyr. Og kongen (undskyld, jeg ved godt, at de ikke kan lide sådan nogle royale typer over there) over dem alle må være hummeren.
I Maine blander de det dampede søde hummerkød med mayonnaise og evt. lidt sprød selleri for derefter at putte blandingen i smørstegte rolls. Og sådan minder kreationen jo på mange måder om en ualmindelig dekadent amerikansk pendant til den danske kradser.
Hos Hooked, der har flere forskellige filialer rundtomkring i byen, gør de de såkaldte down-easters kunsten efter ved at putte hummeren i en aflang briochebolle, men inden da er kødet blevet vendt med brunet smør, mayo, purløg og citronsaft. Herligheden toppes med friterede løg, og sådan en håndholdt sag koster 125 kroner.
Hooked. Flere steder i København
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Deltag i debatten nu
Det koster kun 1 kr. at få fuld adgang til Politiken, hvor du kan læse artikler, lytte til podcasts og løse krydsord.
Læs mereEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her
Allerede abonnent? Log ind her