DEMO. En ny udstilling på Arbejdermuseet sætter fokus på de unge, som ikke har kunnet holde kæft, blandt andet 1980'ernes bz'ere.
Foto: LANGKILDE MORTEN

DEMO. En ny udstilling på Arbejdermuseet sætter fokus på de unge, som ikke har kunnet holde kæft, blandt andet 1980'ernes bz'ere.

Udstilling

Ny udstilling vil have de unge op på barrikaderne

Arbejdermuseet sætter fokus på unge og demokrati.

Udstilling

Det er dem, som ved mest om demokrati i Europa. Alligevel viser undersøgelser, at over halvdelen af danske unge ikke føler, at deres mening er værd at lytte til.

Det paradoks sætter Arbejdermuseet nu fokus på i den nye udstilling ’Uhørt ungdom’.

I udstillingen, der åbner fredag, kan du blandt andet møde nogle af de unge danskere, som gennem årene har skidt på patriarkatet og råbt højt, for eksempel militærnægteren Anton Jensen, som i 1918 sultestrejkede i sin kamp mod værnepligten, og de mange demonstranter, som i starten af 1960’erne vandrede fra Holbæk til Købehavn for at protestere mod atomvåben.

Du kan også afprøve dine evner som taler og designe dit eget badge eller banner i udstillingen, som løber til 27. marts.

Uhørt ungdom. 25. sept.-27. mar. Arbejdermuseet, Kbh. K.

Vil du ikke gå glip af de nyeste artikler fra Ibyen, så klik på ’Følg’-knappen i toppen af denne artikel. Så dukker de automatisk op i Din Strøm, når du er logget ind på Politiken.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

IBYEN