Politiken lancerer nyt historiemagasinLæs mere

piratjæger. 'Absalon' indgik i en international styrke mod pirater ud for Afrikas østkyst - nu er krigsskibet på vej igen. (Arkivfoto)
Foto: SOK

piratjæger. 'Absalon' indgik i en international styrke mod pirater ud for Afrikas østkyst - nu er krigsskibet på vej igen. (Arkivfoto)

Danmark

Absalon er sejlet på sørøverjagt

Krigsskibet skal stå i spidsen for Natos indsats mod pirater i Aden Bugten.

Danmark

Blæsten susede om ørene, og sneen faldt tungt fra himmelen, da 'Absalon' tirsdag eftermiddag hev trosserne hjem og sejlede fra Flådestation Frederikshavn med kurs mod Aden Bugten, oplyser Søværnets Operative Kommando.

I det kommende halve år skal 'Absalon' være kommandoskib for Natos stående maritime styrke, SNMG1.

LÆS ARTIKEL

Snestormen gjorde, at afskeden med 'Absalon' måtte ændres. Der var planlagt parade, og flere gæster var inviteret, men snestormen i Nordjylland lukkede lufthavnen i Aalborg og vejene til Frederikshavn. Derfor kunne blandt andre forsvarschef Knud Bartels ikke nå frem. 'Absalon' fik dog et par ord med på vejen af Chef for Søværnets Operative Kommando, kontreadmiral Nils Wang.

Danmark har kommandoen det kommende år
Kommandoen for SNMG1 overdrages til Danmark 25. januar for et år frem. Det er første gang, at Danmark skal stå i spidsen for Nato-styrken. 'Absalon' afløses af søsterskibet 'Esbern Snare' i 2. halvår af 2010. Om bord på kommandoskibet vil foruden besætningen være en dansk ledet international kommandostab.

'Absalon' og SNMG1 skal deltage i anti-piratoperationer ved Afrikas Horn fra januar til slutningen af marts og igen i perioden august til december. Denne gang med 'Esbern Snare' som kommandoskib.

'Absalon' stod for godt et år siden i spidsen for piratjagten i den internationale koalitionsstyrke Task Force 150 i samme område.

LÆS ARTIKEL

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce