Socialdemokraternes Pia Gjellerup (th) forlader Folketinget.
Foto: THOMAS SJØRUP

Socialdemokraternes Pia Gjellerup (th) forlader Folketinget.

Danmark

Pia Gjellerup forlader politik

Socialdemokraternes tidligere finansminister siger farvel til Folketinget efter næsten 20 år. Hun skifter til en lederstilling i DJØF.

Danmark

En af Folketingets absolutte veteraner, socialdemokraten Pia Gjellerup, forlader Folketinget.

Efter små 20 år i Tinget skifter Gjellerup til en stilling som leder af Danmarks Jurist- og Økonomforbunds (DJØF) politiske afdeling.

»Det bliver et afgørende skift efter et langt livsafsnit i Socialdemokratiets og det politiske livs tjeneste. Lysten til at arbejde på nogle andre præmisser end den folkevalgtes har trukket i mig efter næsten 25 år i rampelyset«, siger Pia Gjellerup i en pressemeddelelse.

Har besat store poster
Pia Gjellerup, der er 48 år gammel, har siden sin debut i Folketinget i 1987 besat en række større poster, heriblandt knap et år som finansminister under Nyrup-regeringen i halvfemserne.

Hun har også været erhvervsminister og justitsminister i samme regering. Samt gruppeformand for Socialdemokraterne.

»For mig har det været en stor tilfredsstillelse at være med til alt arbejdet (...) Politik er et fascinerende håndværk. Det slidsomme og seje er den sikre ledsager til vigtige ryk og afgørende beslutninger«, siger Pia Gjellerup.

Med til at tegne perspektiver
Om de nye udfordringer i DJØF – der i øvrigt matcher hendes baggrund som advokat – siger Gjellerup:

»Jeg glæder mig til af al kraft at kunne deltage i DJØFs daglige funktioner og videre udvikling. DJØF’erne er kernearbejdskraft på det arbejdsmarked for viden, der i stigende grad bliver fundamentet for vores alles fremtid«.

Hun tilføjer:

»Det bliver fantastisk spændende at være med til at tegne perspektiverne for dette arbejdsmarked og til at udvikle de bedste vilkår for medlemmerne«.

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden