0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.
Denne artikel er delt af Marianne Stockmarr. Som abonnent kan du frit dele artikler med familie og venner – det kræver kun, at de logger ind eller opretter en profil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Jacob Ehrbahn
Foto: Jacob Ehrbahn

»Tiden arbejder for integrering, siger man. Gu gør den ej, hvis man ikke gør noget aktivt. Derfor er jeg også gået fra integration til assimilation. Jeg har flyttet mig. Jeg er blevet klogere«, siger Khader.

Hvad skete der dog med hele Danmarks yndlingsmuslim?

Engang var Naser Khader en varm følelse, der fik danskerne til at tro på, at dem og os kunne lykkes. I dag anklages han for magtmisbrug, de unge brune feminister føler, at han har svigtet, og mange danskere, der elskede ham, ser ham ikke længere som en, der bygger broer, men som en, der graver grøfter. Hvad skete der? Han blev uforsonlig. Han blev klogere. Han blev træt af af de tolerantes intolerance, af de passive muslimer. Men ikke af at kæmpe.

FOR ABONNENTER

Han er blevet 54 år, tungere, og tøjet sidder ikke så skarpt som tidligere. Men den lethed og varme, der forvandlede en indvandrerdreng fra små kår til hele Danmarks syriske solprins, er der endnu. Naser Khader er stadig lattermild og selvironisk, og når man spørger, hvorfor det veluddannede københavnersegment, der engang hyldede ham som hele Danmarks yndlingsmuslim, i dag anser ham for at være en politisk vandrepokal, som ser islamister overalt, svarer han:

»Det er, fordi København er røde og mærkelige. Enhedslisten, Alternativet og de hellige radikale«. Så griner han.