0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Miriam Dalsgaard
Foto: Miriam Dalsgaard

Sheryll kom til Danmark for 27 år siden og troede, at hun var barn et ægteskab mellem en dansk mand og en filippisk kvinde. Det var hun ikke af dem, hun troede hun var. Derfor har hun mistet sit danske statsborgerskab. Hun bor sammen med Rasmus, som hun har et barn med, og han har taget hende og hendes store dreng til sig.

Sheryll var dansk statsborger i 27 år - indtil hun fik et brev fra ministeriet

Sherylls liv har bygget på en løgn. Hendes mor var ikke hendes mor, hendes far var ikke hendes far, og da Sheryll fandt sandheden om sig selv, var hun ikke længere dansk.

FOR ABONNENTER

På ethvert socialkontor findes der en sag med et barn, som ikke kan reddes. Kommunen kan bruge penge, finde den bedste plejefamilie og give specialtilbud, men odds er umulige. Den sociale arv er for tung. I Helsingør Kommune hed barnet engang Sheryll. Eller som hendes plejefar Kristoffer Bromose udtrykker det.

»Hun har kæmpet og kæmpet, og har overlevet på fightervilje og humor. Men jeg tror ikke, der var mange, som troede, at der ville komme en skatteborger ud i den anden ende«.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts