0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Stine Bidstrup
Foto: Stine Bidstrup

Efterforskerne fra Københavns Politi, og dykkerne opgav aldrig at finde alle Kim Walls legemsdele. Dels af hensyn til familien, men også for at have så stærk en sag som muligt i retten.

Rædsel, rædsel, rædsel på bunden af Køge Bugt

»Det kan jo eksplodere helt sindssygt, hvis der er et rum, et fantasirum, til hele tiden at bygge på, og det havde den her historie i hel ekstrem grad, fordi vi hele tiden fik lidt mere at vide, men aldrig nok. Man tænkte og tænkte og tænkte«, siger krimiforfatteren Jesper Stein om det gribende og grusomme mord på journalisten Kim Wall. Internationale medier strømmer til København for at dække retssagen, som begynder torsdag.

FOR ABONNENTER

Det er en solskinsdag i maj 2008, og verdens angiveligt største privatbyggede ubåd 'UC3 Nautilus' skal søsættes i Københavns Havn. En begivenhed som har tiltrukket mange tilskuere, nogle af dem festlig klædt i sømandstøj, som følger optrinnet fra kajkanten, mens et orkester spiller op.

På et videoklip fra dagen blafrer Dannebrog fra ubådstårnets top. En nervøs og berørt selvbygger og kaptajn på ubåden ser utålmodigt til fra et stillads, hvorfra en kvinde i lang, hvid pels skal navngive fartøjet og slå en champagneflaske mod ubådens sorte tårn.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu