Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

I modsætning til sine forgængere har rigsadvokat Jan Reckendorff ikke en fortid i Justitsministeriet. Men han har både studeret dansk og været politimand.

Rigsadvokaten: »Hvis et flertal ønsker, at så mange kriminelle udlændinge som muligt udvises, gør vi det«

Tidligere på året blev landets øverste anklager af uvisse grunde fjernet af Justitsministeriet. Nu er der en ny rigsadvokat med en anderledes kontant stil. Jan Reckendorff ser det som sin opgave at føre regeringens politik ud i livet. Men burde eks-betjenten ikke forsvare anklagernes hævdvundne ret til at være uafhængige?

FOR ABONNENTER

Interviewet er egentlig overstået, da Jan Reckendorff stiller spørgsmålet: Om vi ikke skal tale mere om fremtiden, og hvad han som ny rigsadvokat har tænkt sig at prioritere? Så som at få bragt sagsbehandlingstiden ned i sager om vold, våben og voldtægter.

»Vi skal være en dygtig og aktiv medspiller i forhold til at få implementeret ministerens og regeringens politik. Det er en prioritering og et pejlemærke for mig«, siger Jan Reckendorff og tilføjer: »Det har vi hele tiden skullet. Men det er nyt, at vi siger det så eksplicit«.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden