Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

Preben Veng  gennemgik en dag gamle dødsbosager og fandt 100.000 kr., som staten manglede i arveafgift fra borgere. Han gjorde Folketinget  opmærksom på problemet: »Jeg nævnte det for Retsudvalget, for muligheden for at tjene ekstra penge burde jo motivere politikerne «, siger han.
Foto: Tor Birk Trads

Preben Veng gennemgik en dag gamle dødsbosager og fandt 100.000 kr., som staten manglede i arveafgift fra borgere. Han gjorde Folketinget opmærksom på problemet: »Jeg nævnte det for Retsudvalget, for muligheden for at tjene ekstra penge burde jo motivere politikerne «, siger han.

Danmark

»Det er vel meget godt gået«: Preben fik en mistanke, tog en skrivebordsdag og og tjente så 100.000 til staten på én dag

Flere byretter fortæller, at de på grund af nedskæringer har valgt at nedprioritere revisionen af dødsboer, selv om det koster staten penge. Da fogedchef Preben Veng brugte en sommerdag på en grundig gennemgang af sagerne, fandt han fejl for over 100.000 kr., siger han.

Danmark
FOR ABONNENTER

Fogedchef Preben Veng er tidligere skiftechef ved Retten i Aarhus. En sommerdag for et par år siden kiggede han på afdelingens papirbunke med dødsboer på sit skrivebord og tænkte, at nu ville han revidere dem grundigt. En arbejdsdag senere havde Veng indtjent over 100.000 kr. til den danske statskasse, fortæller han.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce