Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Medarbejdere i a-kasse håber, nyt formandskab kan skabe ro

Tillidsrepræsentant i Akademikernes A-kasse er lettet, efter at formandskab og direktør har trukket sig.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Efter måneders turbulens valgte formandskabet og to ledere i Akademikernes A-kasse mandag at træde tilbage.

Hos a-kassens medarbejderstab håber man, at det nu kan skabe ro i organisationen. Det fortæller tillidsrepræsentant Thomas Høyer-Nielsen.

»Jeg er meget lettet over, at vi nu får en afklaring af situationen i Akademikernes A-kasse, for der er brug for en ny ledelse, så vi igen kan få skabt ro og tillid til vores a-kasse«.

»Det tror vi, at der kommer nu«, siger tillidsrepræsentanten.

Mandag eftermiddag har bestyrelsen i Akademikernes A-kasse oplyst, at formandskabet vil trække sig på et ekstraordinært repræsentantskabsmøde.

Der er tale om formand Allan Luplau og næstformænd Bolette Sillassen og Ole Helby.

Desuden har den konstituerede direktør, Britt Dyg Haun, og sekretariatschef Line Verbik Byriel allerede mandag fratrådt deres stillinger.

Fratrædelserne kommer efter flere måneders turbulens i a-kassen i kølvandet på, at a-kassen i september besluttede at fyre den daværende administrerende direktør, Michael Valentin.

Ifølge Ekstra Bladet er Valentin blandt andet blevet politianmeldt for at have modtaget dyre vinrejser fra a-kassens faste leverandør, Sigurd Müller Vinhandel. Valentin har selv erkendt 'sjusk', men afvist at have gjort noget kriminelt.

Historierne i pressen har påvirket a-kassens medarbejdere, fortæller Thomas Høyer-Nielsen.

»Det er frustrerende at læse i medierne, hvad der er foregået på ens egen arbejdsplads. Så man er jo rystet og ked af det over det«, siger han.

Akademikernes A-kasse har haft en ekstern advokatundersøgelse af sagen.

Den konkluderer, at hverken bestyrelsen, formandskabet eller den tilbageværende ledelse kan drages til ansvar for de forhold, som førte til fyringen af Michael Valentin.

Desuden har Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering iværksat en tilsynsundersøgelse om afskedigelsen af Michael Valentin. Den er endnu ikke kommet med sine konklusioner.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

 • Skyline, København.

  Politikere i Københavns kommune sagde i denne uge nej tak til H.C. Andersen Adventure Tower, som ifølge planen skulle ligge i Nordhavn og række 280 meter op i luften. Det var alligevel for højt, men de seneste årtier er de høje huse faktisk begyndt at skyde i vejret igen. Hvorfor er de tilbage? Og hvad sker der med en by, når dens huse bliver højere end kirkespir og rådhustårne?

 • Du lytter til Politiken

  Julian Assange og turen nedad
  Julian Assange og turen nedad

  Henter…

  WikiLeaks-stifteren Julian Assange blev i årevis hyldet for at starte en demokratisk revolution med sin whistleblower-platform. Siden da er han stukket af fra anklager om voldtægt i Sverige og blevet beskyldt for at samarbejde med russerne. Han har haft politisk asyl på Ecuadors ambassade i London i syv år, men i sidste uge blev han smidt på porten og anholdt af det britiske politi. Er Assange en helt eller en skurk? Og hvordan ser fremtiden ud?

Forsiden