0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Dokumentation: Se politiets pressemøde torsdag morgen Kilde: Ritzau

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Politiet opjusterer dødstal: Otte er dræbt i togulykken

Fem kvinder og tre mænd omkom i togulykken i lyntoget onsdag morgen. Identifikationen af dem er vanskelig på grund af de svære læsioner, de har fået.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Efter at have undersøgt det forulykkede tog hele natten opjusterer politiet her til morgen dødstallet fra seks til otte dræbte - fem kvinder og tre mænd.

Det oplyser Fyns Politi på et pressemøde.

Deres skader har været betydelige, fremgår det af oplysninger fra Fyns Politis øverste leder, Arne Gram.

Voldsomme skader på de omkomne

Den ene side på IC4-toget blev revet op, ruderne blev knust og vraggods blev kastet rundt i kabinen, da ulykken skete. De mennesker, der overlevede, har beskrevet sekunderne, hvor det hele eksploderede omkring omkring dem. Og tiden efter, hvor de forsøgte at hjælpe de kvæstede mellem de døde.

»Vi har arbejdet hele natten for at undersøge toget under svære vilkår. Det var vanskeligere end som så at komme ind i alle afkroge«, lyder forklaringen på, at de sidste dødsofre blev fundet senere.

Identifikationsarbejdet er svært, tilføjer efterforskningslederen, chefpolitiinspektør Lars Bræmhøj.

»Vi anvender tandkort og dna og arbejder så hurtigt som muligt i forhold til at få ofrene identificeret. Fire er vi ret sikre på, men vi mangler sikre oplysninger på de sidste. Vi har arbejdet i et tog med svære skader og med personer, der har fået svære læsioner«.

»De omkomne har primært været i den forreste togvogn«, tilføjer han.

Yderligere 16 kom til skade, ingen af dem livstruende. De 14 er allerede udskrevet, mens to passagerer stadig er indlagt.

Dokumentation: Se politiets pressemøde torsdag morgen Kilde: Ritzau

Ulykkestoget er bjærget

Begge tog er kørt i land, hvor de undersøges af havarieksperter, der skal forsøge at finde ud af, hvordan ulykken overhovedet kunne finde sted. Mistanken er rettet mod et godstog, der fragtede lette lastbilanhængere på godsvogne over lavbroen i den kraftige blæst. En af dem kan have revet sig løs og ramt passagertoget, da de to tog kørte forbi hverandre ude på lavbroen.

Det var en vanskelig opgave for redningsmandskabet at komme frem til ulykkesstedet. Broen havde været lukket for biler på grund af blæsten, så tilkørselsvejene var proppede. Og da man endelig nåede frem, skulle de arbejde på jernbanebroen, som man måtte nå med særlige evakueringsbroer, Fyns Beredskab fik frem til stedet.

Torsdag formiddag genoptager DSB togtrafikken over broen i begrænset omfang. Det har taget tid at få fjernet det havarerede tog og udbedret de skader på blandt andet køreledninger, ulykken forårsagede.

Det første tog, der kommer til at køre over Storebælt, bliver IC 833, der kører fra Østerport klokken 08:20. Det skriver DSB på Twitter.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie, men der er masser...
  Vi holder sommerferie, men der er masser...

  Henter…

  Du lytter til Politiken går på sommerferie. Vi er tilbage mandag 10. august. Men vi har masser af nye lydoplevelser til din sommerferie.

  Vi har lavet en Roskilde-special til sommeren uden festivaler - det er tre afsnit, hvor du kan høre vores musikskibenter tale om tre årtier med orange musik, de ikke kan glemme.

  Så er der også Poptillægget - det udkommer det meste af juli og bruger sommeren på sit helt eget Protesttillæg om den bevægelse mod racisme og undertrykkelse, som skyller hen over verden lige nu. Hvordan den viser sig i samfundet og kulturen, kan du høre om i fem afsnit.

  I uge 29 har vi premiere på første afsnit af serien 'Elsk mig for evigt'.

  Det er en personlig historie om angsten for at blive forladt - for, at den du elsker, holder op med at elske dig. Og hvad det kan få et menneske til at gøre.

  Og har du ikke allerede hørt den, så er der også serien om skibsbranden på Scandinavian Star, der slog 158 mennesker ihjel. Her gennemgår Politiken-journalist Lars Halskov, hvis journalistik også blev til en prisbelønnet tv-serie på DR, den tragiske historie om Skandinaviens største mordgåde.

  Til sidst kan du også  tage Politikens bedste interview, portrætter og reportager med på stranden. I Politiken Longread, som udkommer senere i juli, kan du høre avisens journalister læse nogle af deres bedste artikler op.

  Hav en smuk sommer.

  Find os både i vores egen podcast-app, Politiken Podcast, og i iTunes

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

Forsiden