I november 2017 afholder politiet en natlig terrorøvelse i realistiske omgivelser på Københavns Hovedbanegård, som led i løbende forberedelser på forskellige terror-scenarier.
I en aktuel sag i Københavns byret er en 31-årig mand tiltalt for at planlægge terror et sted i hovedstaden.
Foto: Kenneth Meyer

I november 2017 afholder politiet en natlig terrorøvelse i realistiske omgivelser på Københavns Hovedbanegård, som led i løbende forberedelser på forskellige terror-scenarier. I en aktuel sag i Københavns byret er en 31-årig mand tiltalt for at planlægge terror et sted i hovedstaden.

Danmark

Anklager fremlægger detaljer: Den såkaldte tændstikmand og en tidligere makeup-artist ville begå terror i København

31-årig syrisk mand med bopæl i Sverige er tiltalt for at ville udføre terroranslag i København sammen med en ung landsmand, som kom fra Tyskland.

Danmark
FOR ABONNENTER

Det kan næsten lyde fjollet, at 17.460 tændstikker, to køkkenknive, fyrværkeri, batterier og en håndfuld walkie-talkies kan være ingredienserne i en terrorsag.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

Forsiden

Annonce