Borgmester i landmandsstrid får PET-beskyttelse efter trusler

Borgmester i Vejen Kommune Egon Fræhr (V) har modtaget mails med trusler. Derfor får han nu PET-beskyttelse.

Danmark

En højspændt sag om ekspropriering af en landmands jord betyder, at Egon Fræhr (V), der er borgmester i Vejen Kommune, får beskyttelse af Politiets Efterretningstjeneste (PET).

Det skriver TV Syd.

Vejen Kommune har ulovligt anlagt en vej, Skovgårdsvej, på en landmands jord mod hans vilje.

Sagen har haft flere udviklinger undervejs. Blandt andet har landmanden haft vejen afspærret med halmballer og store bunker sand.

Efterfølgende er han blevet tvunget til at fjerne blokeringen.

Borgmester Egon Fræhr har i flere måneder modtaget mails med trusler, som er blevet meldt til politiet.

PET har efterfølgende etableret en række sikkerhedsmæssige foranstaltninger, der skal passe på politikeren.

67-årige Egon Fræhr bekræfter over for TV Syd, at der er en direkte sammenhæng mellem sag om ekspropriering af landmandens jord og truslerne.

I 2012 blev landmanden tvunget til at afstå en del af sin jord mod sin vilje. Højesteret har afgjort, at vejen er ulovligt anlagt.

Borgmesteren er nu blevet udstyret med en overfaldsalarm. Politiet og PET foretager jævnligt patruljeringer omkring hans bopæl.

Truslerne har stået på i nogle måneder, men Egon Fræhr har valgt ikke at fortælle om dem offentligt. Men torsdag har han altså valgt at bekræfte truslerne, efter at flere med tiden har fået kendskab til dem.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

 • 
  Arkitekt Jørn Utzon viser prototype på etfamiliehus i 1969.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?
  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?

  Henter…

  I dag er der premiere på dokumentarfilmen ’Jørn Utzon – manden & arkitekten’ om den dansker, der bl.a. tegnede Sidney-operaen: En bygning, der regnes med blandt det 20. århundredes mest ikoniske bygningsværker. Men hvordan endte Jørn Utzons hjertebarn, operaen i Sidney, som hans livs tragedie? Og hvorfor frøs danske arkitekter ham siden ud?

Forsiden

Annonce