0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Mads Nissen
Foto: Mads Nissen

Henrik Sass Larsen er kalr til at være finansminister, hvis Mette Frederiksen og S får regeringsmagten ved det kommende valg. Det siger han i et interview med Politiken, hvor han også fortæller om den depression, han har haft.

Henrik Sass Larsen: »Jeg er vant til at være i kontrol med alt, hvad jeg foretager mig. Det var jeg ikke her. Jeg var bare så træt, så træt, så træt«

En dag i oktober skulle Socialdemokratiets gruppeformand, Henrik Sass Larsen, ned med noget rensetøj. Han sad i sin sofa, men var ude af stand til at rejse sig. I tre timer sad han der, før han fik ringet til nogen, som kunne hjælpe ham. Han havde fået en depression. I to måneder gik han til psykolog og følte sig voldsomt træt. Af at slås med spøgelserne fra sin barndom, men også med en presse, som han synes er på menneskejagt. Nu går det bedre, men det er ikke forbi endnu. Han er dog ikke i tvivl om, at han vil være finansminister, hvis Socialdemokratiet vinder valget.

FOR ABONNENTER

Bladet har gennem længere tid skrevet om Henrik Sass Larsen og påvist, at han har været fraværende i fire ud af 11 møder hos statsrevisorerne. Han modtager 330.000 kroner om året for sit arbejde som statsrevisor. Henrik Sass Larsen medgiver, at han skulle have været til flere møder, men mener, at bladets optræden er i strid med reglerne for god journalistisk opførsel på Christiansborg. Blandt andet fordi de har opsøgt ham på toiletterne. Efter hans opfattelse er der tale om menneskejagt, og i Presselogen uddybede Henrik Sass Larsen kritikken:

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu