0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Henrik Sass Larsen: Jeg blev ramt af en depression

Socialdemokratiets gruppeformand, Henrik Sass Larsen, har været ramt af depression. Han har gået til psykolog i to måneder næsten hver dag. Nu har han det bedre og føler sig klar til at blive finansminister, hvis Mette Frederiksen og vælgerne ønsker det.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Mads Nissen
Foto: Mads Nissen

Socialdemokratiets gruppeformand, Henrik Sass Larsen, fortæller, at han tabte sig 10 kilo, under sin depression, men at han nu er kampklar.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En dag i oktober sidste år skulle Socialdemokratiets gruppeformand, Henrik Sass Larsen, ned med noget rensetøj. Han sad i sin sofa, men var pludselig ude af stand til at rejse sig. I tre timer sad han der, før han fik ringet til nogen, som kunne hjælpe ham. Han var blevet ramt af en depression. Den havde været undervejs et stykke tid, men ramte først for alvor nu.

»Kroppen brød sammen. Jeg kunne egentlig ikke forstå, hvad det var, der skete. Jeg har så siden fået behandling. Meget effektiv behandling af en psykolog«, siger Henrik Sass Larsen, der aldrig har været til psykolog før og aldrig haft en depression før.

Han har ikke fået medicin, men i to måneder var han ude af stand til at passe sit arbejde. Kun nogle meget få i Socialdemokratiet var orienteret om hans tilstand. Heriblandt partiets formand, Mette Frederiksen.

Anledningen til, at Henrik Sass Larsen har valgt at fortælle om sin depression, er et indslag fra sidste søndag på TV 2 News. Han blev interviewet til programmet Presselogen, fordi Socialdemokratiet har klaget til Folketingets Præsidium over Ekstra Bladets opførsel i en sag, hvor bladet har påvist, at Henrik Sass Larsen er udeblevet til en række møder hos statsrevisorerne, skønt han som statsrevisor modtager 330.000 kroner om året. I programmet uddybede Henrik Sass Larsen kritikken, som han opfatter som en form for menneskejagt.

»De har stået foran vores kontorer, jeg er kommet fra toilettet, jeg har stået nede i kantinen, hvor de også kommer hen. Det er generende. De laver et produkt, hvor de synes, det er skæppeskønt – måske endda morsomt. Og det synes jeg ikke. Jeg synes, de prøver at provokere«.

Ekstra Bladet: Sygemeld dig, Sass

Chefredaktør på Ekstra Bladet, Poul Madsen, afviste i programmet kritikken og kaldte Sass Larsen for »en tudeprins«. Forelagt oplysningen om, at Sass Larsen havde en depression, siger han i dag:

»Hvis han har haft det så dårligt, som han påstår, så skulle han jo have sygemeldt sig. Der er jo ingen journalister i det her land – allermindst på Ekstra Bladet – som gider at jagte en mand, som er sygemeldt«.