0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Bred politisk støtte til stor naturpark i København: Vi skal ikke gentage fejlen fra Enghave Brygge

Flere partier i Københavns Borgerrepræsentation vil gerne have mere vild natur i Nordhavn, end By & Havn har lagt op til. Det springende punkt er finansieringen.

Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

På Nordhavnstippen er der et område med vild natur. Det bør bevares, mener flere partier på Rådhuset i modsætning til By & Havns planer.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Klemt inde mellem en stor containerterminal, byggepladser og lagerbygninger ligger Nordhavnstippen. Et vildt naturområde i ydre Nordhavn, som de færreste københavnere kender til, med to søer og et lille vådområde omkranset af lyng og knæhøjt græs. Her flakser hejren lavt, og en blishønefamilie tøffer rundt ved sivene. Gravemaskinernes brummen og bippen slås med Øresunds bølger om lydbilledet.

Området bliver centralt i kampen om, hvor meget og hvilken slags natur der skal være i de nye bydele i Nordhavn.

Skal den eksisterende natur sløjfes, som områdets ejer, By & Havn, lægger op til i sin seneste strukturplan? Eller skal den indgå i en stor naturpark som foreslået af 10 lokale organisationer samlet i Nordhavns Naturvenner?

Strukturplanen arbejder med, at metroen skal føres hen over Nordhavnstippen, og at området i øvrigt skal dækkes af bygninger. Tanken er at ’flytte’ søerne til den mindre naturpark, som Københavns Kommune vil finansiere i et nyopfyldt område helt ude på spidsen af Nordhavn.

By & Havn oplyser, at der er udlagt cirka 68 hektar grønne områder i strukturplanen. Heraf en naturpark på 28 hektar, inklusive fodboldbaner og andre rekreative anlæg, mens omkring 10 hektar udgøres af en ny ø. Resten er hovedsagelig fordelt på bræmmer og såkaldte lommeparker. Forslaget om Naturpark Nordhavn rummer 100 hektar natur med langt hovedparten samlet i en park.

Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage

Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.

Læs videre nu

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce