0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Irland, Holland og Luxemburg topper: De største skattely ligger i EU

Når multinationale selskaber sender overskud ud af Danmark for at slippe for skat, går 84 procent til andre EU-lande, viser ny forskning.

Heinz-peter Bader/Ritzau Scanpix
Foto: Heinz-peter Bader/Ritzau Scanpix

Når multinationale virksomheder som Nike, Facebook eller Google dirigerer overskud, som er tjent på forretninger i Danmark, til andre lande for at slippe for skat, så sendes 84 af hver 100 kroner til et andet EU-land.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Ordet ’skattely’ får de fleste til at tænke på små palmebevoksede øer i Caribien, men det er helt forkert: Når multinationale virksomheder som Nike, Facebook eller Google dirigerer overskud, som er tjent på forretninger i Danmark, til andre lande for at slippe for skat, så sendes 84 af hver 100 kroner til et andet EU-land. Danmark mistede på den måde 6,9 milliarder kroner i selskabsskat i 2016. Og billedet er nogenlunde det samme i en stribe andre lande i Europa.

Det viser ny forskning i, hvordan multinationale virksomheder flytter rundt på deres overskud for at slippe billigst muligt i skat. Det nye studie, som offentliggøres fredag, er blevet til i et samarbejde mellem Københavns Universitet og Berkeley University i Californien.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce