Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

    Alt om Klima­bedraget

Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

85 procent af henvendelser til hjælpelinjen StopSpillet omhandler mænd, der har problemer med pengespil. 

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ny hjælpelinje for ludomaner drukner i unge mænd

Hjælpelinjen StopSpillet har fået dobbelt så mange henvendelser, som Spillemyndigheden havde forventet. 85 procent er mænd, der har problemer med pengespil.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Egentlig havde StopSpillet regnet med hver måned at høre fra 30 mennesker, som frygter, at de er blevet afhængige af at spille om penge. Men efter 9 måneders drift har over 60 mennesker i snit ringet hver måned.

85 procent er mænd. 37 procent af dem er unge mænd i alderen 18-25 år. Og måske mest overraskende: 6 procent af dem er under 18 år, og dermed må de slet ikke spille om penge.

I Spillemyndigheden erkender kontorchef Linda Lomborg, at den yngre målgruppe fylder meget.

»Efter liberaliseringen af spillemarkedet kan vi se, at der er behov for, at vi vedvarende undersøger pengespil, primært hos de unge mænd og de ældre drenge«, siger kontorchefen i Spillemyndigheden.

Den seneste undersøgelse er fra 2016. En ny undersøgelse med særligt fokus på unge bliver færdig i 2021.

Psykolog Thomas Marcussen, der er leder af forskningsklinikken for ludomani under Aarhus Universitetshospital, er slet ikke i tvivl om, at flere ikke kan styre deres spil om penge: »Vi oplever en stigning. Og det bekymrende er, at det er unge mænd«.

Det er næsten altid sportsbetting, der har sat lavinen i gang.

Forsker: 10.000 ludomaner er lavt sat

På landsplan var 1250 i behandling i 2017. Sundhed- og Ældreministeriet opgjorde i 2016, at 10.000 danskere er spilafhængige, men det er lavt sat, vurderer Thomas Marcussen.

Hos Spillemyndigheden ser man det ikke som entydigt negativt, at StopSpillet har fået dobbelt så mange henvendelser som forventet.

»På den ene side ville det jo være rigtig godt, hvis spillere eller pårørende ikke havde udfordringer med spil. Men på den anden side er vi selvfølgelig både glade og stolte over de mange, som har fundet vej til os«, skriver Spillemyndigheden i en pressemeddelelse.

Kontorchef Linda Lomborg tror ikke, at de mange henvendelser er udtryk for en generel stigning i antallet af ludomaner.

»Måske er det, fordi vi har rykket rådgivningen væk fra Danske Spil og ind under en statslig myndighed. Det er jo en blåstempling«, siger hun.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden