0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Leif Beck Fallesen: Det ligner en fyringsrunde i Danske Bank

Det hedder 2.000 frivillige fratrædelser, men spareplanen går ikke op, hvis for få frivillige melder sig.

Peter Hove Olesen
Foto: Peter Hove Olesen
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Det er ikke en fyringsrunde, men det ligner unægtelig en optakt til en af slagsen. Når Danske Bank tilbyder 2.000 ansatte i Danmark en frivillig fratrædelsesordning med udløbsdato allerede 31. januar, så er der alvor bag. Det er bydende nødvendigt, hvis banken skal leve op til sin spareplan. Topchefen, Chris Vogelzang, har tidligere sagt, at der skal være færre ansatte i 2023.​​

Foreløbig vil banken ikke oplyse, hvad der sker, hvis der ikke melder sig det nødvendige antal frivillige. Så må de findes. Det kræver ikke den store fantasi at forestille sig, at der så kommer en fyringsgrunde. Og under alle omstændigheder må Chris Vogelzang gøre status 5. februar, når han skal aflægge bankens årsregnskab for 2019 og komme med et bud på indtjeningen i år.

Det er primært hovedsæde- og stabsfunktioner i Danmark, der skal skæres væk. Der er i alt 11.000 ansatte i Danmark, og det er overraskende, at 2.000 kan undværes i de funktioner, uden at tidligere ledelser har reageret. Filialnettet og lovregulerede funktioner friholdes. Det er et vigtigt signal til privatkunderne, som i denne uge gav Danske Bank en bundplacering i kundetilfredshed i en undersøgelse i dagbladet Børsen. Hvidvaskskandalen koster stadig.

Beslutningen betyder, at de sidste års mange filiallukninger i Danmarks største bank nu er slut eller sat på pause. Det er medarbejderne ude i filialerne, der har den kundekontakt, som kan dæmme op for kundeflugten til især mindre banker, som stadig udvider deres filialnet. Digitaliseringen fortsætter for fuld kraft, men netbanken kan ikke stå alene.

Den seneste stramning af EU’s hvidvaskregler trådte i kraft i fredags. De er dyre. Sammen med de øvrige lovstramninger har de sendt en milliardregning for ny teknologi og medarbejdere med særlige kompetencer til alle banker. Men med hvidvaskskandalen i bagagen er Danske Bank nødt til at være helt i front. Derfor fik Danske Bank faktisk flere ansatte i 2019, og derfor haster det for Chris Vogelzang, at pilen vender den anden vej.

Deltag i debatten nu

Det koster kun 1 kr. at få fuld adgang til Politiken, hvor du kan læse artikler, lytte til podcasts og løse krydsord.

Læs mere

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce