0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Dansker føler sig uretmæssigt dømt: Terrordømt dansker får partier til at kræve whistleblowerordning til hemmelige agenter

En formodet dansk agent, Ahmed Samsam, som er dømt for IS-terror i Spanien, kan ikke bevise, at han var hvervet af danske efterretningstjenester.

Stringer (arkiv)/Ritzau Scanpix
Foto: Stringer (arkiv)/Ritzau Scanpix

Manden på billedet er ikke den 30-årige danske statsborger, Ahmed Samsam, som ifølge Berlingske afsoner en dom på 8 års fængsel i det topsikrede fængsel i den nordspanske by León.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Sagen om den nu 30-årige syriskdanske formodede agent Ahmed Samsam, som afsoner en terrordom på 8 års fængsel i et spansk fængsel, får Radikale og SF til at foreslå en whistleblowerordning for de danske hemmelige tjenester.​

Ordningen kunne måske have været en redningsplanke for den 30-årige, som ved en spansk domstol i juli 2018 blev dømt for at have tilsluttet sig Islamisk Stat i Syrien.

De seneste dage har Berlingske i flere artikler beskrevet, hvordan den, ifølge avisen, danske statsborger Ahmed Samsam blev hvervet, betalt og udsendt som informant til Syrien af Politiets Efterretningstjeneste, PET, og Forsvarets Efterretningstjeneste, FE, hvor han skulle slutte sig til og spionere imod jihadistiske grupper.

Ahmed Samsam blev anholdt i Spanien i 2017 og senere dømt efter landets terrorbestemmelser for i hvert fald to rejser til Syrien, som var sat i værk på initiativ af de danske efterretningstjenester. Berlingskes gennemgang viser, at PET i måneder vidste, at Samsam var sigtet og fængslet for terrorisme, men ikke bistod ham under sagen og først for sent i forhold til dommen i Spanien kontaktede den spanske efterretningstjeneste, CNI, med oplysninger om baggrunden for Samsams rejser.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce