0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Tidligere skattedirektør: »Vi opfattede ikke, at der var antydning af noget ulovligt«

Tidligere indsatsdirektør i Skat afgav tirsdag forklaring i skattekommissionen.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Claus Nørregaard/POLITIKEN
Foto: Claus Nørregaard/POLITIKEN

Der er stort opbud af bisiddere i Retten på Frederiksberg, når skattekommissionen holder møder. Tirsdag var 25 foruden Steffen Normann Hansens egen bisidder mødt op

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Da det var blevet op ad eftermiddagen, havde skattekommissionens udspørger lige brug for at opsummere forløbet, som dagens hovedperson i Retten på Frederiksberg havde gennemgået:

I maj 2010 advarer Skatteministeriets Interne Revision (SIR) om, at Danmark udbetaler milliarder af kroner i refusion af udbytteskat til udlændinge uden reelt at vide, hvorvidt de har krav på pengene. Over 10 måneder senere er en arbejdsgruppe hos Skat, som er nedsat for undersøge det pivåbne hul i systemet, endnu ikke kommet i gang med arbejdet. Og et par måneder senere konstaterer cheferne i de magtfulde fora Produktionsforum og Revisionsudvalget så alligevel, at opfølgningen på advarslerne fra SIR nu godt kan erklæres for afsluttet.

Forløbet fremstår tragisk, når det gennemgås i en retssal, hvor alle ved, at SIR så tidligt som i 2010 havde spottet det hul, hvor der i perioden 2012-2015 endte med at strømme i omegnen af 12,7 milliarder kroner ud til formodede svindlere. Og tirsdag ville skattekommissionen efter flere timers udspørgen og en endelig opsummering nu også have Steffen Normann Hansen, der fra 2010 til 2013 var indsatsdirektør i Skat, til at svare på, hvorfor ingen tog SIRs advarsler mere alvorligt.

»På baggrund af revisionsrapporten var der ikke nogen direkte indikation af, at vi havde et tab. Der var nogle processer, som kunne blive bedre, men vi opfattede ikke, at der var antydning af noget ulovligt«, sagde han.

Steffen Normann Hansen fungerede som lederen af Produktionsforum. Han var medlem af Revisionsudvalget, som skulle sikre, at der »rent faktisk bliver fulgt op på revisionsarbejdet«, som der står i udvalgets opdrag. Men han blev endnu et vidne, som ville have kommissionen til at forstå, at ingen havde fantasi til at forestille sig svindlens omfang og derfor ikke var synderligt alarmerede over det, SIR skrev.

Bliv en del af fællesskabet på Politiken

Det koster kun 1 kr., og de hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Prøv nu

Annonce

Annonce

For abonnenter