0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Ældre bekymrer sig over ikke at kunne se familie og venner

Isolationen i hjemmet bekymrer især ældre, viser de første resultater af et forskningsprojekt fra Københavns Universitet. Projektet vil helt unikt inddrage danskerne undervejs og løbende offentliggøre resultater. Politiken er mediepartner i projektet, hvor forskerne for første gang i dag beder os alle om hjælp.

Peter Hove Olesen
Foto: Peter Hove Olesen

Danskerne har været tvunget til at holde sig hjemme. Hvordan det påvirker os, er forskere på Københavns Universitet ved at undersøge. Arkivfoto.

Danmark

Danmark er lukket ned, og vi bør holde os hjemme. Det betyder, at vi er adskilt fra familie og venner, og den isolation bekymrer især ældre danskere. Det viser de første resultater af et nyt forskningsprojekt på Københavns Universitet.

»I et sundhedsmæssigt perspektiv giver den stærke isolation, vi har valgt herhjemme, god mening, men den har også konsekvenser, kan vi se i tallene«, siger professor Naja Hulvej Rod, som er leder af afdeling for epidemiologi og står i spidsen for projektet.

]>