0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

SF: Regeringen har valgt en risikabel strategi

Det vækker kritik, at børn med smittede i hjemmet skal blive hjemme, mens pædagoger og lærere må gå på job, selv hvis familiemedlemmer er syge af corona.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Philip Davali/Ritzau Scanpix
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Direktør i Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm, børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil på pressemødet i sidste uge, hvor de fortalte om den genåbning af skoler og daginstitutioner, som begynder i dag.

Danmark

Fagforeninger, kommuner og forskere kritiserer forskellige regler for børn og voksne med coronasmitte i hjemmet under den kommende genåbning.

Også SF’s gruppeformand, Jacob Mark, kalder regeringens strategi ’risikabel’.

»Den logiske konsekvens ville være, at det samme gælder for de ansatte på institutionerne og skolerne, men også i plejesektoren og sundhedssektoren. Så det vil vi opfordre regeringen til at melde ud meget snart, siger han.

»Det være svært at vide, hvornår man skal blive hjemme, fordi man allerede smitter, før man får symptomer. Så det er lidt risikabelt, at ansatte fra hjem med smitte sendes ned på plejehjemmet til de ældre, ind på sygehuset til patienterne, eller ind i daginstitutionerne og er sammen med børnene.

Det skriver Politiken.

Forskel på håndteringen

Onsdag møder de mindste børn igen i skoler og daginstitutioner. Og mandag aften slog sundhedsminister Magnus Heunicke (S) fast, at børn fra familier, hvor der er coronavirus, skal blive hjemme.

Men det gælder ikke for de voksne ansatte i skoler og daginstitutioner. Lærere og pædagoger skal således fortsat som udgangspunkt møde på arbejde, selv om der er smitte i hjemmet.

Det vækker undren blandt fagforeninger, kommuner og forskere.

»Det bryder med forsigtighedsprincippet. Det er rigtig ærgerligt, og jeg ved, at det skaber utryghed blandt vores medlemmer, siger Elisa Rimpler, formand for pædagogernes fagforening, Bupl, til Politiken.

Problematikken gælder imidlertid ikke kun for skoler og daginstitutioner. Også ansatte på plejehjem skal gå på arbejde, hvis der er smittede i familien, selv om netop de ældre er de mest sårbare over for coronavirus.

Smittede skal isoleres i familieboligen

Sundhedsministeriet oplyste mandag, at voksne med coronasmitte i hjemmet skal følge Sundhedsstyrelsens anbefalinger.

Det anbefales, at den smittede i familien i så høj grad som muligt isoleres fra de andre i husstanden.

Familien skal være særlig opmærksom på symptomer og bliver hjemme, hvis man får symptomer. Derudover skal man vaske hænder lige inden hjemmet forlades.

ritzau