0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

København har lige nu kun kapacitet til at passe hvert andet barn

Børne- og undervisningsministeren siger, at man ikke kan forvente fuld kapacitet i alle daginstitutioner, så langt øjet rækker. I København er der kun kapacitet til at passe 50 procent af børnene, mens Aarhus og Aalborg Kommune kan åbne næsten alle daginstitutioner med fuld kapacitet.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Børnehuset Maglehøj i Frederikssund åbnede onsdag for at modtage børn igen. I København er der institutioner, som kun har kapacitet til at tage imod en af fem børn.

Danmark

Forældre og arbejdsgivere må væbne sig med tålmodighed. Daginstitutioner flere steder i landet mangler plads til børnene, og kapacitetsproblemerne vil formentlig fortsætte, så længe de er underlagt Sundhedsstyrelsens stramme regler om at undgå smittespredning. ​​

»At daginstitutionerne har kapacitetsproblemer, er der ikke noget overraskende i«, siger børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S).

»Da Mette Frederiksen lancerede en stille og kontrolleret genåbning, sagde hun også, at hverdagen ikke kommer til at ligne sig selv, og det er blandt andet det her, det handler om. Det giver næsten sig selv, at når man laver retningslinjer, som eksempelvis har meget strammere krav til antallet af kvadratmeter per barn, så vil det medføre kapacitetsudfordringer«, fortsætter ministeren.

Konkret er der nu fra Sundhedsstyrelsen krav om dobbelt så meget plads per barn i forhold til det normale bygningsreglement om et frit gulvareal på mindst 3 kvadratmeter per vuggestuebarn og 2 kvadratmeter per børnehavebarn.

I landets suverænt største kommune har forældre med børn i daginstitution i en skrivelse tirsdag aften fået oplyst, at der lige nu kun er plads til pasning af omkring hvert andet barn.

Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage

Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.

Læs videre nu

Annonce

Læs mere