0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

»Verdens øjne hviler på os«: Beboere gør oprør mod ghettolov

Lejere går rettens vej for at undgå, at ghettolov tvangsflytter beboere. Minister afviser diskrimination.

Martin Lehmann
Foto: Martin Lehmann

19-årige Ibrahim El-Hassan fra Vollsmose i Odense er med i beboerinitiativet Almen Modstand, som er opstået med modstanden mod nedrivning af almene boliger i udsatte boligområder.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Beboere i udsatte boligområder over hele landet mobiliserer sig nu i protest mod Folketingets ghettolov fra 2018. Det skyldes, at de nu mærker, at en konsekvens af loven er, at andelen af almene familieboliger i et udsat boligområde skal skæres ned til 40 procent af bebyggelsen, hvis over halvdelen af beboerne har ikkevestlig oprindelse.

Det skal oftest ske ved, at almene boliger bliver solgt eller revet ned, så de nuværende lejere skal tvangsflyttes fra deres hjem. Andre udsatte områder, hvor under halvdelen har ikkevestlig oprindelse, undgår dette indgreb. Det er diskrimination, mener beboerne.

I Birkeparken i Vollsmose i Odense går 118 lejere til Ligebehandlingsnævnet med krav om, at en nedrivningsplan trækkes tilbage. Ifølge planen skal 200 boliger rives ned som følge af ghettoloven.

»Folketingets flertal har udpeget et område som en ghetto, blot fordi man mener, at der er for mange fremmede«, siger advokat Niels-Erik Hansen, som repræsenterer beboerne.

Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage

Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.

Læs videre nu

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce