0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Thomas Borberg
Foto: Thomas Borberg
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nye danske boligtal vækker begejstring

For villaer og rækkehuse er salgspriserne er steget med 1,6 procent i løbet af den seneste måned.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Den gennemsnitlige kvadratmeterpris for villaer, ejerlejligheder og sommerhuse er på det højeste niveau i ti år.

Det viser tal fra Boligsiden.dk.

Det høje niveau skyldes ifølge Boligsiden.dk en stigning i boligsalget den seneste tid.

For villaer og rækkehuse er salgspriserne er steget med 1,6 procent i løbet af den seneste måned.

Sammenlignet med samme tidspunkt sidste år er der tale om en stigning på 2,3 procent.

»Da Danmark lukkede ned i midten af marts, havde ingen forudset, at vi lidt over tre måneder senere ville se rekordhøje salgspriser. Tværtimod var vi mange, der forventede et fald i priserne«.

»Men indtil videre er det store fald udeblevet, og det skyldes i høj grad den forrygende stigning i boligsalget, som vi har set på det seneste«, siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

For ejerlejligheder er salgspriserne steget med 0,9 procent i løbet af den seneste måned, og i forhold til samme tidspunkt sidste år er der tale om en stigning på 3,3 procent.

Dermed lander den gennemsnitlige kvadratmeterpris for ejerlejligheder i juni på 28.712 kroner, hvilket også er det højeste niveau i de seneste ti år, når man måler i faste kroner og øre og ikke tager højde for inflation.

»Salget af ejerlejligheder faldt en del umiddelbart efter nedlukningen af Danmark, og det er denne boligtype, der har været længst tid om at genfinde sit normale leje«.

»Men særligt i slutningen af juni er salget steget, og nu ser vi, at priserne ikke blot holder niveauet, men også stiger«, siger Birgit Daetz.

Også salgsprisen på sommerhuse er steget, hvor den gennemsnitlige kvadratmeterpris i juni landede på 17.156 kroner.

Det er ligesom for de to øvrige boligtyper det højeste niveau i de seneste ti år og en rekord, der er skabt på baggrund af en stigning i salgspriserne på 2,6 procent den seneste måned og 5,2 procent siden sidste år.

Begejstrede økonomer

Seniorøkonom i Realkredit Danmark Sofie Heerup Friis, skriver i en kommentar, at »ud fra dagens boligpristal og de ugentlige bolighandelsdata, bliver vi endnu engang bekræftet i, at boligmarkedet gennem den seneste tid, trods Corona, har klaret sig rigtig pænt, og langt bedre end vi havde frygtet det ville«.

Privatøkonom i Danske Bank Louise Aggerstrøm Hansen konstaterer, at »det er bemærkelsesværdigt, hvor hurtigt aktiviteten er vendt tilbage på boligmarkedet efter det initiale chok fra coronakrisen«.

I Arbejdernes Landsbank lyder det fra cheføkonom Jeppe Juul Borre:

»Det er utrolig positivt at se boligpriserne ligefrem tikker op midt i en voldsom coronatid, hvor økonomien er ekstremt udfordret på flere fronter og en ledighed, der vokser. Men en imponerende sult efter boliger og et stadig faldende udbud, hvor køberne har fået mindre at vælge mellem, er med til at skubbe priserne op«.

Han lægger dog lidt låg på begejstringen og konstaterer, at »tager vi højde for forårsoptimismen og de positive prisudsving der typisk følger med, så er juni faktisk den første reelle måned med stigende priser, siden coronakrisen meldte sin ankomst i marts«.

Han understreger også, at det er »vigtigt at pointere, at coronakrisen langtfra er afblæst, og vi forventer, at prisudviklingen kommer til at være for nedadgående i den resterende del af året«.

Louise Aggerstrøm Hansen fra Danske Bank gør også opmærksom på, at »der fortsat er væsentlig usikkerhed om den fremtidige udvikling«. Og samme forbehold lyder fra Realkredit Danmark.

Ritzau og Politiken

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

 • Claus Nørregaard/POLITIKEN

  Mafiaen og andre kriminelle tjener masser af penge på matchfixing. Men i Danmark bliver man sjældent straffet når man arrangerer resultatet af en fodboldkamp, også selvom politiet har undersøgt en stribe sager. Men hvorfor sker der ikke noget, når man snyder?

Forsiden