0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Nyhed – quiz mod Politikens redaktion i JuledystenTag quizzen

WHO savner ansvar fra unge: »Er det virkelig nødvendigt at feste?« 

Verdenssundhedsorganisationens chef for akutberedskab, Michael Ryan, forsøgte onsdag at minde unge om deres ansvar under coroankrisen og opfordrede dem til at spørge sig selv: »Er det virkelig nødvendigt at feste?«

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Jaime Reina/Ritzau Scanpix
Foto: Jaime Reina/Ritzau Scanpix

Bar på Ibiza 30. juli. De unge bliver nu kaldt ud for ikke at tøjle deres sociale instinkter godt nok af WHO-chef Michael Ryan.

Danmark

Unge må tøjle deres sociale instinkter for at undgå nye coronaudbrud, mener chef for akutberedskab i verdenssundhedsorganisationen (WHO), Michael Ryan. Det skriver Reuters.

På en online nyhedskonference sagde WHO chefen, at »unge skal huske på, at de også bærer et ansvar«, og opfordrede unge til at spørge sig selv:

»Er det virkelig nødvendigt at feste?«.

Opfordringen fra den overstatslige sundhedsorganisation kommer på et tidspunkt, hvor det generelt går den forkerte vej.

Ifølge tal fra WHO er andelen af unge mellem 15 - 24 år, der er registreret smittet, tredoblet over en periode på fem måneder fra marts til juli.

Ifølge Reuters er et eksempel på advarslen situationen i den schweiziske by Geneve, hvor man i sidste uge genlukkede natklubber, fordi næsten halvdelen af de nysmittede kunne spores tilbage til natklubberne.

Tallet stiger også for Danmarks unge

I Danmark har diskussionen om coronasmitte og unge især handlet om store begivenheder som demonstrationer, fodboldkampe, ungdomsrejser eller udendørs fester, der dog alle har vist sig ikke at have en voldsom påvirkning på smittetallet.

Men nu stiger smittetallet igen, og selv om det et stykke hen af vejen kan isoleres til lokaludbrud på plejehjem, slagterier og skoler, går det nu også den forkerte vej for de danske unge.

Ifølge tal fra Statens Serum Institut er stigningen i nysmittede nemlig størst hos de unge mellem 20 og 39 år, hvis man kigger på den seneste uges udvikling.

I det store hele er der dog registreret flest smittede blandt de 50-59-årige med i alt 2.474 smittede, mens der blandt de 20-29-årige er registreret 2.077 smittede.

Det stigende antal smittede har onsdag fået både viruseksperter og partier på begge fløje til at foreslå regeringen, at den stopper den næste genåbningsfase, der ellers ligger lige rundt om hjørnet.

Læs mere:

Annonce

Læs mere