0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Flere elever testet positive: Skoler i Aarhus må udsætte skolestarten

Eleverne i enkelte klasser på to af byens skoler må vente med at begynde i skole på grund af corona-spredningen.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Helle Arensbak/Ritzau Scanpix
Foto: Helle Arensbak/Ritzau Scanpix

I Aarhus har mange taget opfordringen til sig og ladet sig teste for at få styr på smittespredningen i byen.

Danmark

I dag ringer klokken ind på skoler landet over efter seks ugers sommerferie. Men i Aarhus må eleverne i flere klasser på to skoler vente lidt med at begynde, da flere personer er testet positive med covid-19, skriver TV 2.

Der er tale om skolerne Skjoldhøjskolen og Sødalskolen i den vestlige del af byen. På Skjoldhøjskolen er et barn i 0. klasse testet positiv, mens to elever i 1. klasse, en elev i 8. klasse og en enkelt medarbejder på skolen er testet positive på Sødalskolen. Da de smittede har været i skolefritidsordning de seneste dage, er der en risiko for, at de kan have smittet andre, og derfor bliver skolestarten nu udsat for eleverne i de ramte klasser.

»Det er vigtigt, at eleverne får mulighed for at starte op sammen. Det er vigtigt for både børn og forældre. Så derfor udsætter vi skolestarten, så alle kan være med«, siger skoleleder på Skjoldhøjskolen Henrik Josva Schou, til TV 2 Østjylland.

Stor smittestigning i Aarhus

Aarhus har de seneste dage oplevet en markant stigning i antallet af coronasmittede. For at nedbringe smittespredningen er der blevet indført krav om mundbind i den offentlige transport, ligesom en række offentligt ansatte uden borgernær kontakt skal arbejde hjemmefra den kommende tid, og flere ungdomsuddannelser først åbner for fysisk fremmøde om 14 dage.

Borgmester i Aarhus Jacob Bundsgaard (S) har kaldt situationen i byen for særdeles alvorlig.

»Jeg skal derfor opfordre til, at alle borgere, virksomheder, uddannelsesinstitutioner, foreninger m.v. følger de nye anvisninger og anbefalinger, vi har aftalt med de statslige myndigheder. Enhver har et ansvar i kampen mod corona-epidemien. Kun ved en stærk, fælles indsats kan vi begrænse smitten«, sagde han forleden i en pressemeddelelse.

Bjerringbro-skole åbner som planlagt

Også på Egeskovsskolen i Bjerringbro har der været tvivl om børnenes skolestart. I sidste uge blev skolens lærere sendt i isolation efter at have deltaget i et personalemøde med en corona-smittet kollega. Lærerne blev søndag testet for sygdommen i forhåbning om at kunne gennemføre en planmæssig skolestart i dag, mandag.

»Vi mangler stadig svar på et par test, men vi har nok klar til at kunne gennemføre skolestart efter planen«, fortæller skoleleder på Egeskovsskolen Karina Degryr Thomsen.

Det er dog ikke alle skolens elever, der får lov til at starte med det samme. Skolens special- og autismeklasser må vente på en endnu klarere struktur.

»De har brug for ro og forudsigelighed«, forklarer Karina Degryr Thomsen.


Læs mere:

Annonce

Læs mere