0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Fødevareministeriet beklager endnu en forvirrende melding til minkavlere

Særlig kommunikationsansvarlig i Fødevarestyrelsen skal fremover stå for kommunikationen med minkavlere.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Marius Renner
Foto: Marius Renner
Danmark

Fødevareministeriet beklager, at Fødevarestyrelsen - som hører under ministeriet - fredag sendte et brev, der skabte forvirring hos de danske minkavlere.

Det skriver TV2 og B.T.

I brevet stod der, at minkavlere, som ikke er omfattet af zonerne, hvor alle mink skal aflives, selv skal betale for bortskaffelsen af de aflivede mink.

Men det er ikke korrekt, oplyser Fødevareministeriet til B.T. og TV2.

»Mailen er upræcist formuleret. Virkeligheden er, at avlere, der har pelset deres dyr som normalt, selv betaler for bortskaffelse af de døde mink«.

»Har avleren valgt at aflive sine dyr uden at pelse dem, så betaler staten for bortskaffelsen«, siger ministeriets departementschef, Henrik Studsgaard, i et skriftligt svar til B.T. og TV2.

Ikke første forvirrende melding

Han beklager samtidig over minkavlerne, der altså igen har fået modstridende eller forvirrende meldinger fra myndighederne.

6. november sendte Fødevarestyrelsen en anden omdiskuteret besked til minkavlerne. I mailen til dem stod, at alle mink - også dem uden for zonerne - skal aflives hurtigst muligt. Altså også helt raske mink. Ordet ’skal’ står nævnt 31 gange.

Men få dage efter kommer det frem, at regeringen ikke har hjemmel i lovgivningen til at aflive mink i Danmark, hvis ikke de er syge eller i et sygdomsområde. Mink uden for de såkaldte sikkerhedszoner kan regeringen med andre ord ikke kræve aflivet, som den gjorde.

Departementschef Henrik Studsgaard erkender, at kommunikationen til minkavlerne ikke har været god nok.

Derfor bliver der indsat en særlig kommunikationsansvarlig i Fødevarestyrelsen, som får ansvaret for kommunikationen med minkavlerne.

ritzau

Annonce

Læs mere