0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Nytårstilbud: Følg med i Politiken hele året for kun 2021,- Køb nu

Flere indvandrere er kommet i beskæftigelse de seneste år

Stadig flere indvandrere fra Syrien, Tyrkiet og Irak er de seneste år kommet i beskæftigelse, viser tal fra Danmarks Statistik.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

De seneste år er en større andel af indvandrere fra Syrien, Tyrkiet og Irak kommet i beskæftigelse. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

For specifikt syriske indvandrere mellem 25 og 64 år er beskæftigelsesfrekvensen steget fra 12,2 procent i 2015 til 43,2 procent i 2019. Stigningen sker efter et fald i de syriske indvandreres beskæftigelsesfrekvens fra 29,1 procent til 12,2 procent fra 2010 til 2015. Det skal ses i sammenhæng med, at der i samme periode kom mange syriske flygtninge til Danmark. Den efterfølgende stigning skal ses i lyset af, at beskæftigelsen blandt flygtninge er påvirket af, hvor lang tid de har opholdt sig i Danmark, og hvor mange der kommer til landet.

For 25–64–årige indvandrere fra Tyrkiet er beskæftigelsesfrekvensen steget fra 53 procent i 2010 til 57,8 procent i 2019.

Beskæftigelsen er generelt lavere blandt irakiske indvandrere. Men også i denne gruppe er beskæftigelsen steget fra 34,5 procent til 44,8 procent i samme periode. Mange irakiske indvandrere er kommet til landet som flygtninge, mens mange tyrkiske indvandrere er kommet til landet som familiesammenførte. Det er blandt andet i den sammenhæng, at forskellen mellem de to grupper skal ses.

For 25–64–årige personer med dansk oprindelse er beskæftigelsen fra 2010 til 2019 steget fra 77,3 procent til 81 procent.

Danmarks Statistik skriver, at selv om forskellen er blevet indsnævret de seneste år, er beskæftigelsen hos personer med dansk oprindelse i alle årene markant højere end blandt indvandrer fra Syrien, Tyrkiet og Irak.

Indvandrere fra Syrien, Tyrkiet og Irak udgør de tre største grupper af ikke–vestlige indvandrere i alderen 25–64 år i 2019.

Ritzau

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce