Thea Holm Frich, der er socialrådgiver i Rudersdal Kommune, føler sig i øjeblikket splittet. Hun er en af de 90 pct. af danskerne, der har fået vaccineret sine børn med hele vaccineprogrammet, og hun har tillid til staten og tillid til, at medicinalindustrien forsøger at gøre det rette.
Men lige nu aner hun ikke, hvad hun ville svare, hvis hun skulle få den nye rna-vaccine fra Pfizer og BioNTech tilbudt.
»Jeg er helt vildt glad for, at jeg ikke er en af de første, der skal have vaccinen, og at andre tager det første stik. Men samtidig vil jeg gerne have, at der er nok, der tager vaccinen. Det er lidt krysteragtigt, men det er sådan, jeg har det«, siger hun.
Tvivlen bunder i det, som flertallet af vaccinetvivlerne angiver – nemlig om den er testet ordentligt: »Jeg synes, at det er vildt og lidt skræmmende, at så mange på samme tid skal tage noget, som vi ikke kender langtidseffekterne af«, siger hun.
Thea Holm Frich tilhører en stor gruppe danskere, hvis stemmer er druknet i den ophedede debat om vacciner, der især kører på sociale medier – en debat, der foregår mellem højtråbende lejre af vaccinationsskeptikere og antivaxere på den ene sideog vaccineforkæmpere med »Jeg vil tage en vaccine«-klistermærker på deres facebookprofiler. Alle dem, der har en lille tvivl i maven.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.
Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.
Prøv Politiken nuEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her
Allerede abonnent? Log ind her