0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Østre Landsret stadfæster dom: Beboere skal fjerne deres både

Landsretten afviser, at byrettens dom er i strid med Menneskerettighedskonventionen.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Peter Hove Olesen
Foto: Peter Hove Olesen
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det er ikke i strid med menneskerettighederne, at beboere i Fredens Havn skal fjerne de både, som de bor i.

Beboere i Fredens Havn skal betale tvangsbøder, så længe at de ikke fjerner både, som de bor i Erdkehlgraven, der ligger vest for Christiania.

Østre Landsret har mandag i det væsentligste stadfæstet fem domme fra Københavns Byret om til beboerne. Det fremgår af dommen, som er offentliggjort på rettens hjemmeside.

DOKUMENTATION Læs Landsrettens begrundelse for dommen

Landsretten afviser, at indgrebet er i strid med Menneskerettighedskonventionens artikel 8, der handler om ret til respekt for en persons hjem.

I sagen har retten skulle tage stilling til Kystdirektoratets påbud om, at beboerne skal fjerne bådene, da de ikke har tilladelse til at ligge der fast.

Dagbøder for at lade både blive

Københavns Byret idømte i august flere beboere bøder på 5.000-10.000 kroner for ikke at følge påbuddene. De blev også pålagt at betale en bøde på 1.000 kroner om måneden, så længe de ikke fjerner bådene.

Østre Landsret har i forhold til de fleste af bådene lagt til grund, at de ikke var blevet fjernet, før Kystdirektoratets påbud om fjernelse udløb.

Landsretten har tiltrådt de bøder, som byretten idømte, skriver retten. Desuden har landsretten blåstemplet, at der skal betales tvangsbøder til de bådejere, der endnu ikke har fjernet deres både.

Den ene af beboerne er Esben Banke, som flyttede dertil som den første for over 14 år siden. Han er uddannet bådbygger, men efter en konkurs bosatte han sig i en båd i området i 2006.

»Det er mit hjem«, fortalte han ved et første retsmøde i Østre Landsret i slutningen i april.

Opdateres

Ritzau

Læs mere: